Αποφοίτηση

Γέμισε πάλι, για άλλη μια φορά, το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου η αυλή του Γυμνασίου μας με λόγο, μουσική, χορό και τραγούδι από τους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης που γιόρτασαν την τελευταία μέρα τους στον χώρο αλλά και στη σχολική αυτή βαθμίδα. Από Σεπτέμβρη θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο Λύκειο με το άγχος και την αγωνία της προετοιμασίας για την εισαγωγή τους στα ανώτερα ιδρύματα της χώρας, γι΄αυτό … διασκέδασαν με την ψυχή τους!
Έτος αφιερωμένο στον Ερωτόκριτο το 2019 και ο έμμετρος λόγος του ποιητή Βιτσέντσου Κορνάρου συγκίνησε με το πάθος και τα έντονα συναισθήματα. Σε ένα σκηνικό αναγεννησιακής αυλής αγόρια και κορίτσια χόρεψαν, τραγούδησαν και απήγγειλαν στίχους από το πιο γνωστό και δημοφιλές έργο της κρητικής λογοτεχνίας και μας ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή.
Στη συνέχεια τα όνειρα των μαθητών, τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά για έναν καλύτερο κόσμο γέμισαν ελπίδα τους γονείς και εκπαιδευτικούς τους. Επαγγελματική αποκατάσταση, φιλία, κοινωνικό έργο, οικολογία και περιβάλλον ήταν κάποια από τα θέματα που μοιράστηκαν μαζί μας.
Τέλος, η υπέροχη βραδιά έκλεισε με τους ήχους παραδοσιακών οργάνων και χορών από την πατρίδα μας που χόρεψαν με χάρη αλλά και λεβεντιά τα κορίτσια και τα αγόρια μας.
Και λέω «μας» γιατί είναι και δικά μας παιδιά. Τρία χρόνια πορευτήκαμε μαζί και ζήσαμε χαρές, λύπες, ανησυχίες, προβληματισμούς. Παραλάβαμε παιδιά και αποχαιρετάμε εφήβους.Προσπαθήσαμε να τα πλησιάσουμε, να τα γνωρίσουμε καλύτερα και, όσο ήταν δυνατόν, να τα καθοδηγήσουμε ώστε το καθένα να βρει τον δικό του δρόμο.
Καλή συνέχεια παιδιά μας! Να είστε γερά, τυχερά και ευτυχισμένα! Οπλιστείτε με υπομονή και δύναμη για να διεκδικήσετε ένα καλύτερο αύριο. Μην ξεχνάτε τα συνθήματα στο πανό μας. «Ονειρευτείτε», «Με φόρα στην ανηφόρα», «Δώστε στη ζωή τη γεύση που θέλετε», «Θα μας λείψετε», «ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ»!
Με αγάπη οι καθηγήτριες σας
Ανδρομάχη Μανίκα
Παρασκευή Σπίνουλα