Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αγιασμός 2021-2022

Μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για μάθηση ετοιμάζεται να ξεκινήσει! Το σχολείο είναι έτοιμο να υποδεχτεί με χαρά τους μαθητές και τις μαθήτριές του από την ερχόμενη εβδομαδα, ξεκινώντας με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ο αγιασμός στο Δημοτικό Άλλης Μεριάς θα πραγματοποιηθεί για φέτος τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, παρουσία εκπροσώπων της δημοτική αρχής και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο από τις 08:15 έως τις 08:30 και θα φέρουν μαζί τους τη σχολική τσάντα καθώς θα τους δοθούν τα βιβλία τους. Με τη λήξη του Αγιασμού οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν. Σας επισημαίνουμε ότι για λόγους αποφυγής συνωστισμού οι γονείς, όπως και πέρυσι, δεν θα εισέλθουν στο χώρο του σχολείου. Συστήνεται γενικώς, προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις, να προτιμηθεί το πάρκινγκ στον κεντρικό δρόμο και οι γονείς και τα παδιά να προσεγγίσουν το σχολείο πεζή. Οι γονείς των μαθητών/τριών της πρώτης τάξης μπορούν κατ’ εξαίρεση να παραμείνουν έξω από την είσοδο του σχολείου, με παράκληση να τηρήσουν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Οι μαθητές/τριες για να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου θα πρέπει να φορούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μάσκες προστασίας καθώς επίσης να έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) και να φέρουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος. Εδώ θα πρέπει τονιστεί ότι από 08/09/2021 έως 17/09/2021 μπορείτε να παραλαμβάνετε 6 δωρεάν self test (για τις επόμενες 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων ) από τα φαρμακεία. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου ο πρώτος  αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα και ο δεύτερος τρεις ημέρες μετά. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου (εφόσον διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης).

Η λήξη του αγιασμού και η έναρξη της αποχώρησης των μαθητών/τριών υπολογίζεται στις 9.45, οπότε και θα μπορούν να τους/τις παραλάβουν οι γονείς τους. Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα λειτουργήσει με πλήρες ωράριο (8.15 – 13.15) και ολοήμερο.

Σας περιμένουμε με αγάπη και ευχόμαστε μια καλή, δημιουργική και όσο το δυνατόν ανέφελη χρονιά, με τη συνεργασία που πάντα μας χαρακτηρίζει!

Ο διευθυντής του σχολείου

και ο σύλλογος εκπαιδευτικών

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επαναλειτουργία Σχολείου τη Δευτέρα 10 Μαΐου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ενόψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας του σχολείου από τη Δευτέρα 10.05.2021, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Πέρα από τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που ήδη εφαρμόζαμε (χρήση μάσκας, απολυμαντικού, τήρηση αποστάσεων, αερισμός αιθουσών), θα πρέπει οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς και οι εκπαιδευτικοί να πραγματοποιήσουν πριν την προσέλευση στο σχολείο διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID – 19. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με εγκύκλιο που στάλθηκε στο σχολείο ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self test) είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ για τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς. Σας κοινοποιούμε την παραπάνω εγκύκλιο όπου αναφέρονται με λεπτομέρειες η διαδικασία προμήθειας των self test, η διενέργειά τους, η δήλωση του αποτελέσματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και τέλος η εκτύπωση της σχολικής κάρτας αρνητικού αποτελέσματος που θα πρέπει να φέρει ο/η μαθητής/μαθήτρια κατά την προσέλευσή του/της στο σχολείο. Σας παρακαλούμε για την τήρηση των παραπάνω ενεργειών και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

 Λήψη αρχείου

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

Η εργασία της Στ΄ τάξης για τα 200 χρόνια από το 1821

Με αφορμή τη σπουδαία φετινή επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821,  οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής έναν χάρτη όπου παρουσιάζονται πληροφορίες για επαναστατικές προσπάθειες και σημαντικές πολεμικές αναμετρήσεις που έγιναν ανά την Ελλάδα με σκοπό την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Τα γεγονότα αυτά εκτυλίχτηκαν σε διαφορετικές περιοχές, σε στεριά και θάλασσα, καθ’ όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

Παράταση εγγραφών για το σχολικό έτος 2021-2022

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού – covid 19, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών  για το σχολικό έτος 2021-2022, παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εγγραφές μαθητών/τριών Α΄Δημοτικού για το Σχολικό Έτος 2021-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι από 1 έως και 20 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των μαθητών της Α΄ τάξης για το σχολικό έτος 2021-2022. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα παρακάτω:

  1. Αίτηση
  2. Πιστοποιητικό γέννησης (αναζητείται από το σχολείο)
  3. Βιβλιάριο εμβολίων του παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  4. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)
  5. Αποδεικτικό στοιχείο στο οποίο να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
  6. Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.

Υπενθυμίζουμε ότι για το σχολικό έτος 2021-22 εγγράφονται στην Α΄τάξη τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1/1/2015 έως και 31/12/2015

Παρακαλούνται οι γονείς να προσέρχονται στο σχολείο κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 2421072346 ή ηλεκτρονικά στο dimalmer@sch.gr

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δανεισμός tablet

Ο Σύλλογος Διδασκόντων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις έχει τη δυνατότητα δανεισμού  τριών(3) tablet σε μαθητές/τριες για τις ανάγκες της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Σε περίπτωση που αυτοί είναι περισσότεροι από τον διαθέσιμο αριθμό tablet,  η επιλογή των μαθητών/τριών θα γίνει από το Σύλλογο Διδασκόντων με βάση  κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Οι μαθητές/ριες οι οποίοι θα δανειστούν tablet είναι υποχρεωμένοι να το επιστρέψουν στο Σχολείο με τη λήξη της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας του tablet, ο μαθητής/τρια είναι υποχρεωμένος να το επισκευάσει ή να το αντικαταστήσει.

Η υποβολή αίτησης για το δανεισμό γίνεται από τον κηδεμόνα ηλεκτρονικά στο email του σχολείου.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

12 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων από Δευτέρα 16 ΝοεμβρίουΛήψη αρχείου