Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αγιασμός 2021-2022

Μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για μάθηση ετοιμάζεται να ξεκινήσει! Το σχολείο είναι έτοιμο να υποδεχτεί με χαρά τους μαθητές και τις μαθήτριές του από την ερχόμενη εβδομαδα, ξεκινώντας με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ο αγιασμός στο Δημοτικό Άλλης Μεριάς θα πραγματοποιηθεί για φέτος τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, παρουσία εκπροσώπων της δημοτική αρχής και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο από τις 08:15 έως τις 08:30 και θα φέρουν μαζί τους τη σχολική τσάντα καθώς θα τους δοθούν τα βιβλία τους. Με τη λήξη του Αγιασμού οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν. Σας επισημαίνουμε ότι για λόγους αποφυγής συνωστισμού οι γονείς, όπως και πέρυσι, δεν θα εισέλθουν στο χώρο του σχολείου. Συστήνεται γενικώς, προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις, να προτιμηθεί το πάρκινγκ στον κεντρικό δρόμο και οι γονείς και τα παδιά να προσεγγίσουν το σχολείο πεζή. Οι γονείς των μαθητών/τριών της πρώτης τάξης μπορούν κατ’ εξαίρεση να παραμείνουν έξω από την είσοδο του σχολείου, με παράκληση να τηρήσουν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Οι μαθητές/τριες για να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου θα πρέπει να φορούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μάσκες προστασίας καθώς επίσης να έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) και να φέρουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος. Εδώ θα πρέπει τονιστεί ότι από 08/09/2021 έως 17/09/2021 μπορείτε να παραλαμβάνετε 6 δωρεάν self test (για τις επόμενες 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων ) από τα φαρμακεία. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου ο πρώτος  αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα και ο δεύτερος τρεις ημέρες μετά. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου (εφόσον διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης).

Η λήξη του αγιασμού και η έναρξη της αποχώρησης των μαθητών/τριών υπολογίζεται στις 9.45, οπότε και θα μπορούν να τους/τις παραλάβουν οι γονείς τους. Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα λειτουργήσει με πλήρες ωράριο (8.15 – 13.15) και ολοήμερο.

Σας περιμένουμε με αγάπη και ευχόμαστε μια καλή, δημιουργική και όσο το δυνατόν ανέφελη χρονιά, με τη συνεργασία που πάντα μας χαρακτηρίζει!

Ο διευθυντής του σχολείου

και ο σύλλογος εκπαιδευτικών

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επαναλειτουργία Σχολείου τη Δευτέρα 10 Μαΐου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ενόψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας του σχολείου από τη Δευτέρα 10.05.2021, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Πέρα από τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που ήδη εφαρμόζαμε (χρήση μάσκας, απολυμαντικού, τήρηση αποστάσεων, αερισμός αιθουσών), θα πρέπει οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς και οι εκπαιδευτικοί να πραγματοποιήσουν πριν την προσέλευση στο σχολείο διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID – 19. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με εγκύκλιο που στάλθηκε στο σχολείο ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self test) είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ για τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς. Σας κοινοποιούμε την παραπάνω εγκύκλιο όπου αναφέρονται με λεπτομέρειες η διαδικασία προμήθειας των self test, η διενέργειά τους, η δήλωση του αποτελέσματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και τέλος η εκτύπωση της σχολικής κάρτας αρνητικού αποτελέσματος που θα πρέπει να φέρει ο/η μαθητής/μαθήτρια κατά την προσέλευσή του/της στο σχολείο. Σας παρακαλούμε για την τήρηση των παραπάνω ενεργειών και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

 Λήψη αρχείου

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εγγραφές μαθητών/τριών Α΄Δημοτικού για το Σχολικό Έτος 2021-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι από 1 έως και 20 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των μαθητών της Α΄ τάξης για το σχολικό έτος 2021-2022. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα παρακάτω:

  1. Αίτηση
  2. Πιστοποιητικό γέννησης (αναζητείται από το σχολείο)
  3. Βιβλιάριο εμβολίων του παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  4. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)
  5. Αποδεικτικό στοιχείο στο οποίο να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
  6. Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.

Υπενθυμίζουμε ότι για το σχολικό έτος 2021-22 εγγράφονται στην Α΄τάξη τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1/1/2015 έως και 31/12/2015

Παρακαλούνται οι γονείς να προσέρχονται στο σχολείο κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 2421072346 ή ηλεκτρονικά στο dimalmer@sch.gr

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δανεισμός tablet

Ο Σύλλογος Διδασκόντων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις έχει τη δυνατότητα δανεισμού  τριών(3) tablet σε μαθητές/τριες για τις ανάγκες της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Σε περίπτωση που αυτοί είναι περισσότεροι από τον διαθέσιμο αριθμό tablet,  η επιλογή των μαθητών/τριών θα γίνει από το Σύλλογο Διδασκόντων με βάση  κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Οι μαθητές/ριες οι οποίοι θα δανειστούν tablet είναι υποχρεωμένοι να το επιστρέψουν στο Σχολείο με τη λήξη της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας του tablet, ο μαθητής/τρια είναι υποχρεωμένος να το επισκευάσει ή να το αντικαταστήσει.

Η υποβολή αίτησης για το δανεισμό γίνεται από τον κηδεμόνα ηλεκτρονικά στο email του σχολείου.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020-2021- Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου με τον εξής τρόπο (εφαρμόζοντας τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού covid 19):

1.Οι μαθητές όλων των τάξεων θα προσέλθουν στο σχολείο με τις τσάντες τους στις 08:15 και θα κατευθυνθούν στις αίθουσες με τη βοήθεια των δασκάλων τους. Για την αποφυγή συγχρωτισμού οι γονείς ΔΕΝ θα εισέλθουν στο χώρο του σχολείου. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι γονείς της Α΄τάξης οι οποίοι θα μπορούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους (ένας γονέας – κηδεμόνας για κάθε παιδί) και θα παραμείνουν σε συγκεκριμένο χώρο του προαυλίου που θα τους υποδειχθεί.

2.Όλοι οι μαθητές καθώς και οι γονείς της Α΄τάξης που θα εισέλθουν στο χώρο του σχολείου θα φορούν μάσκα προστασίας όπως σαφώς ορίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

3.Ο αγιασμός θα ξεκινήσει στις 11:30 και κατά τη διάρκειά του στον αύλειο χώρο του σχολείου εκτός του ιερέα θα παραβρίσκεται αντιπροσωπεία μαθητών (ΣΤ΄ τάξη) και εκπαιδευτικών.

4.Με τη λήξη του αγιασμού οι μαθητές θα πάρουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν (περίπου στις 11:45).

Από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου που το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά, οι μαθητές θα φορούν οπωσδήποτε προστατευτική μάσκα στους κλειστούς χώρους (αίθουσες, διαδρόμους κλπ.) καθώς επίσης θα πρέπει να έχουν καθημερινά στις τσάντες τους εφεδρική μάσκα, αντισηπτικά μαντιλάκια ή αντισηπτικό gel και ατομικό μπουκάλι νερού.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2020-2021 είναι:

Ιωάννης Γούλας, Διευθυντής

Λιακοπούλου Ευτυχία, Α΄ταξη

Παπαλεξοπούλου Σταυρούλα, Β΄τάξη

Σαράφη Αικατερίνη, Γ΄1 τάξη

Πατρίκου Ελένη, Γ΄2 τάξη

Σαλταγιάννη Δήμητρα, Δ΄ τάξη

Δούκα Γλυκερία, Ε΄1 τάξη

Τοπαλίδου Σοφία, Ε΄2 τάξη

Σαρρής Νικόλαος, ΣΤ΄τάξη, Υποδιευθυντής

Νονόγλου Βασίλειος, Ολοήμερο-Εικαστικά

Διαμαντής Γρηγόριος, Ολοήμερο-Πρωινό πρόγραμμα

Ντόνα Πολυξένη, Τμήμα Ένταξης

Μακρή Ολυμπία, Γυμναστική

Καραλάκος Ιωάννης, Αγγλικά

Τεχνοπούλου Μαρία, Γαλλικά

Μήσια Σοφία, Πληροφορική

Χατζή Ευπραξία, Μουσική

Μπούρα Μαρία, Γυμναστική

Ταμπούρη Ευαγγελία, Σχολική Νοσηλεύτρια

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας από τον Ιούνιο μετονομάστηκε επίσημα από 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς-Άλλης Μεριάς σε Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργική συνεργασία.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Εισαγωγή

Αγιασμός 2017

September wish

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ανακοινώνουμε ότι ο κοινός αγιασμός δημοτικού και νηπιαγωγείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί. Αμέσως μετά, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπούνε στις τάξεις για να παραλάβουν τα βιβλία τους και το πρόγραμμά της επόμενης μέρας και έπειτα θα αποχωρήσουν.

Την Τρίτη, το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει στις 8.15!

Καλή αντάμωση και καλή αρχή!

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Εισαγωγή

Κλειστό το σχολείο λόγω χιονόπτωσης – 30-11-16

IMG_20161130_085500 IMG_20161130_083951 IMG_20161130_083243

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 30 Νοεμβρίου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω χιονόπτωσης. Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για αύριο Πέμπτη.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αγιασμός – Έναρξη σχολικής χρονιάς 2016-17

cebaceb1cebbceae-cf83cf87cebfcebbceb9cebaceae-cf87cf81cebfcebdceb9ceac

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει τη Δευτέρα 12/9/16 και ώρα 9.00π.μ

Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους!

(Καλό θα ήταν τα παιδιά να έχουν μαζί τους τσάντα γιατί θα δοθούν βιβλία)

 

Αποτελέσματα ΚΠΓ Ιουνίου 2016


Χθες 5/9/2016 ανακοινώθηκαν (επιτέλους!) τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποίησης γλωσσομάθειας του Κρατικού Πιστοποιητικού. Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι οι μαθητές της ΣΤ’  που συμμετείχαν στις εξετάσεις Αγγλικών πέρασαν ΟΛΟΙ και φέτος συνεχίζοντας την επιτυχία των προηγουμένων ετών!!  Συγκεκριμένα:

Πιστοποιητικό επιπέδου Α2 απέκτησαν οι:

Ακριβόπουλος Νίκος

Βασιλούδης Γιάννης

Καρατάσιου Μερόπη

Κατσαδωράκης Βαγγέλης

Καφαντάρη Μαίρη

Κουτσικού-Γεωργούλα Ιωάννα

Ματσάγκος Μανώλης

Σιδέρης Σπύρος

Τζαλαβρέτας Ορφέας

Χαραλαμπίδης Κωνσταντίνος

 

Πιστοποιητικό επιπέδου Α1 απέκτησαν οι:

Θεοδώρου Δημήτρης

Κουτσιμπάνας Δημήτρης

Χολέβας Βαγγέλης

 

Πιστοποιητικό επιπέδου Β2 απέκτησε η:

Γκάτσιτς-Βετούλη Βασιλεία !

 

Το σχολείο και ο καθηγητής των Αγγλικών εκφράζουμε τα θερμότερά μας συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που δούλεψαν πολύ σκληρά όλη τη χρονιά και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να παλεύουν και να κερδίζουν σε όλες τις «μάχες» που θα δώσουν από δω και πέρα! Ακόμα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι την προετοιμασία αυτή τη φορά παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές της ΣΤ’  τάξης, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν ή όχι στις εξετάσεις. Δηλώνουμε αιώνια υπερήφανοι για όλους τους μαθητές της Άλλης Μεριάς!

 

Σημείωση: Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να παραλάβουν ηλεκτρονικά τα αναλυτικά αποτελέσματα των παιδιών τους αρκεί να επικοινωνήσουν στη διεύθυνση του σχολείου (2dimpor@sch.gr) ή του καθηγητή Αγγλικών (jnkar@sch.gr).