2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Το blog του σχολείου μας

Αρχική » Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας στην αίθουσα «Μανώλης Γλέζος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας στην αίθουσα «Μανώλης Γλέζος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Αρχική - Λόγου Τέχνη | Ειρήνη Γιαννάκη

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) ιδρύθηκε το 2002 από τους αποφοίτους των ανώτερων ελληνικών Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Πρόκειται για επιστημονικό – επαγγελματικό Σύλλογο που σκοπός του είναι η προώθηση της επιστήμης της Λογοθεραπείας. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από 1300 μέλη, αποτελώντας τον πολυπληθέστερο και αντιπροσωπευτικό σύλλογο λογοθεραπευτών στην Ελλάδα. Ο ΣΕΛΛΕ  είναι νομίμως αναγνωρισμένο επαγγελματικό σωματείο (Αρ. Απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου 1544/2002) και μέλος του International Association of Logopedics and Phoniatrics (IALP).

Η 11η Μαΐου θεσπίστηκε από τον ΣΕΛΛΕ ως η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας (ΠΗΛ) και εορτάζεται, ανά την Ελλάδα, όλο τον Μάιο, με ημερίδες ενημέρωσης, διανομή έντυπου υλικού, αρθρογραφία στον τύπο και ατομικές συναντήσεις (συμβουλευτικοί σταθμοί) με επιστήμονες λογοθεραπευτές. Όλες οι δράσεις, στο πλαίσιο της ΠΗΛ, είναι δωρεάν για το κοινό. Στόχος της είναι η ενημέρωση του κοινού για την επιστήμη της Λογοθεραπείας και η ευαισθητοποίησή του σε θέματα σχετικά με τις διαταραχές του λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και για το 2023, προγραμματίζονται εκδηλώσεις (ενημερωτικές ημερίδες, αρθρογραφία στον τύπο και διανομή έντυπου υλικού) σε περισσότερες από 10 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με τη συνεργασία και την υποστήριξη Δήμων, Ιδρυμάτων, Συλλόγων και άλλων τοπικών φορέων. Η ΠΗΛ τελεί και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Υγείας.

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή εκδήλωσης στην αίθουσα «Μανώλης Γλέζος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Κυριακή 14 Μαΐου, ώρες: 10:00 -15.00.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

Θα λειτουργήσει συμβουλευτικός σταθμός όπου οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να έχουν δωρεάν ατομική συνάντηση με ένα λογοθεραπευτή στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί screening test ώστε να  δοθούν συμβουλές και περαιτέρω καθοδήγηση εξατομικευμένα.

Λογοθεραπευτές θα ενημερώνουν το κοινό για θέματα σχετικά με τις διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, φωνής, κατάποσης αλλά και για την επιστήμη της Λογοθεραπείας γενικότερα.

Θα πραγματοποιηθεί διανομή έντυπου επιστημονικού-ενημερωτικού υλικού

Κλείστε τώρα δωρεάν ένα ραντεβού με λογοθεραπευτή στο 210-3848362 (10.00-12.00, Μαρία Αγγελοπούλου).

Με εκτίμηση

Μαρία Αγγελοπούλου

Γραμματεία Επιστημονικής Επιτροπής

 

Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος

Όνομα συντάκτη

Όνομα: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση