Μια ξεχωριστή βραδιά για τη ΣΤ΄ τάξη
Με ετικέτα Ετικέτες: , ,

Στα πλαίσια των μαθημάτων των ξένων γλωσσών, τα παιδιά στο σχολείο μας έρχονται σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και τα έθιμά τους και αισθάνονται πιο κοντά με παιδιά όλου του κόσμου. Παραδοσιακά, λοιπόν, κάθε χρόνο την τελευταία βδομάδα του Οκτώβρη στα μαθήματα των γαλλικών και των αγγλικών, τα παιδιά γνωρίζουν το Halloween, το “τρομακτικό” καρναβάλι που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Κέλτικη κουλτούρα αλλά γορτάζεται σήμερα σε όλο τον αγγλόφωνο αλλά και γαλλόφωνο κόσμο και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! (δες εδώ μια γεύση από παλιότερη χρονιά)  Χρόνο με το χρόνο, έγινε μια αγαπημένη ξεχωριστή μέρα για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και το περιμένουν με ανυπομονησία κάθε Οκτώβρη πια!

Φέτος, όμως, η χρονιά ξεκίνησε διαφορετικά, με πολλές αναποδιές και μεγάλη καθυστέρηση. Κόντεψαν τα μισά του Οκτώβρη για να μπούμε κανονικά στις τάξεις και, μαζί με τις δύο Κυριακές των εκλογών, κάποια τμήματα έκαναν ελάχιστα μαθήματα πριν το τέλος του Οκτώβρη. Πάρθηκε έτσι η απόφαση να μην γίνει κάτι ιδιαίτερο για το Halloween, πέρα από κάποιες μικρές δραστηριότητες ενταγμένες στο μάθημα. Αλλά οι “τελειόφοιτοι” του σχολείου, τα αγόρια και τα κορίτσια της ΣΤ΄, ήταν αδύνατον να δεχτούν να χάσουν το τελευταίο τους Halloween στο αγαπημένο τους σχολείο! Έτσι γεννήθηκε μια ιδέα που ξεκίνησε από τον εκπαιδευτικό των αγγλικών και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από παιδιά και γονείς.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, λοιπόν, μετά από συνεννόηση, όσα περισσότερα παιδιά από τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ μπορούσαν, συναντήθηκαν στις 18.30 το απόγευμα στο προαύλιο του σχολείου όπου τα υποδέχτηκαν ο δάσκαλος των αγγλικών κος Καραλάκος και η δασκάλα του ΣΤ1 κα Ελένη Πατρίκου. Πολλά φορούσαν τα αγαπημένα τους τρομαχτικά κοστούμια ή μακιγιάζ και κουβαλούσαν αλμυρά σνακς και αναψυκτικά. Μετά από λίγα λεπτά συντονισμένης δουλειάς, η αίθουσα εκδηλώσεων ήταν έτοιμη! Μετατράπηκε σε γιορτινό σινεμά και όλοι μαζί παρακολούθησαν με απόλαυση τη φετινή ταινία της Disney για το Halloween, το “Στοιχειωμένο Αρχοντικό”. Μικρά αδέρφια απαγορεύονταν αυστηρά, αλλά μεγαλύτερα αδέρφια, παλιοί/παλιές μαθητές/τριες του σχολείου ήταν ευπρόσδεκτα!

71GUZtfXYrL. AC UL600 SR600600

Μάλιστα μετά το τέλος της ταινίας, τα παιδιά καθάρισαν και ταχτοποίησαν την αίθουσα μόνα τους ώστε να είναι έτοιμη για το πρωί της Δευτέρας και είχαν την ευκαιρία να παίξουν λίγο στο προαύλιο μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς τους. Η βραδιά είχε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *