2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Το blog του σχολείου μας

Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

2022-2023

Εργαστήριο Δημιουργίας Κούκλας “Πέτρος και Λύκος”

  20221003 110617   20221003 110624

20221003 112125   20221003 112843

DSC05551   DSC05548

DSC05568   DSC05585

 

2021-2022

https://www.taxydromos.gr/Topika/452800-sta-xnaria-toy-aeimnhstoy-eyergeth.html

Στα χνάρια του αείμνηστου ευεργέτη

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-01, 12:15:48
Ο αείμνηστος Χαράλαμπος Τσιμάς ενίσχυσε σχολεία της πόλης και το έργο του συνεχίζει πλέον η οικογένειά του

Το έργο, που άρχισε ο αείμνηστος ευεργέτης του Βόλου, Χαράλαμπος Τσιμάς, με αγάπη για την εκπαίδευση και πίστη στον ρόλο του δημόσιου ελληνικού σχολείου, συνεχίζει πλέον η οικογένειά του. Με πρωτοβουλία της συζύγου του, Ελένης Τσιμά, έγινε διπλή δωρεά σε δύο δημοτικά σχολεία της πόλης, τα οποία ανήκουν στο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών, για την αναβάθμιση των βιβλιοθηκών τους, οι οποίες θα εγκαινιαστούν εντός των επόμενων ημερών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρόκειται για τα 2ο και 30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου, στα οποία η οικογένεια Τσιμά έκανε δωρεά βιβλίων, στο πλαίσιο του οράματος του αείμνηστου ευεργέτη, «να γίνει ο Βόλος, πόλη βιβλιοθηκών». Η αγάπη του Χαράλαμπου Τσιμά για το βιβλίο και την εκπαίδευση έχει εκφραστεί με σειρά δωρεών. Από τις πιο πρόσφατες, ο εξοπλισμός των εργαστηρίων ηλεκτρονικών υπολογιστών δημοτικών σχολείων της περιοχής.

Πλέον, με πρωτοβουλία της συζύγου του, Ελένης Τσιμά, η παράδοση της στήριξης του ελληνικού δημόσιου σχολείου συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Δέσποινα Μουζαλά, έγινε δωρεά 1.000 ευρώ στο σχολείο, που ισοδυναμεί σε 100 νέους τίτλους βιβλίων που θα ενισχύσουν τη σχολική βιβλιοθήκη. Το 2ο Δ.Σ. Βόλου, συμμετέχει στο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών από το 2018. Στεγάζει τη βιβλιοθήκη του στην αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπου φιλοξενούνται περί του 900 τίτλους βιβλίων.

Με τη δωρεά της οικογένειας Τσιμά, η σχολική βιβλιοθήκη επεκτείνεται και στόχος είναι να γίνει το κέντρο του σχολείου. Μεταφέρθηκε στον πολυχώρο του σχολείου όπου στεγάζεται και η δράση του θεάτρου, ελαιοχρωματίστηκε και εξοπλίστηκε με νέα έπιπλα, κουρτίνες και υλικοτεχνική υποδομή, με τη συμβολή τόσο της αντιδημαρχίας Παιδείας, της Σχολικής Επιτροπής, των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

«Στόχος μας είναι να γίνει η βιβλιοθήκη ο φυσικός χώρος των παιδιών. Να αποτελέσει το αντίπαλο δέος για το κινητό και το τάμπλετ που μετά την περίοδο της καραντίνας μονοπωλούν το ενδιαφέρον των μαθητών και μέσα από αυτή να αναπτυχθούν δράσεις με επίκεντρο το βιβλίο. Ο χώρος θα είναι ανοιχτός στα διαλείμματα και αυτό που επιθυμούμε είναι να δούμε μαθητές να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους με ένα βιβλίο», αναφέρει η κ. Μουζαλά.

Τα εγκαίνια της σχολικής βιβλιοθήκης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, θα γίνουν την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 8:30 το πρωί, στον χώρο του σχολείου και θα πλαισιωθούν από δράσεις που ετοιμάζουν οι μαθητές αλλά και τραγούδι που δημιούργησαν για τη βιβλιοθήκη τους.

 

Ανοιχτή και το καλοκαίρι

Στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου η δωρεά της οικογένειας Τσιμά αφορά σε 60 νέους τίτλους βιβλίων που θα εμπλουτίσουν τη σχολική βιβλιοθήκη. Το σχολείο, σύμφωνα με τον διευθυντή, Πασχάλη Δήμου, ανήκει από το 2021 στο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών και ήδη απαριθμεί περί τους 500 τίτλους βιβλίων.

Με αφορμή την αναβάθμιση της σχολικής βιβλιοθήκης θα γίνουν εγκαίνια την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι.

Στόχος του σχολείου, σύμφωνα με τον κ. Δήμου, είναι η σχολική βιβλιοθήκη να παραμείνει ανοιχτή και το καλοκαίρι. «Θα τρέξουμε καλοκαιρινό πρόγραμμα με θέμα ένα βιβλίο για κάθε παιδί και το καλοκαίρι και στο πλαίσιο αυτό θα κρατήσουμε ανοιχτή τη σχολική βιβλιοθήκη προκειμένου οι μαθητές μας να μπορούν να έρχονται και να παίρνουν για να διαβάζουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές βιβλία. Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που έχει ως αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μην μπορέσουν να πάνε διακοπές θα προσφέρουμε με το βιβλίο μια ποιοτική διέξοδο για τους μαθητές μας», σημειώνει ο κ. Δήμου.

 

Μεγάλο πρόγραμμα με επίκεντρο το βιβλίο

Με τα δύο αυτά σχολεία, το 2ο και το 30ό Δημοτικά Βόλου, θα γίνει η πρεμιέρα, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και μεγάλου προγράμματος που ξεκινά από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, στην Παιδική Βιβλιοθήκη στο Στέκι Παιδιού.

Με τη συνεργασία και της αντιδημαρχίας Παιδείας Βόλου και με επίκεντρο το βιβλίο, θα γίνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ηλικίες των παιδιών ανά τάξη, που θα αναφέρονται στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τα προγράμματα θα ολοκληρώνονται με εικαστικά εργαστήρια και τα έργα των μαθητών θα κοσμήσουν τις σχολικές βιβλιοθήκες.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση