Δημοσιευμένο στην κατηγορία Β' Τάξη, Γιορτές, Εκδηλώσεις

To Πολυτεχνείο ζει στην καρδιά μας

Μια ημερομηνία σταθμός στην ιστορία της Νεότερης Ελλάδας  εμφανίστηκε στην ιστορική γραμμή της τάξης μας. Εμφανίστηκε ξαφνικά πριν απο λίγες μέρες και όλοι μας αρχίσαμε να κάνουμε υποθέσεις.

Τι συνέβη εκείνη τη μέρα; Γιατί η 17η Νοέμβρη έχει χαραχτεί στη μνήμη μας και παίρνει θέση στη γραμμή της ιστορίας της χώρας μας;  Τα παιδιά της Β τάξης αναρωτιούνται και κάνουν υποθέσεις…..λέξεις όπως πόλεμος, όπλα, μάχες πολυτεχνείο ακούγονται και τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μορφή.

Κάποιοι κάτι θυμούνται από πέρυσι.

Η κυρα-Δημοκρατία και η κυρα-Δικτατορία έρχονται στην μνήμη μας  και μας προβληματίζουν. Μιλάμε ξανά για αυτές και τις παραξενιές τους . Συζητάμε, διαφωνούμε, φωνάζουμε μα στο τέλος καταλήγουμε στη διαπίστωση ότι η κυρα-Δικτατορία δεν έχει θέση στη ζωή μας.

Στη συνέχεια βλέπουμε ένα video  …..ο τίτλος του: «12.410 τριαντάφυλλα και 1».

Ήρωας ένας γατούλης! Ένας γατούλης της οδού Στουρνάρη…του ιστορικού αυτού δρόμου με τις χιλιάδες αναμνήσεις. Και η ιστορία αρχίζει. Πατήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο αν θέλετε να την ακούσετε.

Έτσι μαθαίνουμε τα γεγονότα εκείνης της φοβερής μέρας…και συγκινούμαστε από τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στη Δικτατορία. Ακούμε τραγούδια και γράφουμε συνθήματα και τέλος δημιουργούμε ένα μικρό δίπτυχο με όλες αυτές τις πληροφορίες.

Στο δίπτυχο γράψαμε με δικά μας λόγια την ιστορία του γατούλη της οδού Στουρνάρη. Όλες οι προσπάθειες που κάναμε εξαιρετικές. Πιο κάτω σας βάζουμε την ιστορία μέσα απο τα μάτια μιας συμμαθητριάς μας:

Μια φορά ήταν ένας γάτος που έζησε με την οικογένειά του στα άσχημα χρόνια του Πολυτεχνείου. Μια μέρα που έκαναν βόλτα στην οδό Στουρνάρη, άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο. Τα τάνκς είχαν βγει στους δρόμους της Αθήνας. ´Ενα απο αυτά γκρέμισε την πόρτα του Πολυτεχνείου σκοτώνοντας τον μπαμπά γάτο και πολλούς φοιτητές. Το μικρό τότε γατάκι το βοήθησε ένας καλός φοιτητής να σωθεί. Ξαφνικά όμως εκεί  που το έσφιγγε στην αγκαλιά του μια σφαίρα τον χτύπησε ………….Το γατάκι μεγάλωσε πολύ και σκεφτόταν ότι δεν άλλαξε τίποτα……ακόμα σκεφτόταν και σήμερα οι νέοι ζητούν παιδεία και Δημοκρατία!!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Μία σκέψη στο“To Πολυτεχνείο ζει στην καρδιά μας

Αφήστε μια απάντηση