Επιμόρφωση εκπαιδευτικών – Το κουκλοθέατρο σαν εκπαιδευτικό εργαλείο

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας η κυρία Μάγδα Βίτσου μετά από πρόσκληση της ενδοσχολικής συντονίστριας κας Κατερίνας Μανωλέα και πραγματοποίησε την πρώτη από δύο προγραμματισμένες επιμορφώσεις με θέμα το θέατρο στην εκπαίδευση. Η κα Βίτσου είναι διδάκτορας Παιδαγωγικής του Θεάτρου με εξειδίκευση στο «Κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση». Το θέμα της επιμόρφωσης αυτής, λοιπόν, αφορούσε στη χρήση του χάρτινου κουκλοθεάτρου ως παιδαγωγικό εργαλείο, τεχνικές κατασκευής του και μεθόδους συγγραφής και εμψύχωσης μιας ιστορίας/παράστασης.

IMG20240215135543

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της κας Βίτσου, συμμετείχαν ενεργά είτε σε ζευγάρια είτε σε ομάδες και τέλος δημιούργησαν με αυτοσχέδια υλικά δικά τους μικροσκοπικά κουκλοθέατρα, έστησαν παραστάσεις και τις παρουσίασαν στην ομάδα.

IMG20240215155500 2

Κατά γενική ομολογία, ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιμόρφωση η οποία προσέφερε έμπνευση και ιδέες στους εκπαιδευτικούς και σίγουρα θα βρει εφαρμογή με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στο διδακτικό μας έργο.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *