2η Διδακτική επίσκεψη του τομέα Διοίκησης & Οικονομίας

Τη δυνατότητα γνωριμίας με τον κόσμο του «επιχειρείν» είχαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του τομέα Διοίκησης – Οικονομίας, της ειδικότητας Υπαλλήλων Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του σχολείου μας,  που πραγματοποίησαν την Τρίτη 16-03-2019 την 2η διδακτική τους επίσκεψη.

Πρώτος σταθμός η εταιρία «ELMETAL NAOUMIS», η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία μηχανημάτων επεξεργασίας μετάλλου & εργαλειομηχανών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και στην παραγωγή προϊόντων άρδευσης.

Η ενημέρωση και ξενάγηση στους χώρους της δυναμικής επιχείρησης έγινε από τον Κ. Ματθαίο Ναούμη, έναν εκ των εταίρων της επιχείρησης.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας, (νομική μορφή, λήψεις αποφάσεων, οργανόγραμμα, επιλογή προμηθευτών και πελατών, μηχανοργάνωση λογιστηρίου, προβολή και διαφήμιση στο διαδίκτυο, συμμετοχή σε εκθέσεις, επιλογή προσωπικού) και ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής και έκθεσης των προϊόντων της, όπου και ενημερώθηκαν για την κοστολόγηση, προώθηση, εγγύηση και την τεχνική υποστήριξη μετά την πώληση αυτών.

Δεύτερος σταθμός το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (Κ.Π.Α. Ο.Α.Ε.Δ.) ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, υπηρεσία με την οποία θα υπάρχει μελλοντική συνεργασία στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Η ενημέρωση και ξενάγηση στον οργανισμό έγινε από την Διευθύντρια, Κα Αγγελάκη Ελένη.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες του κέντρου (Προγράμματα απασχόλησης, Επαγγελματική Κατάρτιση, Επιδόματα και Παροχές (Παροχές Ανεργίας, Παροχές Μητρότητας, άλλα βοηθήματα, Επιδότηση Νεοεισερχομένων, Προαιρετική Ασφάλιση /Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, Μαθητικές/Φοιτητικές Παροχές,  Κοινωνικές, Κοινωνικός Τουρισμός, Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Στεγαστική Πολιτική).

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στις διαδικασίες, τις δυνατότητες και τα δικαιώματα που θα έχουν οι μαθητές αργότερα στους χώρους εργασίας που θα βρεθούν,  αποφοιτώντας από το σχολείο με τη συγκεκριμένη ειδικότητα (Υπαλλήλων Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ) και  από τα σχετικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Μαθητές και καθηγητές αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την επαφή και την γνωριμία τους  με τον κόσμο του «επιχειρείν».

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση