Την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς-Άλλης Μεριάς, πραγματοποιήθηκε το αθλητικό πρόγραμμα Kid’s athletics. Η υπεύθυνη του προγράμματος για τον Ν. Μαγνησίας Βιβή Τσελεπίδου σε συνεργασία με τον  εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Οικονόμου  Αθανάσιο  και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου,  αρχικά παρουσίασαν στους  μικρούς μαθητές μας το πρόγραμμα.

Πρόκειται για μια καινοτόμο δράση  με αγωνίσματα Στίβου ( δρόμοι, ρίψεις και άλματα) προσαρμοσμένα για παιδιά .Οι μαθητές αγωνίζονται σε ομάδες και όλα τα μέλη της ομάδας με την ατομική τους προσπάθεια συμβάλλουν στην τελική επίδοση της ομάδας. Επίσης οι μαθητές συμμετέχουν σε όλα τα αγωνίσματα, τα οποία διεξάγονται σε κυκλική μορφή. Άλλη μια ιδιαιτερότητα είναι ότι οι ομάδες είναι μεικτές δηλαδή αποτελούνται από αγόρια και κορίτσια αλλά και από μαθητές διαφορετικών τάξεων. Νικήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που συγκεντρώνει τους περισσότερους βαθμούς. Η βαθμολόγηση είναι  απλή και κατανοητή καθώς η νικήτρια ομάδα σε κάθε αγώνισμα έπαιρνε 4 και οι υπόλοιπες 3,2 και1 βαθμούς αντίστοιχα. Η ομάδα που συγκεντρώνει τους περισσότερους βαθμούς μετά το τέλος των 4 αγωνισμάτων ορίστηκε ως νικήτρια.

Μετά τη σύντομη ενημέρωση  περάσαμε στην …πράξη.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην κλειστή αίθουσα – Γυμναστήριο του  σχολείου με την συμμετοχή 68 μαθητών των Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξεων του σχολείου. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 4 ομάδες μεικτές και συμμετείχαν σε 4 αγωνίσματα ταυτόχρονα.

Τα αγωνίσματα ήταν:

  1. Αγώνας ταχύτητας με εμπόδια σε μορφή σκυταλοδρομίας
  2. Άλμα σε μήκος χωρίς φορά.
  3. Ρίψη ιατρικής μπάλας από την γονάτιση.
  4. Σταυρωτά άλματα (διάρκεια 15 δευτ.)

Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και προθυμία στο όλο πρόγραμμα.

P1070309

 

P1070313

 

P1070315

 

P1070321

 

Ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ανέπτυξαν ομαδικότητα και  συνεργατικότητα. Οι στόχοι του προγράμματος «στίβος για παιδιά» θεωρούμε ότι κατακτήθηκαν. Γιατί μπόρεσε να δραστηριοποιήσει πολλά παιδιά ταυτόχρονα, να δώσει νέες κινητικές εμπειρίες, να διαμορφώσει την αντίληψη ότι ένα καλό αποτέλεσμα δεν οφείλεται απαραίτητα στα δυνατότερα ή τα ταχύτερα παιδιά αλλά στην κοινή προσπάθεια όλων και  πάνω απ’ όλα να τονίσει το ομαδικό πνεύμα.

Οι μαθητές μας εξέφρασαν  με ευχαρίστηση την επιθυμία  να συνεχιστούν και άλλες παρόμοιες δράσεις στο μέλλον. Στο τέλος απονεμήθηκαν σε όλους τους μαθητές αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *