Το πιάνο, ένα μεγαλειώδες μουσικό όργανο.

  Ο άνθρωπος από την αρχή της ζωής του είχε την ανάγκη  να εκφράζει τα συναισθήματα του. Η ανάγκη αυτή τον οδήγησε να δημιουργήσει ακόμα ένα σπουδαίο μουσικό όργανο, το πιάνο.

 

 


Το πιάνο είναι εφεύρεση του Ιταλού Μπαρτολομέο Κριστοφόρι. Είναι ένα μουσικό όργανο που εντάσσεται στην κατηγορία τωπληκτροφόρων. Παίζεται με πλήκτρα (88 πλήκτρα), τα οποία όταν πατηθούν από τον πιανίστα σηκώνουν σφυράκια που χτυπούν τις χορδές του, παράγοντας έτσι ήχους.  Η δυνατότητα να δίνει μια διαφορετική νότα από το κάθε δάχτυλο και να κάνει κάθε νότα απαλή ή δυνατή, δίνει στο πιάνο μια εκπληκτική ποικιλία έκφρασης. Το πιάνο μπορεί να αποδώσει μουσική είτε ως σόλο όργανο, είτε μέσα σε μια ορχήστρα. Αν και πολλοί πιστεύουν πως χρησιμοποιείται κυρίως στην κλασική μουσική, το πιάνο κατέχει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και στην τζαζ, την μπλουζ και το ροκ εν ρολ καθώς και στη λαϊκή μουσική όπου είτε κυριαρχεί, είτε λειτουργεί ως βοηθητικό για άλλα όργανα.

 

 

   Μέσω του πιάνου μπορείς να συγκινήσεις, να ευαισθητοποιήσεις  τον άλλον, να τον κάνεις να νιώσει αγάπη, λύπη ακόμα και οργή. Γενικά, με το πιάνο μπορείς να παρουσιάσεις πολύ εκφραστικά τα συναισθήματά σου. Άλλωστε για το λόγο αυτό είναι ένα από τα πιο εκφραστικά μουσικά όργανα.

 

 

Μερικά κομμάτια πιάνου που προτείνω να ακούσετε:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια σκέψη στο “Το πιάνο, ένα μεγαλειώδες μουσικό όργανο.”

  1. Πράγματι το πιάνο μας γεννά ποικίλλα συναισθήματα… Τα μουσικά κομμάτια που προτείνεις είναι εκπληκτικά!!! Να προτείνω με τη σειρά μου ένα κομμάτι, που δεν αφορά το πιάνο, αλλά που βρίσκω συγκλονιστικό: Prokofiev – Romeo and Juliet – Dance of the knights

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση