Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

Σχολικοί αγώνες μπασκετ 2018

γράφουν οι Σοφία Ψαρογιάννη, Θάνος Βασιλούδης, Βαγγέλης Καραλάκος 

 

Στις 15 Μαρτίου 2018, εμείς όπως και πολλά άλλα σχολεία του Βόλου πήγαμε στους σχολικούς αγώνες μπάσκετ σε ένα φιλικό τουρνουά στο κλειστό στάδιο της Νέας Ιωνίας.

Το σχολείο μας είναι περήφανο και για τις δύο ομάδες που κατέβασε (αγοριών και κοριτσιων) οι οποίες κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση.

Οι ομάδες ξεκίνησαν από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στις 8:30 και κατευθύνθηκαν στο γήπεδο, με συνοδούς τον κ. Νίκο Σαρρή και την κ. Ολυμπια Μακρή.

Όλες οι ομάδες αγωνίστηκαν σκληρά και έδειξαν τον καλύτερο τους χαρακτήρα. Όλοι μας διασκέδασαμε και χάρηκαμε.

Οι ομάδα των κοριτσιών που αποτελούνταν από όλα τα κορίτσια της ΣΤ’ κατάφερε να κάνει 4/4 νίκες! Η ομάδα των αγοριων κατάφερε να κάνει 3 υπέροχες νίκες και μια ήττα.
Ήταν μια πολύ ωραία μέρα και συγχρόνως μια αξέχαστη εμπειρία που θα τη θυμόμαστε για πάντα!!!

Το αθλητικό σάιτ goalpost.gr έκανε δημοσίευσε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στην ημέρα που μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Τα νέα ταλέντα του βολιώτικου μπάσκετ εν δράσει…

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

Μαθήματα ποδηλασίας … μετ’ εμποδίων!

 

γράφουν μαθητές της Ε΄ τάξης

«Η γυμνάστρια του σχολείου μας διοργάνωσε την Τετάρτη 7 Μαρτίου μια εξαιρετική εκπαίδευση ποδηλασίας η οποία μας δίδαξε πολλά και θα μας μείνει αξέχαστη.

 

Επέλεξε μια υπέροχη, ηλιόλουστη μέρα και έτσι η διεξαγωγή της εκπαίδευσης έγινε με μεγάλη επιτυχία. Ο προπονητής που μας επισκέφτηκε, ο κύριος Παπαρίζος, όχι μόνο μας καθοδήγησε για τη σημαντικότητα του σπουδαίου αυτού αθλήματος της ποδηλασίας, αλλά μας έβαλε και στη διαδικασία ενός ενδιαφέροντος διαγωνισμού.

 

Έτσι, όλο το σχολείο πήρε μέρος και όλοι οι μαθητές αγάπησαν περισσότερο αυτό το υπέροχο άθλημα. Όλες αυτές οι δραστηριότητες εκπαίδευσης είναι σημαντικές για τα σχολεία.»

 

«Την Τετάρτη 7 Μαρτίου, η μέρα ήταν αθλητική επειδή στο σχολείο μας ήρθε ο κύριος Παναγιώτης Παπαρίζος, δάσκαλος ποδηλασίας, και μαζί με τη γυμνάστριά μας την κυρία Ολυμπία διοργάνωσαν έναν χώρο όπου υπήρχαν εμπόδια για ποδήλατα. Όσοι μαθητές μπορούσαν έφεραν τα ποδήλατά τους από το σπίτι και έτσι όλες οι τάξεις κατάφεραν να συμμετέχουν. Μικρά και μεγάλα ποδήλατα γέμισαν την αυλή του σχολείου. Μόνο ο ήχος από τις ρόδες που γυρνούσαν σε έκανε να θέλεις να ανέβεις. Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Ολυμπία για την ιδέα που είχει και να προσθέσω ότι ήταν μια φανταστική ώρα.»

 

«Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια δράση στο σχολείο μας, κάναμε ποδηλασία. Την Τετάρτη 7 Μαρτίου, ήρθε ο κύριος Παναγιώτης στο σχολείο μας για την ποδηλασία. Εμείς φέραμε τα ποδήλατά μας και την ώρα της γυμναστικής κάναμε διάφορες δραστηριότητες. 

Στην αρχή χωριστήκαμε σε δύο γκρουπ. Το  ένα γκρουπ πήρε την κυρία Ολυμπία, τη γυμνάστριά μας, και το άλλο τον κύριο Παναγιώτη. Μόλις τελείωσε το κάθε γκρουπ τις δράσεις τους ανταλλάξαμε προπονητές. Όταν τελειώσαμε, το κάναμε πάλι όλοι μαζί. 

Τέλος, εκ μέρους όλων των παιδιών, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Παναγιώτη από τα βάθη της καρδιάς μας. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ!»

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Εισαγωγή

Αγιασμός 2017

September wish

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ανακοινώνουμε ότι ο κοινός αγιασμός δημοτικού και νηπιαγωγείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί. Αμέσως μετά, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπούνε στις τάξεις για να παραλάβουν τα βιβλία τους και το πρόγραμμά της επόμενης μέρας και έπειτα θα αποχωρήσουν.

Την Τρίτη, το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει στις 8.15!

Καλή αντάμωση και καλή αρχή!

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

Αποτελέσματα ΚΠΓ Μαΐου 2017

 

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Αποτελέσματα Κ.Π.Γ. – ΜΑΪΟΣ 2017

Με μεγάλη χαρά και περηφάνια το σχολείο ανακοινώνει πως για ακόμη μια φορά ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία εξετάσεων πιστοποίησης γλωσσομάθειας για το επίπεδο Α1-Α2 στα Αγγλικά!

Φέτος, συμμετείχαν έξι μαθητές της απερχόμενης ΣΤ΄ και είναι όλοι επιτυχόντες! Επίσης, δύο μαθητές επέλεξαν να προσπαθήσουν ανεξάρτητα για το επόμενο επίπεδο (Β1-Β2) και κατάφεραν και εκείνοι να αποκτήσουν το πιστοποιητικό. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΚΠΓ επιπέδου Α1:

Γκάτσιτς-Βετούλης Δημήτριος

Γούσια Χαρίκλεια

Θεοδωρούδης Άγγελος-Ιωάννης

Παπαδόπουλος Νικόλαος-Ιωάννης

 

ΚΠΓ επιπέδου Α2:

Μαστρογιάννη Βαρβάρα

Τσακνάκη Ναταλία

 

ΚΠΓ επιπέδου Β2:

Ξηροφώτου Ιωάννα

Τσούκας Ηλίας

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την επιτυχία τους και ευχόμαστε να έχουν καλή πρόοδο, καλή συνέχεια στο γυμνάσιο και πάντα επιτυχίες σε ό,τι κι αν κάνουν στη ζωή τους!

 

ΥΓ: Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, τα αναλυτικά σκορ δεν ανακοινώνονται δημόσια. Όποιος γονές/κηδεμόνας ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τον καθηγητή ή το σχολείο και να ενημερωθεί τηλεφωνικώς ή να τα παραλάβει στο προσωπικό email του.

ΥΓ2: Τα πιστοποιητικά εκδίδονται σε ύστερη φάση και συνήθως απονέμονται στους επιτυχόντες σε ειδική εκδήλωση που οργανώνει το σχολείο και για την οποία θα ενημερωθείτε με πρόσκληση.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

Επιτέλους Άνοιξη !!

Οι γλυκές παιδικές φωνούλες των παιδιών του Νηπιαγωγείου,  γέμισαν την ημέρα της εαρινής ισημερίας, 21 Μαρτίου,   τους διαδρόμους και το γραφείο του διευθυντή.

Τα παιδιά κρατώντας στα χέρια τους τις χελιδόνες τους ήρθαν με τις δασκάλες τους , να μας πουν τα κάλαντα της άνοιξης. Γέμισε χρώματα και χαρούμενες παιδικές φατσούλες το σχολείο μας  και το τραγούδι των χελιδονιών ακούστηκε δυνατά θυμίζοντας σε όλους μικρούς και μεγάλους ότι επιτέλους ήρθε η  άνοιξη!

xelid

Τα»Χελιδονίσματα» είναι ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Οι «Χελιδονιστές, οι οποίοι ήταν κυρίως παιδιά αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις ενήλικοι, τραγουδούσαν τον ερχομό των χελιδονιών και οι νοικοκυρές τους έδιναν λάδι, κρασί, αλεύρι, σιτάρι, αβγά και σε λίγες περιπτώσεις χρήματα. Τα λεφτά καθώς και ό,τι προϊόντα μάζευαν τα αφιέρωναν στην Εκκλησία.

Τη «Xελιδόνα» σε κάποιες περιοχές τη στολίζουν με φύλλα κισσού, που είναι χαρακτηριστικό της αειθαλούς βλάστησης, σε άλλες με ζουμπούλια ή άλλα ανοιξιάτικα λουλούδια κι αλλού της κρεμούν κουδουνάκια!

Ήρθε, ήρθε χελιδόνα
ήρθε και άλλη μεληδόνα
κάθησε και λάλησε
και γλυκά κελάηδησε:
«Μάρτη, Μάρτη μου καλέ,
και Φλεβάρη φοβερέ
κι αν φλεβίσεις κι αν τσικνίσεις
καλοκαίρι θα μυρίσεις.
Κι αν χιονίσεις κι αν κακίσεις,
πάλιν άνοιξη θ’ ανθίσεις.»
Καλή άνοιξη σε όλους!!!

 

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

Το Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς….σχολείο UNESCO

Tο σχολείο μας από φέτος ανήκει στο δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων με την UNESCO. Η συμμετοχή μας σε αυτό το δίκτυο μας κάνει περήφανους. Ανήκουμε και εμείς πια επισήμως σε αυτήν παγκόσμια οικογένεια σχολείων που στόχο έχουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά μέσα από έννοιες όπως η ειρήνη, ο ανθρωπισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η διαπολιτισμικότητα.  Μέσα από το δίκτυο θα συμμετέχουμε σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, θα αλληλεπιδρούμε, θα προάγουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, τον τόπο μας, τους μύθους, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.

“Opening hearts and minds to refugees” Ανοίγουμε τον νου και την καρδιά μας στους πρόσφυγες είναι ο τίτλος του φετινού Παγκόσμιου Διαγωνισμού UNESCO για τα Συνεργαζόμενα Σχολεία ASPnet και φυσικά το σχολείο μας δεν έχασε την ευκαιρία να διδάξει στα παιδιά ότι η αγκαλιά μας θα πρέπει να είναι ανοιχτή για όλους αυτούς που έχουν την ανάγκη μας, και να συμμετάσχει στον διαγωνισμό με το παρακάτω έργο.

16468691_1228683023833465_1717170549_n

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία και αύριο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, τα σχολεία, που έμειναν κλειστά και σήμερα Τρίτη, παραμένουν κλειστά αύριο Τετάρτη 11/1/17, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προγνώσεων για τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία. 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα 9/1/17

 

Μετά από επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, τα σχολεία του Δήμου Βόλου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9/1 λόγω παγετού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καιρικές συνθήκες θα επανεκτιμηθούν όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων για την Τρίτη, οπότε αναμένουμε νέα ανακοίνωση αύριο. 

Μείνετε στα ζεστά, προστατέψτε ευαίσθητα φυτά και σωληνώσεις και, εσείς οι μικροί, κάντε καμιά έξτρα επανάληψη να έρθετε ετοιμοπόλεμοι μετά την αναπάντεχη παράταση!