Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Στα πλαίσια της ημέρας αυτής και πάντα με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών/τριών για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη χρήση του Διαδικτύου και την παρουσίαση τρόπων αντιμετώπισής τους, στο μάθημα της Πληροφορικής θα γίνουν παρουσιάσεις και δράσεις που θα αφορούν στα εξής:

  • Κανόνες ορθής διαδικτυακής συμπεριφοράς (netiquette)
  • Υπερβολική ενασχόληση με το διαδίκτυο
  • Διαδικτυακός εκφοβισμός
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Αναγνώριση αξιόπιστου περιεχομένου και ψευδών ειδήσεων

Μία από τις δράσεις αυτές διεξήχθη στο σχολείο μας την Τρίτη 8 Φλεβάρη και περιλάμβανε τη συμμετοχή των δύο τμημάτων της Δ’ τάξης στο Κυνήγι Κρυμμένου θησαυρού που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Σε μια ζωντανή παρουσίαση από τις ειδικούς του κέντρου οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στον «θησαυρό».

Η τελευταία αποστολή κατέληγε στη συμπλήρωση του παρακάτω συνδέσμου, ο οποίος και περιείχε τον θησαυρό.

Μπορείτε να τον δείτε εδώ:  https://www.saferinternet4kids.gr/Thisavros

Καταλήξαμε ότι η γνώση αποτελεί πάντα θησαυρό και μέσα από αυτή τη διασκεδαστική δραστηριότητα αποκτήσαμε επιπλέον γνωστικά εφόδια για να είναι πάντα το ταξίδι μας στον κόσμο του Διαδικτύου υπέροχο και πάνω απ’ όλα ασφαλές!!!

mail

Αφήστε μια απάντηση