“Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΙΚΑΕΙ”

6 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ! 

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. 
Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου. 

 

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 

ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council διοργάνωσαν Πανελλήνιο Ψηφιακό Διαγωνισμό για το 2014, με θέμα ?Λέμε ΟΧΙ στο Σχολικό Εκφοβισμό?, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 
Ο Διαγωνισμός ήταν μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος των διοργανωτών, με τίτλο «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», το οποίο είναι ένα πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας και βασίζεται στα ιδανικά και στις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. 
Απευθυνόταν σε μαθητές των Ε΄και Στ΄Τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και όλων των τάξεων των Γυμνασίων. Οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές! 222 σχολεία! 1.944 παιδιά! 546 ομάδες από όλη την Ελλάδα! 
Η ομάδα του Σχολείου μας, του 2ου 4/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού Κορινθίας, συμμετείχε με ένα εξαιρετικό βίντεο, μέσα από το οποίο τα παιδιά προσπάθησαν να δώσουν τα δικά τους μηνύματα, που αφορούν στη φιλία, στην επίλυση των διαφορών και στην αποδοχή του άλλου γι’ αυτό που είναι. Ο τίτλος της δουλειάς τους: «Η αλήθεια νικάει!»
Με ιδιαίτερη χαρά, μαθητές και δάσκαλοι, πληροφορηθήκαμε πως ήμαστε μέσα στις δέκα καλύτερες συμμετοχές, κερδίζοντας τον τίτλο της «πιο δυναμικής εργασίας»