η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

IMG_0624 IMG_0635 IMG_0618 IMG_0637 IMG_0598 IMG_0606 IMG_0603 Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή μαθητών και γονέων τιμήθηκε η μνήμη της επετείου του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο Γυμνάσιο μας.

 

   H«Επανάσταση των μυρμηγκιών» είναι η επανάσταση των μικρών και καταφρονεμένων που η εξουσία ποτέ δεν υποψιάστηκε ότι η δύναμή τους μπορεί να είναι ισχυρότερη από τη δική της.  Η επανάσταση των μυρμηγκιών είναι  ο ξεσηκωμός ενός λαού που δε βολεύτηκε στην καταπίεση, στο φασισμό και στο πνευματικό σκοτάδι. Είναι η λυτρωτική έξοδος των ανθρώπων που με μπροστάρηδες  τους φοιτητές άνοιξαν και έδειξαν  το δρόμο  για να ακολουθήσουν κι άλλοι.

  «Η επανάσταση  των μυρμηγκιών» ήταν ο τίτλος του θεατρικού δρώμενου που πλαισίωσε  την εκδήλωση για την απόδοση τιμής στην επέτειο του Πολυτεχνείου  που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αίγινας στην Κυψέλη την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Μια σύνθεση κειμένων που μέσα  από τη θεατρική συνθήκη παρουσιάζει ανάγλυφα αλλά και με  σαφείς αναφορές στο σήμερα, πόσο επικίνδυνο είναι για το άτομο και την κοινωνία η ατολμία, η αδράνεια, η στασιμότητα, η ευθυνοφοβία.. Παράλληλα  η εκδήλωση περιελάμβανε επίκαιρα ποιήματα και κείμενα που απέδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος Ένταξης του  σχολείου. Η παιδική χορωδία υπό τη διεύθυνση  της μουσικού κ. Λιαρμακοπούλου Ουρανίας ερμήνευσε  τραγούδια  των Μ. Θεοδωράκη και Μ. Λοΐζου.

Η εκδήλωση περιείχε εκτός από τα επίκαιρα κείμενα και ποιήματα που παρουσίασαν οι μαθητές του τμήματος ένταξης, τραγούδια από τη χορωδία και ένα θεατρικό δρώμενο με τον τίτλο: “Η επανάσταση των μυρμηγκιών”. Υπέυθυνοι για την οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης οι καθηγήτριες Κουτούφερη Δέσποινα και Λιαρμακοπούλου Ουρανία.