Δράσεις Φιλαναγνωσίας 2024

Η καθιερωμένη Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου, αφιερωμένη σε δράσεις με στόχο την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στις μικρές ηλικίες, διοργανώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία στο σχολείο μας! Αν θέλετε να πάρετε μια σύντομη γεύση από τις πιο σημαντικές δράσεις μας, επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο :

Φιλαναγνωσία

 

Η ημέρα παιδικού βιβλίου γιορτάζεται και στο μάθημα της Πληροφορικής με δυο δραστηριότητες:

Η πρώτη αφορά τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων και περιλαμβάνει την προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας μικρού μήκους «Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κυρίου Μόρις Λέσμορ». Είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του  William Joyce. Μετά την προβολή της ταινίας ακολουθεί η ανάγνωση μιας ψηφιακής διασκευής σε κόμικ του ποιήματος «Ιθάκη» του Κ. Καβάφη, μικρή ανάλυση του ποιήματος και συζήτηση για το κατά πόσο προτιμάμε να διαβάζουμε φυσικά ή ψηφιακά βιβλία και τι μας προσφέρει καθένα από αυτά.

Η δεύτερη αφορά στους μαθητές και τις μαθήτριες των μικρότερων τάξεων και περιλαμβάνει και πάλι προβολή ταινίας μικρού μήκους με τίτλο: «La luna». Στη συνέχεια τα παιδιά αποτυπώνουν στο χαρτί αυτό που τους έκανε εντύπωση από όσα είδαν ή δημιουργούν τους ήρωες μιας δικής τους ιστορίας την οποία και μας διηγούνται. Με τη βοήθεια της εφαρμογής Animated Drawings, αλλά κυρίως της φαντασίας μας, οι ήρωες αυτοί ζωντανεύουν!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *