2gymalmy’s blog

Απλά ένα ακόμα ιστολόγιο Blogs.sch.gr

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού έκαναν πορεία με αίτημα την προστασία των αδέσποτων

Ιούν 201911

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού πραγματοποίησαν χθες πορεία και εκδήλωση στην κεντρική πλατεία με στόχο την «Ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των αδέσποτων ζώων».
Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού ανήκει εδώ και τέσσερα χρόνια στο Δίκτυο των Σχολείων που συνεργάζονται με την UNESCO (ASPnet). Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με μια σειρά από φορείς και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, όπως είναι η ActionΑid, η οποία διοργανώνει κάθε χρόνο αυτήν την εποχή τη μαθητική εβδομάδα δράσης, όπου μαθητές και μαθήτριες της χώρας καταγράφουν και αναδεικνύουν τα προβλήματα του τόπου τους.

Όπως τόνισε η συντονίστρια του προγράμματος κ. Χαρίκλεια Μιχαλακοπούλου, «η φετινή εβδομάδα δράσης έχει τίτλο «Πορεία με Στόχο» και αφιερώνεται στον Στόχο 11: Βιώσιμες πόλεις και Βιώσιμες Κοινότητες. Βασίζεται στο πρόγραμμα Walk the Global Walk, ενός μεγάλου προγράμματος για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θέσει η παγκόσμια κοινότητα με χρονικό όριο υλοποίησής τους το 2030.
Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών, αποφάσισε να αφιερώσει τη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2019 στην «Ασφάλεια των Πολιτών και την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων», θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του Δήμου Αλμυρού για την ανάγκη προστασίας των αδέσποτων ζώων και την αλλαγή νοοτροπίας και στάσης απέναντί τους, καθώς και την τήρηση του Νόμου 4039/2012».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ετοίμασαν πανό, τραγούδια και πλακάτ με την πολύτιμη βοήθεια της κ. Παυλίνας Γκαραγκούνη, καθηγήτριας Καλλιτεχνικών, έκαναν πορεία στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο κ. Εσερίδη και του παρέδωσαν κείμενο για την τήρηση του σχετικού νόμου υπογεγραμμένο από πολίτες του Δήμου.
Τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού συνόδεψαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Σταύρος Βοϊβόνδας, ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Γκαλογιάννης και οι καθηγήτριες κ.κ. Άννα Πετράκη και Χαρίκλεια Μιχαλακοπούλου, συντονίστριες του Σχολείου UNESCO-ASPnet και της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Αλμυρού, εκπρόσωποι της τοπικής Εκκλησίας, πολίτες που δραστηριοποιούνται υπέρ της προστασίας των ζώων, καθώς και γονείς των μαθητών.

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού έκαναν πορεία με αίτημα την προστασία των αδέσποτων

 

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού έκαναν πορεία με αίτημα την προστασία των αδέσποτων”

  1. 11 Οκτωβρίου, 2019 στις 3:10 μμ       ΔΟΛΓΥΡΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ Έγραψε:

    https://www.almyros.gr/2019/04/11/ochi-stis-foles-nai-stin-yiothesia-to-minyma-tis-diamartyrias-ton-mathiton-gia-ta-adespota/


Αφήστε μια απάντηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων