Δώρα ευχές και κάλαντα στο Λεούσειο από το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

Καθιερωμένη πλέον  η επίσκεψη στο Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα από τους μαθητές και τις μαθήτριες  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας την τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.
   Μετά  τη γιορτή στο σχολείο, τα παιδιά ξεκίνησαν από το 2ο Γυμνάσιο περπατώντας και έφθασαν στο Λεούσειο μεταφέροντας χρήσιμα υλικά για  το καθημερινό συσσίτιο που παρασκευάζεται  εκεί και διανέμεται από τους ανθρώπους – εθελοντές.
Στην υποδοχή η υπεύθυνη του συσσιτίου καθηγήτρια κ. Έφη Παπαευασταθίου, η ψυχή του συσσιτίου και μέλος  του Δ.Σ. του Ιδρύματος. Η κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε  τους μαθητές και τις μαθήτριες για τον καθημερινό αγώνα που γίνεται στο Λεούσειο προκειμένου να ετοιμαστούν 65 μερίδες φαγητού.
  Από  την προηγούμενη ημέρα οι μαθήτριες είχαν ζυμώσει ψωμάκια και τα είχαν αποστείλει στο Λεούσειο Ίδρυμα. Η κίνηση αυτή θέλει να τονίσει το πνεύμα αγάπης και δοτικότητας που πρέπει να υπάρχει κάθε μέρα, όλο  το χρόνο, και όχι μόνο τις Άγιες ημέρες.
  Οι μαθητές τραγούδησαν τα κάλαντα και αποχώρησαν δίνοντας μια υπόσχεση ότι δεν θα ξεχνούν ποτέ  τον αγώνα που γίνεται εκεί καθημερινά  για  τους συνανθρώπους μας.
   Αξίζει να πούμε ότι πολλά παιδιά δεν γνώριζαν την προσπάθεια αυτή του συσσιτίου και δεν είχαν ξαναμπεί στο κτίριο  του Λεουσείου Ιδρύματος.
     Τα παιδιά  συνόδευσε ο διευθυντής του σχολείου κ. Γ.Μπήτρος και η φιλόλογος καθηγήτρια κ. Κ. Αλυφαντή.

Ένα διαφορετικό Christmas Run με σκοπό την αγάπη και την προσφορά.