Μέχρι τον Άι Νικόλα στην Καβουρόπετρα.

 Η πάλλευκη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι ένας αγαπημένος τόποςπεριπάτου για τους Κυψελιώτες και όχι μόνο. Ο Άγιος Νικόλαος δεσπόζει  στη  βόρεια πλευρά της Αίγινας, πάνω στο λόφο  του δίπλα σε έναν μικρό πευκώνα. Η θέα προς  την παραλία και τη θάλασσα  του Σαρωνικού είναι μοναδική με το ατελείωτο πήγαινε – έλα των πλοίων να οργώνει την επιφάνεια του νερού και να σπάει την κυριαρχία  του μπλε.
   Αυτή την ομορφιά  του τοπίου απήλαυσε μια μεγάλη ομάδα μαθητών  του 2ου Γυμνασίου το πρωί της Παρασκευής 5/9  στα πλαίσια  της αθλητικής ημέρας  του σχολείου. Το περπάτημα, η άσκηση είναι μέρος  της ημέρας αυτής και ευκαιρία να γνωρίσουμε  γωνιές και σημεία  του τόπου μας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό  του ναού και πήραν πληροφορίες για την αρχιτεκτονική και την ιστορία  του. Σύμφωνα με την ιστορικό Γωγώ Κουλικούρδη ο ναός πιθανολογείται ότι είναι κτισμένος πάνω στα ερείπια αρχαίου ιερού προς τιμήν του Ηρακλή.
  Για πολλά  χρόνια και μέχρι  τις αρχές  της δεκαετίας του ’80 δεν επιτρεπόταν από την αρχαιολογία η ανοικοδόμηση σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο που βρίσκεται η εκκλησία. Κατόπιν τα εμπόδια αυτά ξεπεράστηκαν και σήμερα κοντά  στο ναό υπάρχουν ακόμα και συγκροτήματα κατοικιών.