Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω Live Streaming την Πέμπτη 7 Απριλίου

Είναι εξαιρετικά σημαντικό τα παιδιά να έχουν διαφορετικές μουσικές εμπειρίες και ακούσματα και να εκτίθενται σε δημιουργίες που δε θα είχαν εύκολα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλιώς. Η μουσική είναι πολιτισμός και οι διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης μιας μελωδικής δημιουργίας είναι πολύτιμο εργαλείο στη διαμόρφωση καλλιτεχνικής συνείδησης.

20220407 114226

Με αυτό το σκεπτικό, το σχολείο μας συμμετείχε μετά από πρόσκληση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σε ένα ταξίδι στην έντεχνη ελληνική μουσική δημιουργία μέσα από τον ήχο της συμφωνικής ορχήστρας. Μαθητές και μαθήτριες των Δ και Ε τάξεων παρακολούθησαν σε ζωντανή σύνδεση μια πρωτότυπη συναυλία.

20220407 113145

Δημοτικές μελωδίες, ρυθμοί και χοροί, μέσα από τη συνθετική ιδιοφυία των Νίκου Σκαλκώτα και Γιάννη Κωνσταντινίδη μετατρέπονται σε θαυμαστά συμφωνικά έργα και μας μεταφέρουν σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, αναδεικνύοντας έτσι την γόνιμη σχέση ανάμεσα στην ανώνυμη και τη λόγια ελληνική μουσική.

20220407 113344

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *