Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Αγγλικά, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Γιορτές, Δ' Τάξη, Διαγωνισμοί, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Εκδηλώσεις, Εκδρομές, Επισκέψεις, Μουσική, Ολοήμερο Σχολείο, Προγράμματα, ΣΤ' Τάξη, Φιλανθρωπική δράση, Φιλοξενίες, Φυσική Αγωγή, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2013-14

Απολογισμός σχ. έτους 2013-2014

School Crest

 

Απολογισμός πεπραγμένων 2013-14

Ολοκληρώνοντας μια γεμάτη και πολυτάραχη χρονιά, δεδομένου ότι ήταν η χρονιά της μετεγκατάστασής μας σε νεόκτιστο διδακτήριο, αισθανόμαστε την ανάγκη να κοιτάξουμε πίσω και να κάνουμε έναν απολογισμό των σημαντικότερων δράσεων που διεκπεραιώθηκαν στο σχολείο μας.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαν σε πεζοπορίες, εκπαιδευτικές επισκέψεις, προετοιμασία και παρουσίαση σχολικών εορτών, πολιτιστικά προγράμματα στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και αθλητικές δραστηριότητες. Πέρα όμως από τα συνηθισμένα, θα θέλαμε να αναφερθούμε ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες δράσεις και εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας και με αυτήν την ευκαιρία να συγχαρούμε τους μαθητές μας για την εξαιρετική επίδοσή τους σε όλα τα επίπεδα.

Η πρώτη σημαντική δράση που άνοιξε την αυλαία φέτος είχε να κάνει με τα φιλανθρωπικά αισθήματα των μαθητών μας που τα απέδειξαν έμπρακτα συγκεντρώνοντας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έναν συγκλονιστικό αριθμό πλαστικών πωμάτων (260.000 !) που δόθηκαν για ανακύκλωση συμβάλλοντας στην απόκτηση δύο αναπηρικών αμαξιδίων για άπορους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες. Διαβάστε στο blog μας το σχετικό άρθρο

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

και παρακολουθήστε στο κανάλι μας  ένα σχετικό βιντεοκλίπ  https://www.youtube.com/watch?v=u3KT7XVaYPc. Για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης αυτής, οργανώθηκε στο σχολείο μας ημερίδα με θέμα τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Το σχολείο μας επισκέφθηκε μια μεγάλη προσωπικότητα του τόπου μας, η παγκόσμια πρωταθλήτρια κα. Ευαγγελία Μουγάκου, η οποία μίλησε στα παιδιά για τα επιτεύγματά της αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την αναπηρία της βιώνοντάς την σαν μια ευκαιρία αντί για κατάρα. Μια εκδήλωση που θα μας μείνει αξέχαστη.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά, λίγο πριν διακόψουμε για Χριστουγεννιάτικες διακοπές, ολοκληρώθηκε με πολλή δουλειά η μετακόμιση του σχολείου που γιορτάστηκε με ένα τριήμερο γιορτινών εκδηλώσεων. Στα εγκαίνια παρέστησαν πολλές τοπικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη. Παράλληλα, ξεκίνησε ενεργά η συνεργασία Συλλόγου Γονέων και σχολείου με το Χριστουγεννιάτικο χορό. Διαβάστε το άρθρο στο blog μας

Ευτυχισμένο το 2014!

Η φιλαναγνωσία προωθείται ενεργά στο σχολείο μας και τίποτα δε μας δίνει περισσότερη χαρά από το να βλέπουμε να γεμίζουν οι καρτέλες δανεισμού. Η βιβλιοθήκη μας λειτουργεί οργανωμένα σε δικό της χώρο από την αρχή του 2014, και μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον γεμίζει από μικρούς αναγνώστες που ανυπομονούν να ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο με ένα καινούριο βιβλίο. Με την καινούρια χρονιά δεχτήκαμε μια σημαντική δωρεά βιβλίων από την κυρία Βερδή Μαρία από τη Θεσσαλονίκη την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε κα Βερδή!

Στα τέλη του Γενάρη, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μια αγαπημένη συγγραφέα όλων των παιδιών, τη Λίνα Μουσιώνη. Στην εκδήλωση που οργανώσαμε συζητήθηκαν τα βιβλία που οι μαθητές όλων των τάξεων είχαν ήδη διαβάσει και προετοιμάσει και η συγγραφέας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και έπαιξε πολλά όμορφα παιχνίδια με τα παιδιά. Διαβάστε το σχετικό άρθρο:

Η Λίνα Μουσιώνη στο σχολείο μας!

Στα τέλη του Φλεβάρη, μετά από δύο μήνες πολλής δουλειάς και διαβάσματος, έφτασε η στιγμή να γιορτάσουμε την Αποκριά, πολυαγαπημένη γιορτή των παιδιών. Επιλέξαμε να γιορτάσουμε την τελευταία Παρασκευή της αποκριάς παίζοντας κατά τάξη παραδοσιακά καρναβαλίστικα παιχνίδια και τηρώντας το τοπικό έθιμο του Αφανού για το οποίο φτιάξαμε το δικό μας αερόστατο. Διαβάστε σχετικά:

Απόκριες 2014 – Ένα αξέχαστο πάρτυ!

Κι έτσι μπήκαμε στο τρίτο τρίμηνο και δράσεις που κυλούσαν σε μεγάλο διάστημα, άρχισαν να πλησιάζουν στην  κορύφωση. Από την αρχή της χρονιάς το σχολείο μας συνεργάστηκε συχνά με την οργάνωση κατά της φτώχειας και της ανισότητας ActionAid. Τα παιδιά δούλεψαν με το εκπαιδευτικό υλικό της οργάνωσης (βλέπε Ο Κύριος 2Π (Εκπαιδευτικό υλικό της ActionAid) και συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση έφτιαξαν ανθρώπινες αλυσίδες στην αυλή του σχολείου. Φωτογραφίες από την ημέρα αυτή δημοσιεύτηκαν και στην επίσημη ιστοσελίδα της ActionAid Hellas.  Διαβάστε στο blog μας:

ActionAid – Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση

Και δείτε το υλικό όλων των σχολείων:

Στείλτε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο!

Παράλληλα, το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη ήμασταν ένα από τα τρία δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη Μαγνησία που φιλοξένησαν την έκθεση φωτογραφίας με τις καλύτερες φωτογραφίες του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι… τα δικαιώματα των παιδιών!» Συνοδευμένη από διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες, η έκθεση παρέμεινε στους χώρους του σχολείου μας για τρεις ημέρες και δέχτηκε επισκέψεις από ιδιώτες και σχολεία. Διαβάστε σχετικά:

«Ειρήνη είναι…» – Έκθεση Φωτογραφίας

Τέλος Α΄Μέρους – Συνεχίζεται…

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Αγγλικά, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Δ' Τάξη, Διαγωνισμοί, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Εκδηλώσεις, Εκδρομές, Μουσική, Ολοήμερο Σχολείο, Προγράμματα, ΣΤ' Τάξη, Φιλοξενίες, Φυσική Αγωγή, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2013-14

Απολογισμός σχ. έτους 2013-14 – μέρος β΄

Φέτος, στο σχολείο μας έγιναν πολλά πράγματα για πρώτη φορά. Ένα από αυτά για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι είναι η συμμετοχή μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικών ταινιών μικρού μήκους «Βιντεομουσεία 2014». Οι μαθητές της ΣΤ΄ συνέλαβαν την ιδέα και δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τα συναισθήματα που τους προκαλεί η σκέψη του Γυμνασίου. Η ταινία μας προκρίθηκε στις 30 καλύτερες από τις 117 συμμετοχές και μάλιστα μας ζητήθηκε άδεια από το Κέντρο Πρόληψης Δ. Καλλιθέας, Ταύρου, Μοσχάτου «Σταθμός», μέρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ώστε να χρησιμοποιηθεί η ταινία μας ως μέρος του εκπαιδευτικού τους υλικού. Παρακολουθήστε την ταινία στο κανάλι μας:

https://www.youtube.com/watch?v=HLbXhrL4qI4

Στις αρχές του Μάη, επίσης για πρώτη φορά, ομάδα μαθητών της ΣΤ΄ τάξης που από τα Χριστούγεννα και μετά παρακολουθούσαν μία ώρα έξτρα την εβδομάδα Αγγλικά για προετοιμασία έλαβαν μέρος στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας επιπέδου Α (Α1-Α2). Φιλοδοξούμε η ενέργεια αυτή να αποτελέσει από δω και πέρα μέρος του μόνιμου προγραμματισμού ύλης στο σχολείο μας ώστε να μπορούμε να αποχαιρετούμε τους εθελοντές μαθητές της ΣΤ΄ με ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει τη σκληρή δουλειά τους αλλά και τις γνώσεις τους στην ξένη γλώσσα την οποία διδάσκονται στο σχολείο για τέσσερα χρόνια. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο επίσημο blog του σχολείου αλλά και στην ιστοσελίδα του μαθήματος των Αγγλικών (http://room9english.weebly.com) και θα διοργανωθεί απονομή των πιστοποιητικών για τους επιτυχόντες με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Πλησιάζοντας ολοταχώς στη λήξη, οι δράσεις και οι εκδηλώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Συμμετείχαμε στη Γιορτή Λουλουδιών, ένα ετήσιο ανοιξιάτικο φεστιβάλ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλλης Μεριάς, με εικαστικές δημιουργίες, διαγωνιστική ανθοσύνθεση και εμφάνιση χορωδίας με αγαπημένα ανοιξιάτικα τραγούδια.

Πολιτιστικό Παζάρι Μάιος 2014 – συνέχεια!

Καμαρώσαμε τους μαθητές μας που διέπρεψαν στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας «Μικρός Ευκλείδης». Μέρος της τελετής λήξης ήταν αφιερωμένο στη βράβευσή τους.

Διαγωνισμός Μαθηματικής Εταιρείας

Επίσης, συμμετείχαμε σε μια πραγματικά πρωτοφανή μουσική σύμπραξη σχολικών χορωδιών με τέσσερα δημοτικά σχολεία της Κατερίνης, δύο από τα οποία φιλοξενήσαμε και στο σχολείο μας σε μια συναυλία με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Λίγες ημέρες μετά, σαν μέρος της καθιερωμένης μας ημερήσιας εκδρομής, φιλοξενηθήκαμε και στην πόλη τους, σε ένα πολιτιστικό γεγονός με συμμετοχή περισσοτέρων από 140 μαθητές σε σχολικές χορωδίες. Η εκδήλωση αυτή, με το γενικό τίτλο «Κατερίνη-Βόλος, εφτά τραγούδια δρόμος» αποτέλεσε το πρώτο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Κατερίνης στο οποίο συμμετείχε τιμητικά μόνο το δικό μας σχολείο από τη Μαγνησία.

Τέλος, ευχαριστημένοι, καταϊδρωμένοι αλλά και πολύ συγκινημένοι, αποχαιρετήσαμε στη σχολική χρονιά και τους μαθητές της ΣΤ΄ που του χρόνου μας αφήνουν και συνεχίζουν το ταξίδι αλλού, με μια εκδήλωση γεμάτη μουσική και γλέντι. Μια παράσταση-αφιέρωμα σε όλες τις εποχές του ελληνικού τραγουδιού από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι και το σήμερα. Στην παράσταση αυτή, με τίτλο «Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι» συμμετείχε ολόκληρο το σχολείο, μαθητές και εκπαιδευτικοί, και ελπίζουμε ότι οι καλεσμένοι μας διασκέδασν όσο και εμείς. Σε αυτή την τελετή, ευχαριστήσαμε όσους μας συμπαραστάθηκαν, αποχαιρετήσαμε δακρύβρεχτα τους μαθητές της  Έκτης Τάξης, παρακολουθήσαμε τη βράβευση μαθητών που διέπρεψαν σε διάφορα επίπεδα και την παράδοση-παραλαβή του σχολικού λευκώματος, μιας ακόμα καινοτομίας του σχολείου μας. Το λεύκωμα αυτό παραλαμβάνει ο κορυφαίος μαθητής της Ε΄ τάξης και φροντίζει με ευθύνη του να συμπληρώνεται με τα πιο σημαντικά γεγονότα που αφορούν το σχολείο μας. Στο τέλος της χρονιάς οι απερχόμενοι μαθητές της ΣΤ΄ γράφουν το δικό τους μήνυμα κάτω από μια φωτογραφία τους. Αποτελεί λοιπόν την ίδια την ιστορία του σχολείου μας.

Αποχαιρετώντας οριστικά το σχολικό έτος 2013-14, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Άλλης Μεριάς αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε όλους τους μαθητές μας για τη δράση και τις επιδόσεις τους, τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Δηλώνουμε αιώνια περήφανοι. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους βοήθησαν, δούλεψαν ή έκαναν δωρεές προς το σχολείο και να τους διαβεβαιώσουμε για την ευγνωμοσύνη μας. Τέλος, θα θέλαμε να ζητήσουμε από γονείς και φορείς να συνεχίσουν να συνδράμουν στην προσπάθειά μας για ένα σχολείο όπου η παιδεία και η δημιουργικότητα θα βαδίζουν χέρι-χέρι δημιουργώντας ολοκληρωμένες προσωπικότητες μελλοντικών ενηλίκων.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Δ' Τάξη, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Εκδηλώσεις, Ολοήμερο Σχολείο, ΣΤ' Τάξη

Πολιτιστικό Παζάρι Μάιος 2014 – συνέχεια!

Το πρώτο Πολιτιστικό Παζάρι έληξε και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Όλες οι εκδηλώσεις είχαν ενθουσιώδη συμμετοχή και η εικαστική έκθεση του Δημοτικού και  του Νηπιαγωγείου απέσπασε διθυραμβικά σχόλια. Η εκδήλωση της Παρασκευής με τη χορωδία των μαθητών της Δ΄ τάξης κατάφερε να συγκινήσει όλο το κοινό με τα νοσταλγικά και τα κεφάτα ανοιξιάτικα τραγούδια και το χειροκρότημα ήταν τόσο που οι μικροί χορωδοί «αναγκάστηκαν» να παραμείνουν στη σκηνή για ένα ακόμα τραγούδι. Επιτυχία στις κριτικές του κοινού είχαν και οι ανθοσυνθέσεις μας, αν και δεν κατάφεραν να αποσπάσουν το βραβείο. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, παρόλα αυτά, σε μια ευγενική χειρονομία, δώρισε τα χρήματα του επάθλου στο σχολείο και τους ευχαριστούμε πολύ.

Σας είχαμε υποσχεθεί φωτογραφίες και λεπτομέρειες για τις εικαστικές ανθο-δημιουργίες του σχολείου και την έκθεση με την οποία συμμετείχαμε στο πολιτιστικό παζάρι. Για όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, λοιπόν, αλλά και όσους δε … χόρτασαν, ορίστε πώς στήθηκε μια λουλουδάτη έκθεση μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα!

Σύντομα και βίντεο στο κανάλι μας με περισσότερο Πολιτιστικό Παζάρι!

 

Πρωτομαγιά! Η καρδιά της άνοιξης.

Χωρίς τίτλο

Στην Άλλη Μεριά  ο Μάιος  γιορτάζεται κάθε χρόνο με ξεχωριστό τρόπο. Το χωριό γεμίζει με χρώματα και αρώματα από την καθιερωμένη ετήσια έκθεση λουλουδιών.

Όπως είναι φυσικό το σχολείο μας συμμετέχει σ’ αυτό το λουλουδάτο πανηγύρι με τον καλύτερο τρόπο. Μετά τις διακοπές του Πάσχα η επιστροφή μας στο σχολείο είχε να κάνει με τις ετοιμασίες των τάξεων κι έτσι:

Η Α΄ τάξη έφτιαξε ένα μεγάλο στεφάνι με θέμα τις τέσσερις εποχές και συγκεκριμένα τα έθιμα που είναι σχετικά με την άνοιξη και ιδιαίτερα με το μήνα Μάιο.

Η Β’ τάξη δημιούργησε ένα πολύχρωμο κήπο με λουλούδια από ανακυκλώσιμα υλικά, συγκεκριμένα, πλαστικά μπουκάλια νερού.

Η Γ΄ τάξη συνέθεσε ένα «μυρωδάτο» κολλάζ με θέμα τα λουλούδια που εκφράζουν την αγάπη με ξεχωριστό τρόπο.

Η Ε’ τάξη,  αφού συζήτησε για τις τεχνικές ζωγραφικής του ιμπρεσιονισμού, της αφηρημένης τέχνης, του πουαντιγισμού και του κυβισμού, πήρε μία ελαιογραφία της Winifred Brady Adams (1901) με τίτλο «Βάζο με παπαρούνες» ως μοντέλο και προσπάθησαν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν ομαδικά όλες τις προαναφερθείσες τεχνικές με καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Η Στ’ τάξη καλλιτέχνησε την επιγραφή του σχολείου μας που χαρακτήρισε με την άψογη αισθητική της ολόκληρη την παρουσία μας. Συνάμα, ο δάσκαλος της ΣΤ΄ κος Βασίλης Νονόγλου κατασκεύασε το ξύλινο καροτσάκι που στολίστηκε με πανέμορφα χρωματιστά λουλούδια, για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό της καλύτερης λουλουδένιας σύνθεσης.

Το Τμήμα Ολοημέρου έφτιαξε πρωτότυπα γοητευτικά νυχτολούλουδα με ζωηρά χρώματα σε μαύρο φόντο που ενώθηκαν σε μια μεγάλη σύνθεση.

Τέλος, η Δ’ τάξη έντυσε μουσικά την  εκδήλωση των εγκαινίων το βράδυ της  Παρασκευής στις 2 Μαΐου τραγουδώντας τραγούδια για την άνοιξη και τα λουλούδια με τη βοήθεια της  μουσικού κας Κωνσταντίνας Καραφέργια. Όλα τα κορίτσια είχαν στολίσει τα μαλλιά τους με ένα χάρτινο λουλούδι ενώ τα αγόρια στόλισαν το πέτο τους.

Το  παλιό σχολείο ξαναζωντάνεψε, μια που φιλοξένησε τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου και όλες τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών.

 

 

 

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Αγγλικά, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Δ' Τάξη, Διαγωνισμοί, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Ολοήμερο Σχολείο, ΣΤ' Τάξη, Φυσική Αγωγή

Γιορτή Λουλουδιών Μάιος 2014 – Πολιτιστικό Παζάρι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος υποδέχεται τον ουσιαστικό ερχομό της άνοιξης με τον καλύτερο τρόπο. Στα πλαίσια της Γιορτής Λουλουδιών που διοργανώνεται κάθε χρόνο, ο Σύλλογος διοργανώνει στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου για πρώτη φορά Πολιτιστικό Παζάρι από 1 έως 4 Μαΐου με σειρά εκδηλώσεων, διαγωνισμό, έκθεση ανοιξιάτικων κατασκευών και πολλά άλλα. Δε θα μπορούσε να λείπει και η δική μας συμμετοχή. Η γωνιά του σχολείου μας είναι σχεδόν έτοιμη, αλλά φωτογραφίες θα σας αποκαλύψουμε τις επόμενες μέρες! Επίσης, την Παρασκευή στις οχτώ το βράδυ χορωδία από τους μαθητές της Δ΄ Τάξης θα τραγουδήσει μια συλλογή από αγαπημένα τραγούδια για την άνοιξη και τα λουλούδια. Σας περιμένουμε όλους! Και ευχηθείτε μας καλή τύχη για το διαγωνισμό ανθοσύνθεσης!

Στο Παζάρι συμμετέχει φυσικά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχ. και Νηπ. Άλλης Μεριάς με δικό του πάγκο, με «νοστιμιές, χειροτεχνίες και άλλα πολλά…προσφορά των γονιών και φίλων του Συλλόγου!»

Μια υπέροχη ανοιξιάτική γιορτή με μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, που στήθηκε με πολλή διάθεση και μεγάλο ενθουσιασμό σας περιμένει από σήμερα και μέχρι την Κυριακή.

 

Πατήστε εδώ για να επισκεφτείτε τη σελίδα του Πολιτιστικού Παζαριού στο Facebook

και εδώ για τη σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

 

 

Γιορτή Λουλουδιών Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

April 29, 2014 at 12:35am

Άλλη Μεριά  – Γιορτή Λουλουδιών 2014

1- 4 Μαΐου

 

Πολιτιστικό Παζάρι

 

Πέμπτη 01/05 – Κυριακή 04/05

10:00 – 23:00

στην αυλή του παλιού Δημοτικού Σχολείου

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 

Πέμπτη 01/05

 

11:00 – 13:00

Πρώτο μέρος “Πρωτάθλημα τάβλι”

 

18:30 – 19:00

Παρουσίαση “Στοματική Υγιεινή” με τον Διονύση Παπανικολάου

 

20:00 – 21:00

Προβολή ντοκιμαντέρ “ Εργαστήρι Αιώνων” της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπώνhttp://www.spp.gr/spp/ για την Πρέσπα του Βαγγέλη Ευθυμίου.

Το ντοκιμαντέρ θα παρουσίασει ο βιολόγος Γιώργος Κατσαδωράκης, συνεργάτης της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών και του WWF Ελλάς.

 

21:30 – 22:30

Προβολή ντοκιμαντέρ “ Baraka” https://www.youtube.com/watch?v=roHrOZOTm8M

Ντοκιμαντέρ του Ron Fricke μια ταινία για τον πλανήτη μας χωρίς λόγια

 

Παρασκευή 02/05

 

18:00 – 19:00

Παρουσίαση “Φυσικός Τοκετός και ο ρόλος της Βοηθού Μητρότητας” με την Αλίκη Καζάκη Γυμνάστρια – Μαία -Βοηθός Μητρότητας https://www.facebook.com/aliki.kazaki?fref=ts

 

19:30 – 20:00

Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής 2ου Δημοτικού Σχολείου και  Νηπιαγωγείο

Άλλης Μεριάς

 

20:00 – 20:30

Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς 

20:30 – 21:45

Προβολή παιδικής ταινίας “ Κατσαριδάκι Αγάπη Μου” https://www.youtube.com/watch?v=ay3GgrYEa1M

 

Σάββατο 03/05

 

11:00 – 13:00

Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδοσοφεράκι Subbuteo

 

12:00 – 13:00

Παρουσίαση  Πρώτων Βοηθειών από την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίαςhttps://www.facebook.com/ledmagnisias

 

18:00 – 19:00

Παρουσίαση “Βλαχικής Πίτας” με την Κατερίνα Τσιάκα-Βούλγαρη μέλος του Γυναικείου Συνεταιρισμού Σέσκλου https://www.facebook.com/profile.php?id=100004256052563&fref=ts

 

19:00 – 21:00

Προβολή παιδικής ταινίας “Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων” ταινία του 1951https://www.youtube.com/watch?v=KLIqErnQCuw

 

21:00 – 24:00

DJ Πάρτυ με ελληνική και ξένη μουσική του 1960

 

Κυριακή 04/05

 

11:00 – 12:00

Παρουσίαση “Reiki” με την Δέσποινα Τριανταφυλλίδου δασκάλα του Reiki

Εναλλακτική ολιστική θεραπεία για το σώμα, το νου και το πνεύμα του ανθρώπου

 

11:00 – 13:00

Τελικό Πρωτάθλημα Ποδοσφεράκι  Subbuteo

 

12:00 – 13:00 Παρουσίαση “Φυσικό Σαπούνι” με τον Διονύση Παπανικολάου

 

11:00 – 14:00

Δεύτερο μέρος “Πρωτάθλημα τάβλι”

 

18:00 – 18:30

Παρουσίαση “ Συντήρηση Τροφίμων” με τον Διονύση Παπανικολάου

 

19:00 – 20:00

Διαγωνισμός Σύνθεσης Λουλουδιών

 

20:00 – 21:00

Απονομή βραβείων για την έκθεση ζωγραφικής, το πρωτάθλημα τάβλι και την ανθοσύνθεση.

 

21:00 – 21:30

Χορωδία του Κοινωνικού Κέντρου ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ  Διεύθυνση χορωδίας Αγγελική Κοντοπούλουhttps://www.facebook.com/kekpakoinkedr

 

21:30 – 23:00

Προβολή ταινίας “Yellow Submarine” τον Beatles 1968 https://www.youtube.com/watch?v=K7lRMw6f3EY

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Δ' Τάξη, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Ολοήμερο Σχολείο, ΣΤ' Τάξη

Ημέρα παιδικού βιβλίου!!!!

Στις 2 του Απρίλη , ημέρα των γενεθλίων του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γιορτάζει το παιδικό βιβλίο.

Μια γιορτή αλλιώτικη ..διαφορετική….η γιορτή της γνώσης ….της φαντασίας..των παραμυθιών και των ονείρων.

Σε μια έμπνευση της στιγμής τα παιδιά δίνουν ζωή στις εικόνες που κατακλύζουν το κεφάλι τους διαβάζοντας τα αγαπημένα τους βιβλία. Μ’ αυτόν τον τρόπο, για ακόμα μια φορά φέτος γιορτάσαμε την ξεχωριστή αυτή μέρα, αφιερωμένη στο πιο αγαπημένο κομμάτι της παιδικής ηλικίας: το παραμύθι.

 

 

……Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια ιστορία που την ήξερε όλος ο κόσμος. Στην πραγματικότητα δεν ήταν μόνο μία ιστορία αλλά πολλές που άρχισαν να γεμίζουν τον κόσμο με παραμύθια για…ανυπάκουα κορίτσια και πονηρούς λύκους, για κρυστάλλινα γοβάκια και ερωτοχτυπημένους πρίγκιπες, έξυπνους γάτους και μολυβένια στρατιωτάκια, φιλικούς γίγαντες και εργοστάσια σοκολάτας. Γέμιζαν τον κόσμο με λέξεις, με ευστροφία, με εικόνες και παράξενους χαρακτήρες …

Καλούσαν τον κόσμο να θαυμάσει, να γελάσει, να τις ζήσει……του έδιναν νόημα. Και από τότε οι ιστορίες αυτές συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται και μας λένε χίλιες και μια φορές…. «Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια ιστορία που την ήξερε όλος ο κόσμος….»

 

Ένας-κόσμος-χωρίς.ppt

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Δ' Τάξη, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Ολοήμερο Σχολείο, ΣΤ' Τάξη

Όλοι μαζί με ένα βιβλίο!

Οι μικροί μας μαθητές συμμετέχουν στη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης με μεγάλο ενθουσιασμό. Κάθε Παρασκευή η ακριανή αίθουσα στον όροφο γεμίζει με ήλιο και μικρούς βιβλιοφάγους. Ξεφυλλίζουν ιστορίες, κάθονται να διαβάσουν λίγο και να διαλέξουν αυτή που θα τους κρατήσει συντροφιά για την επόμενη εβδομάδα. Καθένας τους έχει την καρτέλα του για να θυμάται ποια βιβλία έχει ήδη διαβάσει και οι μικρότεροι αναγνώστες, που τώρα μαθαίνουν την τέχνη και την απόλαυση του διαβάσματος, μπορούν να συμπληρώσουν ένα φύλλο κριτικής με πληροφορίες για το βιβλίο τους αλλά και τη γνώμη τους για την ιστορία. Η βιβλιοθήκη μας συνέχεια μεγαλώνει και ομορφαίνει και σας περιμένει κάθε Παρασκευή στο μεγάλο διάλειμμα για τις μεγάλες τάξεις και στο επόμενο για τις μικρές. Καλή ανάγνωση!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Αγγλικά, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Γιορτές, Δ' Τάξη, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Εκδηλώσεις, Ολοήμερο Σχολείο, ΣΤ' Τάξη, Φυσική Αγωγή

Απόκριες 2014 – Ένα αξέχαστο πάρτυ!

Την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας πέρασαν μια υπέροχη μέρα που θα μας μείνει αξέχαστη! Μετά το πρώτο δίωρο, όπου όλες οι τάξεις ασχολήθηκαν με το θέμα του καρναβαλιού με το δικό τους τρόπο, συγκεντρωθήκαμε όλοι στην αυλή για να γιορτάσουμε το Καρναβάλι «παραδοσιακά»! Ντυμένοι με φανταχτερές στολές και εξοπλισμένοι με τρελό αποκριάτικο κέφι, χωριστήκαμε σε ομάδες κατά τάξη για να παίξουμε παλιά και καινούρια αποκριάτικα παιχνίδια. Να λοιπόν τι κάναμε για να παίρνουμε και μερικές ιδέες:

Α΄ Τάξη

Οι μικροί μασκαράδες, αφού γύρισαν όλες τις τάξεις για να ευχηθούν τα χρόνια πολλά με τη δασκάλα τους κα Ζωή Γεροστάθη (Κοκκινοσκουφίτσα), κατέβηκαν στην αυλή για να συναγωνιστούν σε ένα τρελό μουσικοχοροπαίχνιδο (!) τα «Μουσικά Στεφάνια». Μια παραλλαγή από τις κλασικές Μουσικές Καρέκλες, όπου φτιάχνουμε ένα μεγάλο κύκλο με στεφάνια χούλα-χουπ και οι μαθητές χορεύουν γύρω-γύρω όσο κρατάει η μουσική – εμείς χρησιμοποιήσαμε την αγαπημένα ταβέρνα του Μανώλη! Μόλις όμως φουντώνει ο χορός, η μουσική σταματάει απρόσμενα και πρέπει όλοι να τρέξουν και να πηδήξουν μέσα σε ένα στεφάνι. Τι κρίμα, όμως, τα στεφάνια είναι λιγότερα από τους χορευτές και ένας κάθε φορά μένει απ’ έξω! Δεν πειράζει όμως γιατί βγαίνοντας από τον κύκλο παίρνει και ένα στεφάνι για να κάνει χούλα-χουπ, και το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να μείνει μόνο ένας μέσα στο τελευταίο στεφάνι. Διασκεδάσαμε όλοι υπερβολικά μέχρι που έμεινε ο περήφανος νικητής.

 

P1050697 P1050699 P1050701

Β΄ Τάξη

Αμέσως μετά έτρεξαν να πάρουν τις θέσεις τους τα «δευτεράκια» για να βουτήξουν τα πρόσωπα στο αλεύρι προσπαθώντας να ψαρέψουν καραμέλες σε μια παραλλαγή του παραδοσιακού αγγλικού παιχνιδιού «Bobbing for Apples». Αντί για μήλα μέσα σε λεκάνη με νερό, ετοιμάστηκαν δύο βαθιά μπολ που γέμισαν με αλεύρι (για όλες τις χρήσεις!) και μέσα σκορπίστηκαν καραμέλες. Οι μαθητές, με τη βοήθεια των δασκάλων τους κας Κατερίνας Σαράφη (Μπουμπού) και  κας «Τρίλιζας», χωρίστηκαν σε δύο ομάδες που μπήκαν σε σειρά ο ένας πίσω από τον άλλον. Στόχος: να πλησιάσεις χοροπηδώντας με τα χέρια μπλεγμένα πίσω από την πλάτη στο μπολ που αντιστοιχεί στην ομάδα σου, να γονατίσεις και να πιάσεις μια καραμέλα με τα δόντια (προσέχοντας να μη γεμίσεις με αλεύρι!) και να επιστρέψεις χοροπηδώντας στην ομάδα σου για να φύγει αμέσως ο επόμενος. Όλα αυτά υπό τους ήχους του τραγουδιού «Πέρα στους πέρα κάμπους». Η μάχη έγινε στήθος με στήθος και στο τέλος νικητές και χαμένοι απόλαυσαν, τι άλλο; Καραμέλες!

 

P1050713(1)P1050708(1) P1050720 P1050723 P1050719

Γ΄ Τάξη

Τώρα πια το κέφι είχε ανάψει για τα καλά και η Γ΄  ήταν πανέτοιμη να πάρει τη θέση της στο «ρινγκ». Αυτή τη φορά οι δύο ομάδες χωρίστηκαν σε «στρατόπεδα» απέναντι το ένα με το άλλο προκειμένου να παλέψουν σε έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό «Χαρτοπόλεμο». Από την προηγούμενη μέρα είχαν ετοιμαστεί τα πολεμοφόδια: χαρτόμπαλες φτιαγμένες με φύλλα από παλιές εφημερίδες, τυλιγμένα και κολλημένα με ταινία. Οι δύο αντίπαλοι πήραν θέση πίσω από τα σκοινιά που όριζαν το κάθε στρατόπεδο, ο δάσκαλός τους κος Γρηγόρης Διαμαντής έδωσε το σύνθημα και η μάχη ξεκίνησε. Στόχος: Κάθε ομάδα προσπαθεί να ρίξει όσο το δυνατόν περισσότερες «βόμβες» στην περιοχή που προστατεύει η αντίπαλη ομάδα ενώ ταυτόχρονα «καθαρίζει» τη δική της περιοχή πετώντας πίσω τις βόμβες που έρχονται βροχή. Υπό τους ήχους του ζωηρού «Livin’ La Vida Loca» έγινε κυριολεκτικά… πόλεμος!!!

 

P1050730P1050732(1)P1050731(1)

P1050741

Δ΄ Τάξη

Τον κύκλο των παιχνιδιών έκλεισε η Δ΄ με το αμίμητο «Πήγαινε το μπαλόνι μέχρι πέρα και γύρισε το πίσω χωρίς να το αγγίξεις παρά μόνο με ένα χάρτινο πιάτο ενώ φυσάει κι από πάνω…» ή αλλιώς «Μπαλονοδρομίες»! Τα παιδιά χωρίστηκαν σε αγόρια εναντίον κοριτσιών και ο καθένας και η καθεμιά πήραν από ένα μπαλόνι και ένα χάρτινο πιάτο. Με τη χαρούμενη κλασική αποκριάτικη La Bamba να παίζει και την εμψύχωση της δασκάλας τους κας Έφης Λιακοπούλου, κάθε ομάδα προσπάθησε να κάνει μια διαδρομή κατευθύνοντας το μπαλόνι μόνο με το πιάτο. Ταυτόχρονα όμως έπρεπε να προσέχουν να μην ακουμπήσει κάτω γιατί αλλιώς έπρεπε να γυρίσουν ξανά στην αφετηρία και να ξεκινήσουν από την αρχή! Η νικήτρια και ο νικητής διαγωνίστηκαν τέλος μεταξύ τους, αναδεικνύοντας τα κορίτσια σε μεγάλες νικήτριες!

 

Ευτυχώς τα παιδιά τα κατάφεραν καλύτερα!!!
Ευτυχώς τα παιδιά τα κατάφεραν καλύτερα!!!

P1050756(1) P1050751(1)

* Τα παιχνίδια επέλεξαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν η Ολυμπία Μακρή (Φυσικής Αγωγής) και ο Γιάννης Καραλάκος (Αγγλικών).

Ε΄-  Στ΄ Τάξεις

Τα κορίτσια από τις δύο μεγάλες τάξεις ανέλαβαν έπειτα να τυλίξουν και να ξετυλίξουν το παραδοσιακό Γαϊτανάκι. Και τα κατάφεραν υπέροχα, ενόσω οι υπόλοιποι μικροί και μεγάλοι χορεύαμε το αγαπημένο «Μήλο μου κόκκινο». 

 

P1050759 P1050762 P1050771

 

Με το πολύχρωμο υφαντό που έφτιαξαν, περάσαμε στο επόμενο κομμάτι της γιορτής: το πάρτυ!

 

Μετά τα παιχνίδια, ο Αντιδήμαρχος   Πορταριάς – Ιωλκού και Μακρινίτσας κ. Γιάννης Γκουντέλιας μας επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη. Στο σχολείο κατέφτασε ο κ. Δημήτρης Πέτσης με όλα τα εργαλεία και τα υλικά για να φτιάξουμε το δικό μας αερόστατο για το τοπικό έθιμο του Αφανού που γίνεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στη Μακρινίτσα. Οι μεγαλύτεροι μαθητές ανέλαβαν να τον βοηθήσουν και μετά από λίγη ώρα το αερόστατο που θα εκπροσωπούσε το σχολείο μας ήταν γεγονός!  

P1050775 P1050780 20140228_132415

Up, up and away!
Up, up and away!

Εμείς να ευχηθούμε μαζί με το αερόστατο, τα όνειρα των παιδιών μας που γεννιούνται μέσα στους διαδρόμους, τις τάξεις και την αυλή του σχολείου, να πηγαίνουν πάντα μόνο ψηλά. Καλή Σαρακοστή, και του χρόνου με υγεία!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Δ' Τάξη, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Ολοήμερο Σχολείο, ΣΤ' Τάξη

Ευχαριστούμε κα Βερδή!

Η Βιβλιοθήκη μας μεγαλώνει και ομορφαίνει και είναι πολύ χαρούμενη που έχει πια το δικό της χώρο! Στο κάλεσμά μας για δωρεές βιβλίων ( βλ. δημοσίευση εδώ) ανταποκρίθηκε μια ξεχωριστή κυρία από τη Θεσσαλονίκη η οποία ευαισθητοποιήθηκε και μας χάρισε το πιο υπέροχο πρωτοχρονιάτικο δώρο! Μαζί με τις ευχαριστίες των μαθητών μας, εκφράζει την ευγνωμοσύνη όλων μας εύγλωττα το ευχαριστήριο σημείωμα του Διευθυντή. Και μην ξεχνάτε: Η Βιβλιοθήκη μας κανένα βιβλίο δεν περιφρονεί! Όλες οι προσφορές είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

Το ευχαριστήριο σημείωμα προς την κυρία Βερδή Μαρία:

«Κυρία Βερδή

Μετά τις γιορτές και με την επανέναρξη των μαθημάτων παρέλαβα το δέμα με τη δωρεά των βιβλίων προς το σχολείο μας. Δεν περίμενα ότι εκείνη η συνομιλία μας θα κατέληγε τελικά. Ήταν μια ιδιαίτερη έκπληξη για μένα, τους συναδέλφους μου, μα και τους μικρούς μαθητές μας. Ήταν για μας κάτι πολύ ευχάριστο και ήρθε μάλιστα στην πιο κατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή της μεταφοράς του σχολείου στο νέο διδακτήριο και στην επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης μας. Μιας βιβλιοθήκης που έχουμε σκοπό να την κάνουμε δανειστική βιβλιοθήκη και για τους γονείς των μαθητών μας μα και για κάθε κάτοικο του χωριού μας. Σήμερα, στην εποχή του διαδικτύου  με τον καταιγισμό των πληροφοριών και την κυριαρχία της τεχνολογίας  ίσως κάποιοι να θεωρούν τη φιλαναγνωσία ως ξεπερασμένη και  παρωχημένη. Εμείς όμως σαν εκπαιδευτικοί  γνωρίζουμε τη διαχρονική της αξία και τι μπορεί να προσφέρει σε κάποιον που ενδιαφέρεται και αναζητά  κάτι επιπλέον από στείρες  πληροφορίες και γνώσεις. Έχουμε διάφορες ιδέες για το καινούριο μας σχολείο και πρωτοβουλίες σαν τις δικές σας μας δίνουν κουράγιο και ώθηση.

Κυρία Βερδή, δε γνωριζόμαστε και πολύ πιθανόν να μην ανταμώσουμε ποτέ. Να γνωρίζετε όμως ότι στη μικρή κοινωνία του σχολείου μας θα είστε πάντα η κυρία Μαρία που δώρισε στο σχολείο μας βιβλία. Το όνομα σας αναγράφεται  στα βιβλία  σας με τη σφραγίδα του σχολείου και το χαρακτηρισμό «δωρήτρια».

Ξέρετε τέτοιες κινήσεις λειτουργούν κι ως παράδειγμα για τους μαθητές μας. «Κάποιος επιβαρύνεται οικονομικά για να δωρίσει βιβλία από την προσωπική του βιβλιοθήκη σε ένα σχολείο κάπου μακριά σε άλλη πόλη». Ανεκτίμητο παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς που οι δάσκαλοι του σχολείου μας θα αξιοποιήσουν ανάλογα. Ελπίζω η πρωτοβουλία σας να βρει μιμητές.

 Χαίρομαι για την επαφή αυτή και εκτιμώ ιδιαίτερα την προσφορά σας. Πιστεύω πως ένας άνθρωπος που προσφέρει δε χρειάζεται ευχαριστώ γιατί γνωρίζει πολύ καλά αυτό που λέει ο ποιητής «δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από αυτή που δίνεις». Έτσι κι εγώ δε θα καταφύγω σε τυπικές ευχαριστίες αλλά θα σας απευθύνω τις δικές μου μα και των συναδέλφων μου θερμές ευχές για καλή υγεία και καλή χρονιά.

Οι δε μαθητές μας δημιούργησαν ένα άλμπουμ με ζωγραφιές τους το οποίο και σας στέλνω. Να είστε καλά!

                                                                               Ο  διευθυντής   του 

                                                          2ου  Δημ. Σχολ. Πορταριάς- Άλλης Μεριάς Βόλου «

Και εδώ μπορείτε να απολαύσετε τις ζωγραφιές  των μαθητών:

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Αγγλικά, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Γιορτές, Δ' Τάξη, Ε΄Τάξη, Εκδηλώσεις, Ολοήμερο Σχολείο, ΣΤ' Τάξη, Φυσική Αγωγή, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2013-14

Ευτυχισμένο το 2014!

Καινούριος  χρόνος  με ανανεωμένη διάθεση στο καινούριο σχολείο ξεκινάει σε λίγες μέρες! Είναι σίγουρο ότι ανυπομονούμε όλοι να ξαναβρεθούμε στις αίθουσες και τους διαδρόμους και να ξαναρχίσουμε με όρεξη και το μάθημα και τις δραστηριότητές μας. Αλλά πριν γίνει αυτό, ας θυμηθούμε λίγο πώς αποχαιρετήσαμε το 2013 και ειδικά το τελευταίο τριήμερο που ήταν γεμάτο εκδηλώσεις.

Όλοι βάζουν ένα χέρι στη μετακόμιση!
Όλοι βάζουν ένα χέρι στη μετακόμιση!

\

P1050374

P1050358

Μετά από μια βδομάδα σκληρής δουλειάς και εντατικής πρόβας για να είναι όλα στολισμένα και έτοιμα στην ώρα τους, έφτασε τελικά η Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, η μεγάλη μέρα των εγκαινίων. Υποδεχτήκαμε πλήθος κόσμου στο καινούριο μας κτίριο καθώς και πολλούς επίσημους καλεσμένους.

Οι καλεσμένοι φτάνουν στο σχολείο.
Οι καλεσμένοι φτάνουν στο σχολείο.

Ανάμεσά τους και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και ο Αντιδήμαρχος   Πορταριάς – Ιωλκού και Μακρινίτσας κ. Γιάννης Γκουντέλιας, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το σχολείο μας. Μάλιστα αναφέρθηκαν και στη δράση με τη συλλογή πλαστικών πωμάτων και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόλου κ. Κερασία Μπαρτζώκα επέδωσε τιμητικά βραβεία. 

Αγιασμός.
Αγιασμός.
 "Αισθάνομαι τυχερός". Ο Διευθυντής κ. Γαϊτανάς μιλά για το σχολείο, τους συναδέλφους και τη θητεία του.
«Αισθάνομαι τυχερός».
Ο Διευθυντής κ. Γαϊτανάς μιλά για το σχολείο, τους συναδέλφους και τη θητεία του.

–> Διαβάστε εδώ την ομιλία του διευθυντή του σχολείου Κων/νου Γαϊτανά.

"Δουλέψαμε ενωμένοι". Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.
«Δουλέψαμε ενωμένοι».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.
"Πρότυπο σχολείου - καινοτομικό και δραστήριο". Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης βραβεύει το Διευθυντή.
«Πρότυπο σχολείου – καινοτομικό και δραστήριο».
Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης βραβεύει το Διευθυντή.
Η Σχολική Σύμβουλος 5ης Περιφέρειας Μαρία Χατζή.
Η Σχολική Σύμβουλος 5ης Περιφέρειας Μαρία Χατζή.

 

Παρούσα και η Σχολική Σύμβουλος 5ης Περιφέρειας κα Μαρία Χατζή η οποία μίλησε ιδιαίτερα επαινετικά για σχολείο, εκπαιδευτικούς, μαθητές αλλά και γονείς. Τέλος, ήταν επίσης παρών και φανερά συγκινημένος ο πρώην Δήμαρχος Πορταριάς κ. Βασίλης Κοντορίζος.

Πριν τις ομιλίες, τελέστηκε αγιασμός του σχολείου και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε το συμβολικό κόψιμο της λευκής κορδέλας, ανοίγοντας και επίσημα το δρόμο για το καινούριο ξεκίνημα του 2ου Δ.Σ. Πορταριάς-Άλλης Μεριάς.

Το κόψιμο της κορδέλας.
Το κόψιμο της κορδέλας.
Η χορωδία τραγουδά τα "Τρίγωνα Κάλαντα" σε διασκευή.
Η χορωδία τραγουδά τα «Τρίγωνα Κάλαντα» σε διασκευή.
Οι μαθητές/τριες της ΣΤ' μας εύχονται "Merry Christmas!".
Οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ μας εύχονται «Merry Christmas!».

Το σχολείο  μας εκπροσωπήθηκε επάξια στην εκδήλωση από τη χορωδία που σχημάτισαν οι μαθητές/τριες της Ε΄ Τάξης, τραγουδώντας παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα, διασκευές αλλά και γνωστό τραγούδι στα  Αγγλικά, καθώς επίσης και από το εντυπωσιακό Latin χορευτικό των μαθητών/τριών της ΣΤ΄.

Christmas Bazaar 2013-14
Christmas Bazaar 2013-14

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου το καθιερωμένο Christmas Bazaar του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Άλλης Μεριάς με μεγάλη προσέλευση. Υπέροχες κατασκευές, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες σε διάφορες αίθουσες του σχολείου (face painting, δραματοποιημένη αφήγηση, προβολή ταινίας κ.α.), μουσική, χορός, φαγητό και αναψυκτικά συνέθεσαν ένα γιορτινό σκηνικό που σίγουρα απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι! Η έκπληξη της βραδιάς, μια guest εμφάνιση της χριστουγεννιάτικης χορωδίας μας με πρωτότυπα τραγούδια από τη γιορτή αλλά και γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Πολλές και πολύ ωραίες φωτογραφίες έχουν ανέβει στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook: https://www.facebook.com/groups/syllgonam/

Σιγά-σιγά, φτάσαμε στην τελευταία μέρα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τη σχολική γιορτή που οργάνωσαν και παρουσίασαν οι Α΄ και Β΄ τάξεις με τη συμμετοχή μαθητριών της  Γ΄ και τη συνοδεία φυσικά της χορωδίας. Παρακολουθήσαμε τις περιπέτειες των κοριτσιών του χωριού με τους καλλικάντζαρους, την ιστορία ενός χιονάνθρωπου που  δεν ήθελε να λιώσει, τραγουδήσαμε και χορέψαμε και απολαύσαμε τη Δ΄ σε μια ξεχωριστή εμφάνιση με ένα τρυφερό παιδικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι στα Αγγλικά. Σε περίοπτη θέση, τα σκηνικά που σχεδίασε και δημιούργησε η Αργυρώ Παυλίδη.

P1050526

P1050513(1)

P1050519

P1050520(1)

P1050482

P1050472

Τελικά, με πολλή κούραση, πολλή συγκίνηση και πολλά σχέδια για το 2014, αποχαιρετηθήκαμε. Η ώρα όμως να ξανασμίξουμε πλησιάζει. Είστε έτοιμοι για καινούρια πράγματα;

ΥΓ.

Για τα εγκαίνια έγραψαν (παινεύοντας ιδιαίτερα το blog μας!):
-Το blog του Δημάρχου: http://pskotiniotis.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9118.html

-Η εφημερίδα «Ταχυδρόμος»: http://www.taxydromos.gr/article.php?id=103483&cat=1

-Η εφημερίδα «Μαγνησία»: http://www.magnesianews.gr/News/?EntityID=b3272229-7f26-4230-ba29-b880b0b11c87

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Δ' Τάξη, Ε΄Τάξη, Εκδηλώσεις, Ολοήμερο Σχολείο, ΣΤ' Τάξη, Φυσική Αγωγή, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2013-14

Το πνεύμα των Χριστουγέννων

Οι μαθητές του σχολείου μας δε χάνουν ευκαιρία για να δείξουν τα αισθήματα φιλανθρωπίας που τους διακατέχουν όλο το χρόνο. Ακόμη περισσότερο τώρα που πλησιάζει η μεγάλη γιορτή της αγάπης και της συμπόνιας.

Παρ’ όλη την ευχάριστη αναστάτωση που έχει προκαλέσει η πολυαναμενόμενη μετακόμιση στο καινούριο μας κτίριο (η οποία μόλις ολοκληρώθηκε και η χαρά όλων μας δεν περιγράφεται!) οι μαθητές μας βρήκαν χρόνο να διαθέσουν για να προσφέρουν σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη:

  • συγκεντρώνοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα προσφερθούν σε οικογένειες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν βοήθεια από άλλες πηγές αλλά τα έχουν πραγματικά ανάγκη
  • συμβάλλοντας με το ποσό των 35 ευρώ από το ταμείο της ΣΤ΄ Τάξης στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης 2013 της Unicef που διεξήχθη στη Δημόσια Τηλεόραση τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου
  • συνεχίζοντας τη συλλογή πλαστικών πωμάτων ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής συμπολίτη μας που θα δεχτεί το ένα από τα αναπηρικά αμαξίδια που εξασφαλίσαμε
  • συμβάλλοντας στον αγώνα του συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα»

Δηλώνουμε απερίφραστα αιώνια υπερήφανοι για τους μαθητές που έχουμε την τύχη να πηγαίνουν στο σχολείο μας. Συγχαρητήρια παιδιά! Συνεχίστε να μας διδάσκετε με το παράδειγμά σας!