Τμήμα κιθάρας και μαντολίνου

του μαθητή της Α’ Γυμνασίου Σάββα Χάλαρη.

Το πρόγραμμα εκμάθησης κιθάρας και ματολίνου, είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο παιδιά που αγαπούν τη μουσική ασχολούνται με την εκμάθηση αυτών των οργάνων. Έχει αρχίσει από το 2000 και γίνεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη απόγευμα στο ισόγειο του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Υπεύθυνη του προγράμαμτος είναι η κ. Πηγιαδίτη Αρετή διπλωματούχος καθηγήτρια κλασσικής κιθάρας. Επίσης είναι αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 16 μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου και Λυκείου. Το τμήμα  μας έχει ορχήστρα οργάνων, κιθάρας και μαντολίνου καθώς και χορωδία. Συμμετείχε σε φιλανθρωπική συναυλία στον κινηματογράφο “Τιτίνα” στις 19 Δεκεμβρίου του 2011. Επίσης πραγματοποιούνται κλειστές εκδηλώσεις κάθε Χριστούγεννα και καλοκαίρι στο Λαογραφικό Μουσείο.

Στη διάρκεια του μαθήματος μας  δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε έργα μεγάλων συνθετών όπως του Μπετόβεν του Μπαχ και ελλήνων όπω ςτου Μ. Χατζιδάκι και Μ. Θοεδωράκη και συγχρόνως να ταξιδεύουμε σε ελληνικούς, παραδοσιακούς και όχι μόνο σκοπούς. Με αυτόν τον απλό τρόπο εκδηλώνουμε την αγάπη μας για τη μουσική και τον πολιτισμό, προσπαθώντας ο λίγος ελεύθερος χρόνος μας να είναι δημιουργικός και ψυχαγωγικός.

Για όσους θέλουν να δουν ορισμένες από τις εκδηλώσεις μας μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Aeginaportal.gr και  στο μενού πολιτισμός.