Η γωνιά του gaming II Το μεγάλο δίλημμα: Xbox One ή PS4?

 

Hνέα γενιά παιχνιδομηχανών ήρθε και στην Ελλάδα, έτοιμη να μας καταπλήξει! Πάμε να δούμε περισσότερα για τις δύο ολοκαίνουριες κονσόλες, που βγήκαν στην ελληνική αγορά, το ανανεωμένο PlayStation4 & το επαναστατικό XboxOne

XboxOne

    vs αρχείο λήψης (1) images (2)

Αν νομίζετε ότι η όλα σε ένα ψυχαγωγία είναι πραγματικότητα και όχι άλλημια κλασσική διαφημιστική ατάκα, τότε, ναι, πάρτε το Xbox ONE. Πολλές είναι οι συσκευές που παίζουν μουσική ή που μπορείτε να δείτε μια ταινία. Όμως στο Xbox ΟΝΕ με την χρήση της τεχνολογίας Snap μπορείτε ταυτόχρονα να κάνετε μια κλήση στο Skype ενώ ταυτόχρονα παίζετε Battlefield ή  Pro Evolution ενώ βλέπετε ποδόσφαιρο στην Nova.

Αν είστε χρήστες των Windows 8 ή της προηγούμενης κονσόλας Xbox 360, τότε δεν θα αντιμετωπίσετε και πολλά προβλήματα με την πλοήγηση σας. Η αλήθεια είναι ότι ένα καλύτερο συμμάζimages (3)εμα θα το ήθελε. Παρόλα αυτά, images (1)είναι αρκετά εύχρηστο. Μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ενσωμάτωση του νέου Kinect που αρχείο λήψηςπραγματικά θα δώσει μια εντελώς διαφορετική οπτική στο παιχνίδι σας.

 

Το καλό και με τις δύο κονσόλες είναι ότι  όλα τα βασικά παιχνίδια Assasins Creed, NBA 2K14, Need for Speed και Battlefield 4 θα είναι διαθέσιμα τόσο στο PS4 και στο Xbox ONE. Όμως θα υπάρξουν και μερικά παιχνίδια αποκλειστικά για το Xbox ONE όπως το Forza Motorsport 5, μια αρκετα πιο σοφιστικέ έκδοση του Need for Speed.

 

PlayStation4

Αν το πάμε στο καθαρά οικονομικό το PS4 θα πωλείται κατά 100 ευρώ λιγότερο από το XboxONE. Εντάξει, μην κοροϊδευόμαστε ο βασικός λόγος είναι γιατί το PS4 πουλάει την κάμερα αναγνώρισης κίνησης ξεχωριστά.

Και οι δύο κονσόλες σου δίνουν την δυνατότητα να αποθηκεύσεις τα επιτεύγματα σου αφού διαθέτουν ενσωματωμένο DVR. Και εδώ έρχεται μια βασική καινοτομία του PlayStation4. Μπορεί μέσω της υπηρεσίας Twitch να κάνει livestreaming του παιχνιδιού σου.

Αν έχεις έλλειψη χώρου τότε θα πρέπει να  σκεφτείς ότι το PS4 είναι σημαντικά πιο λεπτό από το Xbox ONE και ταυτόχρονα τα gamepads συνοδεύονται από headphones για να κάνουν το παιχνίδι σας ποιο ήσυχο.

Συμπέρασμα: Και οι δυο κονσόλες είναι εξαιρετικές! Ωστόσο, το Xbox One φαίνεται να υπερτερεί αρκετά σε αύτη την φάση, άρα μάλλον το αποτέλεσμα έχει κριθεί. The winner is… XboxOne!!!!