ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ– Έκτακτη Ανακοίνωση: Από αύριο 11/3 έως και 24/3, όλα τα σχολεία του Δήμου Τανάγρας θα είναι κλειστά για προληπτικούς λόγους

Ο Δήμος Τανάγρας ενημερώνει ότι:

Για προληπτικούς λόγους λόγω κορωνοϊού κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, μετά από ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατόπιν εισήγησης της ειδικής επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων.

Ο χρονικός ορίζοντας που έδωσε ο κ. Κικίλιας για το κλείσιμο των σχολείων ολοκληρώνεται ανήμερα την 25η Μαρτίου.

Στόχος του έκτακτου αυτού μέτρου είναι να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους γονείς.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια:

«Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου».

Επίσης, ο Δήμος Τανάγρας ενημερώνει ότι ως επιπλέον πρόσθετο μέτρο θα πραγματοποιήσει απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες και θα εφοδιάσει τα σχολεία με αντισηπτικά και απολυμαντικά.

Τονίζουμε ότι δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού στον Δήμο μας.

Επισημαίνουμε ότι ο καθένας μας πρέπει να τηρεί τα μέτρα ατομικής υγιεινής, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.