Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Εισαγωγή

Αγιασμός 2017

September wish

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ανακοινώνουμε ότι ο κοινός αγιασμός δημοτικού και νηπιαγωγείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί. Αμέσως μετά, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπούνε στις τάξεις για να παραλάβουν τα βιβλία τους και το πρόγραμμά της επόμενης μέρας και έπειτα θα αποχωρήσουν.

Την Τρίτη, το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει στις 8.15!

Καλή αντάμωση και καλή αρχή!

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Εισαγωγή

Κλειστό το σχολείο λόγω χιονόπτωσης – 30-11-16

IMG_20161130_085500 IMG_20161130_083951 IMG_20161130_083243

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 30 Νοεμβρίου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω χιονόπτωσης. Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για αύριο Πέμπτη.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αγιασμός – Έναρξη σχολικής χρονιάς 2016-17

cebaceb1cebbceae-cf83cf87cebfcebbceb9cebaceae-cf87cf81cebfcebdceb9ceac

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει τη Δευτέρα 12/9/16 και ώρα 9.00π.μ

Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους!

(Καλό θα ήταν τα παιδιά να έχουν μαζί τους τσάντα γιατί θα δοθούν βιβλία)

 

Αποτελέσματα ΚΠΓ Ιουνίου 2016


Χθες 5/9/2016 ανακοινώθηκαν (επιτέλους!) τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποίησης γλωσσομάθειας του Κρατικού Πιστοποιητικού. Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι οι μαθητές της ΣΤ’  που συμμετείχαν στις εξετάσεις Αγγλικών πέρασαν ΟΛΟΙ και φέτος συνεχίζοντας την επιτυχία των προηγουμένων ετών!!  Συγκεκριμένα:

Πιστοποιητικό επιπέδου Α2 απέκτησαν οι:

Ακριβόπουλος Νίκος

Βασιλούδης Γιάννης

Καρατάσιου Μερόπη

Κατσαδωράκης Βαγγέλης

Καφαντάρη Μαίρη

Κουτσικού-Γεωργούλα Ιωάννα

Ματσάγκος Μανώλης

Σιδέρης Σπύρος

Τζαλαβρέτας Ορφέας

Χαραλαμπίδης Κωνσταντίνος

 

Πιστοποιητικό επιπέδου Α1 απέκτησαν οι:

Θεοδώρου Δημήτρης

Κουτσιμπάνας Δημήτρης

Χολέβας Βαγγέλης

 

Πιστοποιητικό επιπέδου Β2 απέκτησε η:

Γκάτσιτς-Βετούλη Βασιλεία !

 

Το σχολείο και ο καθηγητής των Αγγλικών εκφράζουμε τα θερμότερά μας συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που δούλεψαν πολύ σκληρά όλη τη χρονιά και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να παλεύουν και να κερδίζουν σε όλες τις «μάχες» που θα δώσουν από δω και πέρα! Ακόμα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι την προετοιμασία αυτή τη φορά παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές της ΣΤ’  τάξης, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν ή όχι στις εξετάσεις. Δηλώνουμε αιώνια υπερήφανοι για όλους τους μαθητές της Άλλης Μεριάς!

 

Σημείωση: Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να παραλάβουν ηλεκτρονικά τα αναλυτικά αποτελέσματα των παιδιών τους αρκεί να επικοινωνήσουν στη διεύθυνση του σχολείου (2dimpor@sch.gr) ή του καθηγητή Αγγλικών (jnkar@sch.gr).

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Αγγλικά, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Διαγωνισμοί, Εισαγωγή, ΣΤ' Τάξη

Επίδοση πιστοποιητικών ΚΠΓ Μαΐου 2015

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 11.00 περίπου θα παραδοθούν στους περσινούς επιτυχόντες τα πιστοποιητικά ΚΠΓ επιπέδου Α2. Είναι απαραίτητη η παρουσία σας για να παραλάβετε το πιστοποιητικό σας και να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας από τις εξετάσεις και την προετοιμασία με τους φετινούς υποψηφίους. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε κι εσάς και του γονείς σς και να θυμηθούμε τις ωραίες στιγμές της περσινής χρονιάς!

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές για το ΚΠΓ περιόδου Ιουνίου 2016 ξεκίνησαν μόλις και βρισκόμαστε σε διαδικασία συγκέντρωσης δικαιολογητικών. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κ. Καραλάκο στο jnkar@sch.gr ή στο τηλέφωνο του σχολείου τις ώρες λειτουργίας (8.00 – 14.00).

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ιανουάριος …ο μήνας …της ….βασιλόπιτας!!!

βασιλοπιτα μαθητες

Οι τυχεροί της χρονιάς… Εφτά βασιλόπιτες εφτά τυχερά νομίσματα εφτά δωράκια …ήταν το καλωσόρισμα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας!!!

Καλή χρονιά σε όλους

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εισαγωγή

Σχολικοί δημοσιογράφοι έτοιμοι για δράση!

Η διαδικασία επιλογής ολοκληρώθηκε! Οι υποψήφιοι δημοσιογράφοι από τις μεγάλες τάξεις (Senior Bloggers) κατέθεσαν τα άρθρα τους με θέμα την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και τις δράσεις που οργανώθηκαν στο σχολείο μας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Τα άρθρα δακτυλογραφήθηκαν στην ειδική σελίδα και μετά από επιμέλεια και διόρθωση είναι έτοιμα για δημοσίευση. Η ομάδα παρέλαβε τις δημοσιογραφικές ταυτότητες και στο επόμενο meeting θα καθοριστούν οι αναθέσεις! Από εδώ και πέρα την ενημέρωση αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι μαθητές και ανυπομονούμε όλοι να παρακολουθήσουμε τη σχολική ζωή από την πένα τους! Όπως θα δείτε, πάντως, κρίνοντας από τη δοκιμάστική ανάθεση, μάλλον έχουμε να διαβάσουμε σπουδαία άρθρα. Μείνετε συντονισμένοι στο blog του 2ου Δ.Σ. Πορταριάς- Άλλης Μεριάς και ελάτε να μοιραστούμε τη σχολική καθημερινότητα μέσα από τα μάτια των παιδιών!

Επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε τις διαφορετικές εκδοχές από τη δημοσιογραφική ομάδα. Οι διορθώσεις που έγιναν ήταν κυρίως τεχνικές (π.χ. τονισμός, στίξη, ορθογραφία). Τα κείμενα είναι αυθεντικά.

 

Διαβάστε εδώ τα άρθρα μας!

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Β' Τάξη, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εισαγωγή

Μικροί δημοσιογράφοι …απ’ τα πρώτα μας βήματα…

Όμως και τα μικρούλια του σχολείου μας θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι. Τα Δευτεράκια μας σίγουρα το μπορούν μια και πέρσι έμαθαν να γραφουν και να διαβάζουν. Αλλά και τα Πρωτάκια μας θα κάνουν μία προσπάθεια να μοιραστούν τις σκέψεις τους μαζί τους.

Για να δούμε θα αποκτήσουν δημοσιογραφική ταυτότητα τα μικρούλια μας;

Η πρώτη δοκιμαστική δουλειά για τους βενιαμίν του σχολείου μας είναι η παρακάτω. Γράψτε το κείμενό σας σε ένα φύλλο χαρτί  και οι αρχισυντάκτες σας περιμένουν για να το εγκρίνουν και να σας δώσουν τις δημοσιογραφικές σας ταυτότητες.

 

Α και Β τάξη : Γράφουμε τι μας εντυπωσίασε απο τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο σχολείο μας   την  2η  Πανελήνια  Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά

Σχολικοί Δημοσιογράφοι – Bloggers!!!

To blogging είναι μια σύγχρονη μορφή του λεγόμενου ρεπορτάζ, δηλαδή της καταγραφής της καθημερινότητας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ενημερώνονται από διάφορες ιστοσελίδες αντί για την παραδοσιακή εφημερίδα.

Το σχολείο θέλει να διαβάσει τη δική σας άποψη και να δει τα πράγματα από τη δική σας σκοπιά. Από εκδηλώσεις και δράσεις που κάνουμε, μέχρι γεγονότα που μας αφορούν και κοινωνικά θέματα, όλα χωράνε στις ηλεκτρονικές μας σελίδες. Όσοι από εσάς αποφασίσουν να συμμετέχουν ενεργά σαν ρεπόρτερς και αρθρογράφοι, θα πάρουν τη δημοσιογραφική τους ταυτότητα και έναν ειδικό κωδικό για να καταθέτουν τα άρθρα τους στο ίντερνετ, θα αναλάβουν να καταγράφουν θέματα της σχολικής καθημερινότητας ή να καταθέτουν την άποψή τους για όποιο θέμα επιθυμούν, σε συννενόηση με τους αρχισυντάκτες του blog (https://blogs.sch.gr/2dimpor/). Αλλά και οι υπόλοιποι μπορούν να γράφουν όποτε βρίσκουν ένα ενδιαφέρον θέμα σαν «περιστασιακοί συνεργάτες»!

Για να δούμε όμως ποιοι θέλουν σοβαρά να γίνουν σταθεροί αρθρογράφοι, η πρώτη δοκιμαστική ανάθεση ανά τάξη είναι η παρακάτω. Γράψτε το κείμενό σας σε ένα φύλλο χαρτί και παραδώστε το στους αρχισυντάκτες του blog (κα Γεροστάθη, κος Καραλάκος)

Γ-Δ΄ Τάξη: Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου γιορτάσαμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και μιλήσαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περιγράψτε τις δράσεις του σχολείου. Τι μάθαμε; Πώς σας φάνηκε;

Ε΄-ΣΤ΄Τάξη: Ποια πιστεύετε ότι είναι η σημασία του σχολικού αθλητισμού; Συμφωνείτε με τον τρόπο που γίνεται στο σχολείο; Τι θα αλλάζατε αν μπορούσατε;