Όταν οι μαθητές συναντούν την τέχνη του Χρήστου Καπράλου

Στις αίθουσες του Μουσείου Καπράλου ξεναγήθηκαν οι μαθητές  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας και του Γυμνασίου Μεσαγρού την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου. Η κ. Χριστίνα Πετροπούλου υποδέχθηκε τους μαθητές και με υπομονή τους εισήγαγε στον κόσμο της τέχνης του αξεπέραστου Χρήστου Καπράλου ο οποίος τίμησε την Αιγινήτικη φύση σμιλεύοντας και χαράσσοντας την πέτρα της, συνθέτοντας ευφάνταστες και επιβλητικές δημιουργίες χρησιμοποιώντας κορμούς δέντρων. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στους μαθητές τα ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη, η ζωφόρος με τις μορφές της Πίνδου, η Σταύρωση, ο Αλφειός ποταμός και οι ποικίλες παραστάσεις της μάνας. Της μάνας του Χρήστου Καπράλου που ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε ως μοντέλο στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του.

Μία από τις αίθουσες του μουσείου Καπράλου

Για πολλούς μαθητές δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτονταν το Μουσείο. Το ίδιο το Μουσείο κρύβει έναν μεγάλο θησαυρό που όλοι πρέπει να εκτιμήσουμε σωστά και να προβάλλουμε. Τιμά την Αίγινα και την κάνει περήφανη.

Η σημερινή εξόρμηση ήταν η δεύτερη κοινή ευκαιρία για τα δύο Γυμνάσια, κάτι που μαρτυρεί την καλή συνεργασία που επικρατεί ανάμεσα στις δύο σχολικές κοινότητες. Οι μαθητές συνέχισαν στο γήπεδο της Αίγινας όπου διεξήχθησαν αγώνες βόλεϋ μεταξύ των μαθητριών και αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων.

Γιώργος Μπήτρος