Εθελοντική Αιμοδοσία 2ο ΕΠΑΛ Περιστερίου 13/11/2025

Εθελοντική Αιμοδοσία 2ο ΕΠΑΛ Περιστερίου 13/11/2025

4 Νοεμβρίου 2025 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από 2ο ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος του σχολείου μας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του « ΛΑΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ». Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί στον χώρο του σχολείου την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 και ώρα 09:00 – 13:00. Απαραίτητα συνοδευτικά η αστυνομική ταυτότητα και ο αριθμός ΑΜΚΑ.

Μπορεί να γίνουν δεκτοί αιμοδότες ηλικίας 17 ετών και άνω. Για την ηλικία των 17 είναι υποχρεωτική η υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα τους. Υπεύθυνες δηλώσεις γίνονται δεκτές είτε από ΚΕΠ είτε μέσω gov.gr. Παρακαλούμε να διαβάσετε, πριν έρθετε για αιμοδοσία, τα επικαιροποιημένα μέτρα για την ασφάλεια του αίματος έναντι της λοίμωξης COVID-19.

Πριν την αιμοδοσία (24ωρο), δεν θα πρέπει να έχετε καταναλώσει αλκοόλ ή να έχετε λάβει φάρμακα. Την ημέρα της αιμοδοσίας θα πρέπει να έχετε καταναλώσει ένα ελαφρύ πρωινό.

 

«Δώσε αίμα, κάνε τον κόσμο ένα πιο υγιές μέρος- Το ασφαλές αίμα σώζει ζωές!»

Η αιμοδοσία θεωρείται η υπέρτατη μορφή εθελοντισμού. Η εθελοντική προσφορά αίματος αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό μας, καθώς το αίμα δεν μπορεί να παρασκευαστεί σε κανένα εργοστάσιο, αλλά παράγεται μόνο από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε το αρχείο.