Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού («school bullying»). Κανένας και καμία δεν πρέπει να αισθάνεται ότι απειλείται μέσα στο περιβάλλλον του σχολείου, το δεύτερο σπίτι μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταλαβαίνουμε πάντα τη διαφορά ανάμεσα στο πείραγμα και τον εκφοβισμό αλλά και να θυμόμαστε ότι η δική μας ελευθερία σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. 

20220406 115142

Το σχολείο μας συμμετείχε στην Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της σχολικής Βίας με διάφορες χαρακτηριστικές δράσεις  με σκοπό οι μαθητές να κατανοήσουν και να διακρίνουν τα διαφορετικά είδη σχολικού εκφοβισμού και να σκεφτούν τρόπους καταπολέμησής του.

 

20220406 113330

Διάβασαν βιβλία, είδαν ταινίες, παρακολούθησαν διαδραστικά animation, πήραν μέρος σε βιωματικό παιχνίδι στο πλαίσιο τού μαθήματος της θεατρικής αγωγής, δημιούργησαν ηλεκτρονικές αφίσες στο πλαίσιο του μαθήματος της πληροφορικής και επινόησαν συνθήματα που έγραψαν πάνω σε ζωγραφιές  που αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα. Πιο πολύ απ’ όλα, συζήτησαν, προβληματίστηκαν και μπήκαν σε σκέψεις, γιατί η αλλαγή έρχεται πάντα μέσα από την κατανόηση και την ενσυναίσθηση.

20220406 113350 20220406 113357

Σε δεύτερο χρόνο επισκέφτηκε το σχολείο μας ο ανθυπαστυνόμος κ. Σκόνδρας και ενημέρωσε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τους κινδύνους που διατρέχουμε χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. Ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί πια ένα τεράστιο κομμάτι της καθημερινότητας μικρών και μεγάλων και μπορεί συχνά να γίνει ένα πολύ τρομακτικό και ανεξέλεγκτο μέρος!

20220406 113342

Συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο, όπου όλα τα παιδιά θα αισθάνονται ήρεμα και ασφαλή!

Αφήστε μια απάντηση