ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ (λίγο πριν την επέτειο της 25ης Μαρτίου)
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 είναι κοντά… Διαβάστε, λοιπόν, κι απολάυστε «επίκαιρα» μαθητικά μαργαριτάρια…
Τούρκοι και Έλληνες
-«Η οθωμανική αυτοκρατορία απλωνόταν σε τρεις ηπείρους: Ασία, Ευρώπη και Αμερική» (ωραία!!!).
-«Ο Αλέξανδρος Μαυροσκορδάτος…» (βάλε και μπόλικο κρεμμύδι!).
-«Οι δάσκαλοι του Γένους, ο Αδαμάντιος Κοραής και ο Ρήγας Φεραίος, βοήθησαν τους σκλαβωμένους Έλληνες να μάθουν γραμμάτια» (και τα πληρώνουν ακόμα!).
-«Η Φιλική Εταιρεία σκοπό είχε να βοηθήσει τους άνεργους πολίτες… (κάτι σας το Υπουργείο Εργασίας).
κλέφτες και αρματολοί (…αμαρτωλοί)
-«Οι κλέφτες και οι αμαρτωλοί βοήθησαν πολύ στην απελευθέρωση της Ελλάδας» (Πάτερ, άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι…).
-«Κύριος αντίπαλος των Σουλιωτών ήταν ο Αλή Μπαμπά» (και οι 40 κλέφτες;).
-«Οι κλέφτες άλλαζαν κάθε μέρα λημέρι και καμιά φορά κοιμόνταν με το ένα μάτι ανοιχτό και αγκαλιά με τα όπλα τους (μαύρη ζωή που κάνουμε εμείς οι μαύροι κλέφτες).
ο χορός του Ζαλόγγου
-«Το χορό του Ζαλόγγου τον χόρευαν μια φορά το μήνα. Σήμερα δεν τον χορεύουν (Μετά από αυτή την απάντηση ίσως τον χορέψει ο δάσκαλος σου).
-«Ο χορός του Ζαλόγγου μοιάζει πολύ με τον καλαματιανό» (δεύτερο σοκ!).
ο Καποδίστριας διχάζει ακόμα…
-«Ο Καποδίστριας έφερε γεωπόνους και καλλιέργησε την πατάτα. Οι Έλληνες όμως δεν ήθελαν να πάρουν και έτσι δεν πήραν. Ο Καποδίστριας είχε βάλει φρουρούς για να μην την πάρουν. Μετά οι Έλληνες το ξανασκέφτηκαν και τελικά πήγαν να την κλέψουν».
-Μαθήτρια συμπληρώνει για το ίδιο θέμα: «Ο Καποδίστριας γυρίζοντας από την Αμερική (πότε βρέθηκε εκεί;) έφερε κάτι σακιά με πατάτες… (τα κουβαλούσε στους ώμους;). Οι Έλληνες τότε, επειδή νόμιζαν ότι είναι κάτι πολύτιμο, πήγαν και πήραν τις πατάτες κι από τότε στην Ελλάδα καλλιεργήθηκε η πατάτα. Γι’ αυτό τώρα τις τρώμε τηγανητές». (έτσι λοιπόν εξηγείται η μανία… τηγανοπατατοφαγίας).
-«Αν ζούσε σήμερα ο Καποδίστριας, οι Έλληνες θα περνούσαν πιο καλά και θα ήταν πιο πλούσιοι (αν ζούσε θα ήταν βέβαια κάπου τριακοσίων ετών. Παιδαρέλι!).
-«Αυτά που έκανε ο Καποδίστριας ήταν πολύ καλά. Θα τον χαρακτήριζα έξυπνο, καλό και λίγο ψώνιο» (κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής).
«πόλεμος είναι, δεν είναι παίξε-γέλασε!»
-«Οι πολιορκημένοι Έλληνες στο Μεσολόγγι δεν περνούσαν καλά, γιατί δεν είχαν νερό, φάρμακα, ρούχα, σαλάμι, ίντερνετ και τηλεόραση» (όλα αυτά το μακρινό 1826).
-«…Και τότε νίκησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στα Δερβενάκια» (ποιος είδε βάρκα στη στεριά… και δεν την φοβήθηκε;).
-«Έτσι έκαναν πόλεμο για να καταφέρουν να γίνει ειρήνευση» (μιλώντας για την επέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων στο Ναβαρίνο. Τις ΗΠΑ μου θυμίζει αυτό).
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
polu oraia