Επίσκεψη στο πλωτό Μουσείο «Νεράϊδα»

   Το πρώτο πλωτό μουσείο στην Ελλάδα επισκέφθηκαν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου  οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας,  Στους χώρους που ταξίδευαν οι γονείς και οι παππούδες τους  περπάτησαν οι μικροί επισκέπτες ενώ με ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ξενάγηση και τις βιντεοταινίες στις κάτω αίθουσες του πλοίου (παλαιά σαλόνια) και στους διαδρόμους. Είχαν  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την επιχειρηματική ιστορία του καπετάν Γιάννη Λάτση και να δουν τη ζωντανή ιστορία του πλοίου. Αυτό που καθήλωσε  τους μαθητές ήταν η ταινία με το χρονικό της ανα- κατασκευής του πλοίου στην Κροατία.

 

  Οι μαθητές εισέρχονταν ένας – ένας στους χώρους του πλοίου φορώντας ειδικές πλαστικές θήκες στα παπούτσια τους και φορώντας ταυτότητα. Η υποδοχή άψογη, η ξενάγηση κατατοπιστική και η φιλοξενία ευχάριστη καθώς περιελάμβανε κεράσματα στο κατάστρωμα του πλοίου, φωτογραφίες με τον καπετάνιο και αναμνηστικά.

 

   Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μικρούς επισκέπτες που απάλαυσαν την περιήγηση σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής, με άψογους τρόπους. Γνώρισαν  ένα κομμάτι της μεγάλης ναυτικής ιστορίας αλλά και της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού μας.

 

     Βίωσαν  την ποιότητα που έζησαν με τα ταξίδια τους οι επιβάτες των προηγούμενων δεκαετιών. Την ποιότητα του ταξιδιού αλλά κυρίως των ανθρώπινων σχέσεων, όταν όλα ήταν προσαρμοσμένα στην ανθρώπινη κλίμακα. Προσιτά, ανθρώπινα και ποιοτικά.