Συμμετοχή του σχολείου μας στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης

image001
Το σχολείο μας συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης που διοργάνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, το σχολείο μας συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης που διοργάνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η διοργάνωση περιελάμβανε δύο (2) θεματικές ενότητες οι οποίες διεξήχθηκαν διαδοχικά και αφορούσαν, η μεν πρώτη ενότητα παρουσιάσεις μαθητών σε σχέση με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, ενώ η δεύτερη ενότητα περιελάμβανε εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων του διαδικτυακού χώρου.

1η Θεματική Ενότητα

Τίτλος : “Το λόγο έχουν τα παιδιά μας”

Η Ελληνική Αστυνομία, μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κάλεσε τα παιδιά, να παρουσιάσουν θέματα που αφορούν τα θετικά και αρνητικά του Διαδικτύου και συνακόλουθα τους κινδύνους που ελλοχεύουν, κατά την πλοήγησή τους σε αυτό.

2η Θεματική Ενότητα

Τίτλος : “Το Διαδίκτυο στη ζωή μας”

Tο διαδίκτυο αποτελεί μια “Παγκόσμια Ηλεκτρονική Κοινότητα”, οι “κάτοικοι” της οποίας, ανεξάρτητα από υπηκοότητα, ηλικία, θρήσκευμα και χρώμα, μοιράζονται πληροφορίες και ανταλλάσσουν ελεύθερα απόψεις πέρα από γεωγραφικά και κοινωνικά σύνορα. Συχνά χαρακτηρίζεται ως ένα παγκόσμιο θαύμα που με τις υψηλές του ταχύτητες δίνει άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών. Για τους χρήστες κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα όμως για τους νέους ανθρώπους, το Διαδίκτυο αποτελεί πηγή γνώσης, μάθησης, επικοινωνίας, διασκέδασης, ενημέρωσης. Συνεπώς, το Διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες είναι μονόδρομος για όλες τις σύγχρονες κοινωνίες. Σκοπός της συγκεκριμένης ενότητας ήταν να αναλύσει και να προβάλει όλα τα παραπάνω αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα του Διαδικτύου στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ανάλυση των στατιστικών αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τη συλλογή εξειδικευμένων ερωτηματολογίων που είχαν τεθεί σε σχολεία ανά την Επικράτεια, ενώ οι εισηγητές είχαν τη δυνατότητα να αναφερθούν σε καινοτόμες ιδέες και λύσεις που προσφέρονται μέσα από το διαδίκτυο, οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Στο συνέδριο συμμετείχαν τα τμήματα Β2 και Β4 του σχολείου μας συνοδευόμενα από τους καθηγητές κ. Γ. Σέργη, κ. Ε. Ψυρρή και κ. Γ. Δανιά.

image005