Πρόγραμμα Θεατρικής Αγωγής – Οδός Θεάτρου

Στο πλαίσιο των σχολικών προγραμμάτων κατά την σχολική χρονιά 2016 – 2017 δημιουργήθηκε θεατρική ομάδα με την επωνυμία ” Οδός Θεάτρου”.THEATRO-FESTIVAL Ο Γκαίτε έλεγε: «Όταν οι τέχνες έχουν γιορτή, τότε γίνεται θέατρο». Πράγματι στη θεατρική πράξη αναδεικνύονται και όλες οι άλλες τέχνες. Το θέατρο µέσα από τη στενή σχέση µε τις καλές τέχνες, αλλά και µε την ιστορία, τις παραδόσεις, την πολιτισµική συνείδηση και τη συλλογική µνήµη ενός λαού, µε την αίγλη του µύθου, τον επαναπροσδιορισµό και την ανάδειξη αξιών και ιδεών, είναι ένα καλλιτέχνηµα σύνθετο, που αποσκοπεί στην ηθική και πνευµατική καλλιέργεια του θεατή, στη µόρφωσή του, στην παιδεία του εν γένει. Και το θέατρο έχει τη δύναµη να πετύχει αυτόν το στόχο γιατί διαθέτει καθηλωτική δύναµη και γοητεία. Είναι µια τέχνη ζωντανή, βιωµατική και ως τέτοια έχει τη δύναµη να µεταδίδει συγκλονιστικά συναισθήµατα, µηνύµατα, γνώσεις και να ενεργοποιεί πνευµατικά χαρίσµατα στον θεατή του όπως και στον “ηθοποιό”. Έχει επίσης τη δύναµη να δηµιουργεί πρότυπα και να προβάλλει τις υψηλές αξίες, αρκεί να υπηρετηθεί σωστά.

Το θέατρο διδάσκει ρυθμό, πειθαρχία στη γλώσσα, έλεγχο της χειρονομίας, σωματικό κώδικα και βέβαια ορθή εκφώνηση του κειμένου, άρα μετατροπή του γραπτού σε προφορικό λόγο. Το θέατρο αγκαλιάζει και αναδεικνύει την κίνηση, την γυμναστική, τον λόγο, τον ρυθμό, την έκφραση, την μουσική και τον χορό.

upl558c0c6f3a36d  article_full_programma-anaptyksis-ton-deksiotiton-logikis-skepsis-ston-proforiko-logo  music-1521122_960_720  caravani2 IMG_1617

Οι μαθητές μας δουλεύουν στο θεατρικό έργο ”Θυμάμαι σχολικά..”. Μια διασκευή συμπλέγματος ελληνικών ταινιών και καινούργιων πράξεων όπως: Κρυφό σχολείο,  Χτυποκάρδια στο θρανίο, Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο, Μάθε παιδί μου γράμματα, Καταλήψεις, Δικαστήριο, Σύγχρονο σχολείο, Χορός.

Κάθε Κυριακή από τις 16:00 έως 18:00, πραγματοποιούνται πρόβες στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση