ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«EKEI ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ».
Υπεύθυνες προγράμματος οι: Βασιλείου Ευτυχία, καθηγήτρια (ΠΕ 88) και Παυλάκου Δήμητρα, διευθύντρια
(ΠΕ 78).

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε το 2019 – 20 στο σχολείο μας είχε ως τίτλο: «Εκεί ψηλά στον Υμηττό». Ασχοληθήκαμε με τη χλωρίδα και την πανίδα του Υμηττού και με τις δράσεις που πρέπει να γίνουν για να ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός. Έτσι η Αττική θα έχει τρεις Εθνικούς Δρυμούς: αυτόν της Πάρνηθας, του Σουνίου και αυτόν του Υμηττού.
Το σχολείο μας από το 20017 – 18 έχει ενταχθεί στην Παγκόσμια Οικογένεια των Οικολογικών Σχολείων. Φέτος συμμετείχε στον 22ο Παν/νιο μαθητικό διαγωνισμό κατασκευής φωλιάς για πουλιά. Κατασκευάσαμε 15 φωλιές. Από αυτές, κάποιες τοποθετήσαμε στον περίβολο του σχολείου μας και τις υπόλοιπες τις δώσαμε στο 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου. Μας απονεμήθηκαν έπαινοι για τη δράση μας αυτή.
Επίσης, σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Χολαργού – Παπάγου βραβευτήκαμε για την Περιβαλλοντική μας Δράση και Ομάδα από τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.
Επαίνους μας απένειμε και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, διότι συμμετείχαμε και εκπονήσαμε με επιτυχία πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Διεθνούς Δικτύου “Οικολογικά Σχολεία”.
Η Εταιρία Προστασίας της Φύσης εξάλλου, μας βράβευσε για την συμμετοχή και την επιτυχή εκπόνηση του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του θεματικού Δικτύου «Οι πράσινες γωνιές της Γειτονιάς μου». Βραβεύτηκαν τα παιδιά που συμμετείχαν, το 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής και η Διευθύντρια, Δήμητρα Παυλάκου.
Πολλές ευχαριστίες στην κα. Βασιλείου Ευτυχία, που με το ήθος της και την προθυμία της βοήθησε όσο καλύτερα μπορούσε την Περιβαλλοντική Ομάδα!


<a href="https://blogs.sch.gr/2gymagpa/files/2019/09/thumbnail-1-\