Ημέρες γιορτινών δραστηριοτήτων Δεκέμβριος 2023

Τις ημέρες που οδηγούν στις διακοπές των Χριστουγέννων, πάντοτε εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία για να οργανώσουμε κάποιες δράσεις που μας φέρνουν πιο κοντά σε συνανθρώπους μας που μπορεί να ωφεληθούν σημαντικά από τη βοήθεια και τη στήριξή μας. Φέτος, παράλληλα, προσπαθήσαμε να κάνουμε και πράγματα που μας έφεραν πιο κοντά τον έναν στον άλλον. Έτσι, τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν το κλείσιμο του σχολείου, είχαμε επισκέψεις από σημαντικούς ανθρώπους, δωρεές, ομαδικές δραστηριότητες, κάλαντα και άλλα πολλά!

Χριστουγεννιάτικες δρασεις 2023

Η πρώτη φιλανθρωπική δράση που οργανώθηκε αφορούσε στη συλλογή κονσερβών εβαπορέ γάλατος για προσφορά στο ίδρυμα “Άσπρες Πεταλούδες”. Παράλληλα, όμως, αποφασίσαμε να καλέσουμε τις υπεύθυνες του ιδρύματος να επισκεφτούν το σχολείο μας προκειμένου να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες καλύτερα το σκοπό του ιδρύματος και να κατανοήσουν τη σημασία της προσφοράς τους. Έτσι και έγινε. Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου δεχτήκαμε τις υπεύθυνες κυρίες στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου έδωσαν μια πολύ συγκινητική παρουσίαση στις μεγάλες τάξεις (Δ΄- ΣΤ΄) και μας βοήθησαν να γνωρίσουμε τα ιδιαίτερα “παιδιά” που φιλοξενούνται σε αυτό το πολύ σημαντικό ίδρυμα, μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα! Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ενθουσιώδης και οι δύο πλευρές έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Φεύγοντας, οι κυρίες παρέλαβαν τη μεγάλη ποσότητα γάλατος που είχαμε συλλέξει με τη συνδρομή των οικογενειών του σχολείου μας.

IMG20231215090220 IMG20231215090534

IMG 20240110 091013

Σε δεύτερο χρόνο, επαναλήφθηκε για ακόμη μια φορά η δράση με το ίδρυμα “Make a Wish” Ελλάδος με την αγορά των αστεριών των ευχών από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας προκειμένου να βάλουμε ένα λιθαράκι προς την πραγματοποίηση των ευχών παιδιών που υποφέρουν από ανίατες ασθένειες. Τέλος, στα πλαίσια της διάθεσης προσφοράς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου συγκέντρωσαν ένα σημαντικό ποσό που δόθηκε στο προσωπικό καθαρισμού του σχολείου για να δείξουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη μας για το γεγονός ότι μας εξασφαλίζουν καθημερινά καθαριότητα και υγιεινή στους χώρους του σχολείου.

Τις μέρες που ακολούθησαν το χριστουγεννιάτικο bazaar γλυκών και την παράσταση του σχολείου, τα παιδιά συμμετείχαν σε καλλιτεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες με θέμα τη μεγάλη γιορτή. Ανά ομάδες τάξεων παρακολούθησαν γιορτινές ταινίες στην αίθουσα εκδηλώσεων και διασκέδασαν παρέα με τους συμμαθητές τους.

IMG20231221120035

Επίσης, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, ημέρα παρουσίας της ψυχολόγου και της κοινωνικού λειτουργού στο σχολείο μας, οργανώθηκε με δική τους πρωτοβουλία μια δράση συμμετοχής σε παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια ανά τάξη. Τα παιδιά της εποχής μας, λιγότερο εξοικειωμένα με τα παιχνίδια της αυλής και της αλάνας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μερικά και να προσπαθήσουν να οργανωθούν, να χωριστούν σε ομάδες, να ακολουθήσουν κανόνες και να διασκεδάσουν οργανωμένα και συνεργατικά.

IMG20231221120100

IMG20231221102817

IMG20231221111003

Οι μέρες αυτές έκλεισαν με μια ευχάριστη μουσική έκπληξη, αφού οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες του νηπιαγωγείου του συγκροτήματος μας επισκέφθηκαν για να μας ψάλλουν παραδοσιακά κάλαντα και να δεχθούν το κέρασμά τους!

2023 12 22 18 35 32 638

 

Με όμορφη διάθεση, χαρά και ικανοποίηση, αποχαιρετηθήκαμε με αγάπη για τις διακοπές των Χριστουγέννων με την υπόσχεση να βρεθούμε την καινούρια χρονιά με ανανεωμένη ενέργεια για ακόμα περισσότερες όμορφες εμπειρίες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *