Εφαρμογή του θεσμού της Μαθητείας για το σχ. έτος 2019-2020

Σύνδεσμός του Υπουργείου Παιδείας για τη Μαθητεία

Ο θεσμός του προαιρετικού «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας», δίνει στους αποφοίτους Λυκείων τη δυνατότητα ασφαλούς ένταξης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον σε επιχειρήσεις και φορείς (του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ιδιωτικές επιχειρήσεις) υπό την εποπτεία του σχολείου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού και ασφάλιση και συμπληρωματικής εργαστηριακής εκπαίδευσης στο σχολείο (1 ημέρα στο σχολείο και 7 ημέρες στην εργασία). Μετά από εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση  πτυχίου επιπέδου 5. Aπό το Σεπτέμβρη του 2018 έχουν ενταχθεί 21 ειδικότητες στα προγράμματα μαθητείας.


Για το σχολικό έτος 2018-2019 το σχολείο μας υλοποιεί τρία προγράμματα μαθητείας στις ειδικότητες:

  • Τμήμα Μηχανολογικων Εγκαταστάσεων και Εφαρμογών, 6 μαθητευόμενοι

Υπεύθυνη: Κουλουβάη Γεωργία, ΠΕ82 – Μηχανολόγων

  • Τμήμα Αισθητικής, 12 μαθητευόμενες

Υπεύθυνη: Γληγόρη Σοφία, ΠΕ87.03 – Αισθητικής

  • Τμήμα Κομμωτικής, 24 μαθητευόμενες/οι

Υπεύθυνες: Ζαβέρδα Ευσταθία, ΤΕ01.19 – Κομμωτικής & Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, ΤΕ01.19 – Κομμωτικής

Υπεύθυνος Μαθητείας 2ου ΕΠΑ.Λ. Περιστερίου: Μητσέας Στυλιανός, ΠΕ82 – Μηχανολόγων


16-01-19 Νέα Προγράμματα Σπουδών Μαθητείας ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ  32/16-1-19, 9 νέα Προγράμματα Σπουδών για το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Αποφοίτων του «Μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας» των ΕΠΑ.Λ. για τις ειδικότητες: «Γραφικών Τεχνών», «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων», «Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών», «Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών», «Βοηθός Φυσικοθεραπευτή», «Αισθητικής Τέχνης», «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων», «Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων», «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» και ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας.

Το σύνολο των μέχρι σήμερα δημοσιευμένων προγραμμάτων είναι 16, αν προσθέσουμε και τα 7  Προγράμματα Σπουδών που ήδη έχουν δημοσιευτεί από την προηγούμενη χρονιά.

Υπενθυμίζουμε ότι το  Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης   έχει ως στόχο να προετοιμάσει δωρεάν το δημόσιο σχολείο τους αποφοίτους του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας για τις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από το ΕΟΠΠΕΠ, ώστε οι απόφοιτοι να αποκτήσουν πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5 στην ειδικότητα τους, αναβαθμίζοντας το πτυχίο των ΕΠΑ.Λ. κατά ένα επίπεδο επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με το Εθνικό και Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων.

Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης του προγράμματος αυτού καθώς και των εξετάσεων πιστοποίησης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η απόφαση σε μορφή pdf:Λήψη αρχείου

Πηγή: https://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/mathiteia/39189-16-01-19-nea-programmata-spoudon-mathiteias-epal-3

Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων