Επιμόρφωση για τη χρήση διαδραστικού πίνακα από εκπαιδευτικό του σχολείου

Στο σχολείο μας εργάζονται καταρτισμένοι και έμπειροι εκπαιδευτικοί, πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις τους όποτε αυτό κρίνεται ότι θα βοηθήσει. Σε αυτά τα πλαίσια, ο εκπαιδευτικός αγγλικής του σχολείου μας κος Γιάννης Καραλάκος αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία – Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε. να παρουσιάσει σε συναδέλφους γενικές αρχές χρήσης του διαδραστικού πίνακα και το πρόγραμμα Openboard.

received 1520593068780567

Η αίθουσα αγγλικών του σχολείου μας είναι εξοπλισμένη με διαδραστικό πίνακα από δωρεά του Συλλόγου Γονέων από το 2016. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται σταθερά τα τελευταία 7 χρόνια και ο συνάδελφος έχει μεγάλη εμπειρία στην πρακτική χρήση του μέσου. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε βάσει δηλώσεων συμμετοχής σε δύο μέρες και τέσσερις ομάδες των 50 εκπαιδευτικών. Η διάρκεια της παρουσίασης ήταν μία ώρα, μαζί με ερωτήσεις των επιμορφούμενων και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα πληροφορικής του 1ου Δ.Σ. Νέας Ιωνίας την Τετάρτη 8 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

received 727945735858849

Η συμμετοχή ήταν ενθουσιώδης, με άμεση ανταπόκριση των συναδέλφων από όλα τα σχολεία και με μεγάλη λίστα αναμονής, πράγμα που καταδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη τέτοιων δράσεων, ειδικά τώρα που οι νέοι διαδραστικοί πίνακες έχουν αρχίσει να εγκαθίστανται σε αίθουσες σχολείων της πόλης μας. Η δράση κρίθηκε κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα επιτυχημένη και ο συνολικός αριθμός εκπαιδευτικών που παρακολούθησαν έφτασε τους 204!

received 14336165771861602

Το αποτέλεσμα δικαίωσε την πρωτοβουλία της ΔΗ.ΣΥ. και δημιούργησε τη διάθεση για άλλες δράσεις. Στο μέλλον, εξετάζουμε την πιθανότητα να σχεδιάσουμε περισσότερες επιμορφωτικές δράσεις στο σχολείο μας ανοιχτές σε όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *