Επικοινωνώ, αισθάνομαι, είμαι ο εαυτός μου – Γ τρίμηνο

Σεξουαλική Αγωγή των Εφήβων: Μια συζήτηση με ειδικούς του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ στο πλαίσιο της «Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής» (ΣΚΖ-project)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική «συνάντηση» είχαν μαθητές της Α’ Τάξης την Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 με ειδικούς επιστήμονες του παραπάνω Κέντρου, τις κκ. Ελένη Κεσούδη, Ζωή Κασαπίδου και Θεανώ Τσελίδου, οι οποίες ανταποκρινόμενες στο κάλεσμά μας, συζήτησαν με τους μαθητές σχετικά με την εφηβική σεξουαλική αγωγή, ένα θέμα που οι ίδιοι επέλεξαν.

 

Συγκεκριμένα, τα παιδιά του Α1 ΣΚΖ με θέμα « Επικοινωνώ, Αισθάνομαι, είμαι ο Εαυτός μου» συζήτησαν με την ψυχολόγο κ. Ζωή Κασαπίδου, γεγονός που – όπως τα ίδια τόνισαν – ήταν μια σημαντική ευκαιρία να προσεγγίσουν με σοβαρότητα, ειλικρίνεια αλλά και με επιστημονικό τρόπο θέματα που «δύσκολα» συζητιούνται στην ηλικία τους. Το Σχολείο, πιστό στον παιδαγωγικό ρόλο του, προσπάθησε να τους «περάσει» τα σωστά μηνύματα μέσα από ένα θέμα τόσο σημαντικό για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, όπως η έγκυρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη σεξουαλική αγωγή των εφήβων.

Το εύρος και η πληθώρα των ερωτήσεων έδειξαν την αγωνία των μαθητών και την ανάγκη να συζητήσουν για πράγματα που ίσως φοβούνται ή ντρέπονται να συζητήσουν χωρίς την παρουσία κάποιου ειδικού πάνω στο θέμα. Η κ. Κασαπίδου με τις απαντήσεις της σχετικά με την προφύλαξη, την αντισύλληψη και τις σεξουαλικές ανάγκες ξεκαθάρισε, όπως επεσήμαναν οι μαθητές σε γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις τους, «το θολό» τοπίο που είχαν μέχρι πρότινος. Έτσι, σωστά πληροφορημένοι δήλωσαν ότι «ένιωσαν να κινδυνεύουν λιγότερο από τους μη πληροφορημένους».

Ευχαριστούμε τις κκ. Κεσούδη, Κασαπίδου και Τσελίδου, καθώς και το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σχολείου για ενημέρωση και στήριξε ως επίσημος φορέας τη δράση αυτή.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια
Μαρίνα Τσαταλμπασίδου

Σχετικός σύνδεσμος:
http://www.e-prolipsi.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση