Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δανεισμός tablet

Ο Σύλλογος Διδασκόντων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις έχει τη δυνατότητα δανεισμού  τριών(3) tablet σε μαθητές/τριες για τις ανάγκες της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Σε περίπτωση που αυτοί είναι περισσότεροι από τον διαθέσιμο αριθμό tablet,  η επιλογή των μαθητών/τριών θα γίνει από το Σύλλογο Διδασκόντων με βάση  κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Οι μαθητές/ριες οι οποίοι θα δανειστούν tablet είναι υποχρεωμένοι να το επιστρέψουν στο Σχολείο με τη λήξη της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας του tablet, ο μαθητής/τρια είναι υποχρεωμένος να το επισκευάσει ή να το αντικαταστήσει.

Η υποβολή αίτησης για το δανεισμό γίνεται από τον κηδεμόνα ηλεκτρονικά στο email του σχολείου.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020-2021- Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου με τον εξής τρόπο (εφαρμόζοντας τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού covid 19):

1.Οι μαθητές όλων των τάξεων θα προσέλθουν στο σχολείο με τις τσάντες τους στις 08:15 και θα κατευθυνθούν στις αίθουσες με τη βοήθεια των δασκάλων τους. Για την αποφυγή συγχρωτισμού οι γονείς ΔΕΝ θα εισέλθουν στο χώρο του σχολείου. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι γονείς της Α΄τάξης οι οποίοι θα μπορούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους (ένας γονέας – κηδεμόνας για κάθε παιδί) και θα παραμείνουν σε συγκεκριμένο χώρο του προαυλίου που θα τους υποδειχθεί.

2.Όλοι οι μαθητές καθώς και οι γονείς της Α΄τάξης που θα εισέλθουν στο χώρο του σχολείου θα φορούν μάσκα προστασίας όπως σαφώς ορίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

3.Ο αγιασμός θα ξεκινήσει στις 11:30 και κατά τη διάρκειά του στον αύλειο χώρο του σχολείου εκτός του ιερέα θα παραβρίσκεται αντιπροσωπεία μαθητών (ΣΤ΄ τάξη) και εκπαιδευτικών.

4.Με τη λήξη του αγιασμού οι μαθητές θα πάρουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν (περίπου στις 11:45).

Από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου που το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά, οι μαθητές θα φορούν οπωσδήποτε προστατευτική μάσκα στους κλειστούς χώρους (αίθουσες, διαδρόμους κλπ.) καθώς επίσης θα πρέπει να έχουν καθημερινά στις τσάντες τους εφεδρική μάσκα, αντισηπτικά μαντιλάκια ή αντισηπτικό gel και ατομικό μπουκάλι νερού.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2020-2021 είναι:

Ιωάννης Γούλας, Διευθυντής

Λιακοπούλου Ευτυχία, Α΄ταξη

Παπαλεξοπούλου Σταυρούλα, Β΄τάξη

Σαράφη Αικατερίνη, Γ΄1 τάξη

Πατρίκου Ελένη, Γ΄2 τάξη

Σαλταγιάννη Δήμητρα, Δ΄ τάξη

Δούκα Γλυκερία, Ε΄1 τάξη

Τοπαλίδου Σοφία, Ε΄2 τάξη

Σαρρής Νικόλαος, ΣΤ΄τάξη, Υποδιευθυντής

Νονόγλου Βασίλειος, Ολοήμερο-Εικαστικά

Διαμαντής Γρηγόριος, Ολοήμερο-Πρωινό πρόγραμμα

Ντόνα Πολυξένη, Τμήμα Ένταξης

Μακρή Ολυμπία, Γυμναστική

Καραλάκος Ιωάννης, Αγγλικά

Τεχνοπούλου Μαρία, Γαλλικά

Μήσια Σοφία, Πληροφορική

Χατζή Ευπραξία, Μουσική

Μπούρα Μαρία, Γυμναστική

Ταμπούρη Ευαγγελία, Σχολική Νοσηλεύτρια

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας από τον Ιούνιο μετονομάστηκε επίσημα από 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς-Άλλης Μεριάς σε Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργική συνεργασία.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Εισαγωγή

Αγιασμός 2017

September wish

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ανακοινώνουμε ότι ο κοινός αγιασμός δημοτικού και νηπιαγωγείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί. Αμέσως μετά, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπούνε στις τάξεις για να παραλάβουν τα βιβλία τους και το πρόγραμμά της επόμενης μέρας και έπειτα θα αποχωρήσουν.

Την Τρίτη, το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει στις 8.15!

Καλή αντάμωση και καλή αρχή!

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Εισαγωγή

Κλειστό το σχολείο λόγω χιονόπτωσης – 30-11-16

IMG_20161130_085500 IMG_20161130_083951 IMG_20161130_083243

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 30 Νοεμβρίου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω χιονόπτωσης. Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για αύριο Πέμπτη.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αγιασμός – Έναρξη σχολικής χρονιάς 2016-17

cebaceb1cebbceae-cf83cf87cebfcebbceb9cebaceae-cf87cf81cebfcebdceb9ceac

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει τη Δευτέρα 12/9/16 και ώρα 9.00π.μ

Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους!

(Καλό θα ήταν τα παιδιά να έχουν μαζί τους τσάντα γιατί θα δοθούν βιβλία)

 

Αποτελέσματα ΚΠΓ Ιουνίου 2016


Χθες 5/9/2016 ανακοινώθηκαν (επιτέλους!) τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποίησης γλωσσομάθειας του Κρατικού Πιστοποιητικού. Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι οι μαθητές της ΣΤ’  που συμμετείχαν στις εξετάσεις Αγγλικών πέρασαν ΟΛΟΙ και φέτος συνεχίζοντας την επιτυχία των προηγουμένων ετών!!  Συγκεκριμένα:

Πιστοποιητικό επιπέδου Α2 απέκτησαν οι:

Ακριβόπουλος Νίκος

Βασιλούδης Γιάννης

Καρατάσιου Μερόπη

Κατσαδωράκης Βαγγέλης

Καφαντάρη Μαίρη

Κουτσικού-Γεωργούλα Ιωάννα

Ματσάγκος Μανώλης

Σιδέρης Σπύρος

Τζαλαβρέτας Ορφέας

Χαραλαμπίδης Κωνσταντίνος

 

Πιστοποιητικό επιπέδου Α1 απέκτησαν οι:

Θεοδώρου Δημήτρης

Κουτσιμπάνας Δημήτρης

Χολέβας Βαγγέλης

 

Πιστοποιητικό επιπέδου Β2 απέκτησε η:

Γκάτσιτς-Βετούλη Βασιλεία !

 

Το σχολείο και ο καθηγητής των Αγγλικών εκφράζουμε τα θερμότερά μας συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που δούλεψαν πολύ σκληρά όλη τη χρονιά και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να παλεύουν και να κερδίζουν σε όλες τις «μάχες» που θα δώσουν από δω και πέρα! Ακόμα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι την προετοιμασία αυτή τη φορά παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές της ΣΤ’  τάξης, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν ή όχι στις εξετάσεις. Δηλώνουμε αιώνια υπερήφανοι για όλους τους μαθητές της Άλλης Μεριάς!

 

Σημείωση: Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να παραλάβουν ηλεκτρονικά τα αναλυτικά αποτελέσματα των παιδιών τους αρκεί να επικοινωνήσουν στη διεύθυνση του σχολείου (2dimpor@sch.gr) ή του καθηγητή Αγγλικών (jnkar@sch.gr).

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Αγγλικά, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Διαγωνισμοί, Εισαγωγή, ΣΤ' Τάξη

Επίδοση πιστοποιητικών ΚΠΓ Μαΐου 2015

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 11.00 περίπου θα παραδοθούν στους περσινούς επιτυχόντες τα πιστοποιητικά ΚΠΓ επιπέδου Α2. Είναι απαραίτητη η παρουσία σας για να παραλάβετε το πιστοποιητικό σας και να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας από τις εξετάσεις και την προετοιμασία με τους φετινούς υποψηφίους. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε κι εσάς και του γονείς σς και να θυμηθούμε τις ωραίες στιγμές της περσινής χρονιάς!

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές για το ΚΠΓ περιόδου Ιουνίου 2016 ξεκίνησαν μόλις και βρισκόμαστε σε διαδικασία συγκέντρωσης δικαιολογητικών. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κ. Καραλάκο στο jnkar@sch.gr ή στο τηλέφωνο του σχολείου τις ώρες λειτουργίας (8.00 – 14.00).

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ιανουάριος …ο μήνας …της ….βασιλόπιτας!!!

βασιλοπιτα μαθητες

Οι τυχεροί της χρονιάς… Εφτά βασιλόπιτες εφτά τυχερά νομίσματα εφτά δωράκια …ήταν το καλωσόρισμα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας!!!

Καλή χρονιά σε όλους

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εισαγωγή

Σχολικοί δημοσιογράφοι έτοιμοι για δράση!

Η διαδικασία επιλογής ολοκληρώθηκε! Οι υποψήφιοι δημοσιογράφοι από τις μεγάλες τάξεις (Senior Bloggers) κατέθεσαν τα άρθρα τους με θέμα την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και τις δράσεις που οργανώθηκαν στο σχολείο μας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Τα άρθρα δακτυλογραφήθηκαν στην ειδική σελίδα και μετά από επιμέλεια και διόρθωση είναι έτοιμα για δημοσίευση. Η ομάδα παρέλαβε τις δημοσιογραφικές ταυτότητες και στο επόμενο meeting θα καθοριστούν οι αναθέσεις! Από εδώ και πέρα την ενημέρωση αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι μαθητές και ανυπομονούμε όλοι να παρακολουθήσουμε τη σχολική ζωή από την πένα τους! Όπως θα δείτε, πάντως, κρίνοντας από τη δοκιμάστική ανάθεση, μάλλον έχουμε να διαβάσουμε σπουδαία άρθρα. Μείνετε συντονισμένοι στο blog του 2ου Δ.Σ. Πορταριάς- Άλλης Μεριάς και ελάτε να μοιραστούμε τη σχολική καθημερινότητα μέσα από τα μάτια των παιδιών!

Επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε τις διαφορετικές εκδοχές από τη δημοσιογραφική ομάδα. Οι διορθώσεις που έγιναν ήταν κυρίως τεχνικές (π.χ. τονισμός, στίξη, ορθογραφία). Τα κείμενα είναι αυθεντικά.

 

Διαβάστε εδώ τα άρθρα μας!