ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-2022

                    

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                              Λυκόβρυση, 26-02-2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  Β ΑΘΗΝΑΣ

2ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ & ΡΙΜΙΝI

Τ.Κ. – Πόλη: 14123, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ

email: mail@2dim-lykovr.att.sch.gr

Πληροφορίες: Ευαγγέλου Κωνσταντίνα

Τηλέφωνο: 2102827025

 

Οι αιτήσεις εγγραφών των μαθητών και μαθητριών της Α΄ τάξης (οι γεννηθέντες από 1-1-2015 έως 31-12-2015) σύμφωνα με τις διατάξεις της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Φ.6/22511/Δ1/25-2-2021 θα πραγματοποιούνται από 1 μέχρι 19 Μαρτίου 2021 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 210-2827025 για την αποφυγή συνωστισμού. Για την είσοδό σας στο σχολείο απαιτείται η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αίτηση εγγραφής στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (αναζητείται από το σχολείο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ)

β. Βεβαίωση φοίτησης στο νηπιαγωγείο (χορηγείται από το νηπιαγωγείο)

γ. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή  ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.  Οι γονείς που για οποιουσδήποτε άλλους λόγους δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, οφείλουν να προσκομίζουν βεβαίωση ιατρικής αντένδειξης από : α) Περιφερειακά Γενικά Νοσοκομεία, ή β) Δ/νσεις Υγιεινής της οικείας Νομαρχίας, ή γ) Ιατροκοινωνικά Κέντρα, ή δ) Ασφαλιστικούς φορείς, ή ιδιώτες ιατρούς, σύμφωνα με τον κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν.3418/28-11-2005(τ. Α’ ΦΕΚ 287).

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Το Α.Δ.Υ.Μ. καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κλπ) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία). Το σχετικό έντυπο του Ατομικού Δελτίου Υγείας θα σας δοθεί κατά την ημέρα της εγγραφής, προκειμένου να το προσκομίσετε στο σχολείο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

ε. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας.

Για την απόδειξη της διεύθυνσης κατοικίας θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσετε:

  1. λογαριασμό ΔΕΚΟ (στο όνομα του ενός γονέα)

       και

  1. μισθωτήριο οικίας θεωρημένο από την εφορία ή συμβολαιογραφική πράξη ιδιοκτησίας της οικίας διαμονής

Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας ένα αποδεικτικό των στοιχείων ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας).

Την ίδια ημέρα των εγγραφών έχετε τη δυνατότητα να κάνετε αίτηση για τη φοίτηση του παιδιού σας στο Ολοήμερο Σχολείο. Η παρακολούθηση του Ολοήμερου Προγράμματος είναι προαιρετική. Το σχετικό έντυπο (αίτηση) θα σας δοθεί στο σχολείο κατά την ημέρα της εγγραφής. Το πρόγραμμα του Ολοήμερου Σχολείου ξεκινά καθημερινά στις 13.15 και ολοκληρώνεται στις 16.00. Σας παρέχεται η δυνατότητα για την ενδιάμεση αποχώρηση του παιδιού σας από το Ολοήμερο Σχολείο στις 15.00 κατόπιν δήλωσής σας στην αίτηση.

Επιπρόσθετα, το παιδί σας έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το πρόγραμμα της Πρωινής Ζώνης, με την προϋπόθεση ότι θα φοιτήσει στο Ολοήμερο Σχολείο. Η Πρωινή Ζώνη ξεκινά στις 07.00 π. μ. . Η προσέλευση της Πρωινής Ζώνης ολοκληρώνεται στις 07.15 π.μ.

Επισημαίνουμε ότι οι εγγραφές θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΟΔΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ευαγγέλου Κωνσταντίνα

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση