Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Αγγλικά, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Γιορτές, Δ' Τάξη, Διαγωνισμοί, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Εκδηλώσεις, Εκδρομές, Επισκέψεις, Μουσική, Ολοήμερο Σχολείο, Προγράμματα, ΣΤ' Τάξη, Φιλανθρωπική δράση, Φιλοξενίες, Φυσική Αγωγή, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2013-14

Απολογισμός σχ. έτους 2013-2014

School Crest

 

Απολογισμός πεπραγμένων 2013-14

Ολοκληρώνοντας μια γεμάτη και πολυτάραχη χρονιά, δεδομένου ότι ήταν η χρονιά της μετεγκατάστασής μας σε νεόκτιστο διδακτήριο, αισθανόμαστε την ανάγκη να κοιτάξουμε πίσω και να κάνουμε έναν απολογισμό των σημαντικότερων δράσεων που διεκπεραιώθηκαν στο σχολείο μας.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαν σε πεζοπορίες, εκπαιδευτικές επισκέψεις, προετοιμασία και παρουσίαση σχολικών εορτών, πολιτιστικά προγράμματα στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και αθλητικές δραστηριότητες. Πέρα όμως από τα συνηθισμένα, θα θέλαμε να αναφερθούμε ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες δράσεις και εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας και με αυτήν την ευκαιρία να συγχαρούμε τους μαθητές μας για την εξαιρετική επίδοσή τους σε όλα τα επίπεδα.

Η πρώτη σημαντική δράση που άνοιξε την αυλαία φέτος είχε να κάνει με τα φιλανθρωπικά αισθήματα των μαθητών μας που τα απέδειξαν έμπρακτα συγκεντρώνοντας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έναν συγκλονιστικό αριθμό πλαστικών πωμάτων (260.000 !) που δόθηκαν για ανακύκλωση συμβάλλοντας στην απόκτηση δύο αναπηρικών αμαξιδίων για άπορους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες. Διαβάστε στο blog μας το σχετικό άρθρο

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

και παρακολουθήστε στο κανάλι μας  ένα σχετικό βιντεοκλίπ  https://www.youtube.com/watch?v=u3KT7XVaYPc. Για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης αυτής, οργανώθηκε στο σχολείο μας ημερίδα με θέμα τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Το σχολείο μας επισκέφθηκε μια μεγάλη προσωπικότητα του τόπου μας, η παγκόσμια πρωταθλήτρια κα. Ευαγγελία Μουγάκου, η οποία μίλησε στα παιδιά για τα επιτεύγματά της αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την αναπηρία της βιώνοντάς την σαν μια ευκαιρία αντί για κατάρα. Μια εκδήλωση που θα μας μείνει αξέχαστη.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά, λίγο πριν διακόψουμε για Χριστουγεννιάτικες διακοπές, ολοκληρώθηκε με πολλή δουλειά η μετακόμιση του σχολείου που γιορτάστηκε με ένα τριήμερο γιορτινών εκδηλώσεων. Στα εγκαίνια παρέστησαν πολλές τοπικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη. Παράλληλα, ξεκίνησε ενεργά η συνεργασία Συλλόγου Γονέων και σχολείου με το Χριστουγεννιάτικο χορό. Διαβάστε το άρθρο στο blog μας

Ευτυχισμένο το 2014!

Η φιλαναγνωσία προωθείται ενεργά στο σχολείο μας και τίποτα δε μας δίνει περισσότερη χαρά από το να βλέπουμε να γεμίζουν οι καρτέλες δανεισμού. Η βιβλιοθήκη μας λειτουργεί οργανωμένα σε δικό της χώρο από την αρχή του 2014, και μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον γεμίζει από μικρούς αναγνώστες που ανυπομονούν να ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο με ένα καινούριο βιβλίο. Με την καινούρια χρονιά δεχτήκαμε μια σημαντική δωρεά βιβλίων από την κυρία Βερδή Μαρία από τη Θεσσαλονίκη την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε κα Βερδή!

Στα τέλη του Γενάρη, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μια αγαπημένη συγγραφέα όλων των παιδιών, τη Λίνα Μουσιώνη. Στην εκδήλωση που οργανώσαμε συζητήθηκαν τα βιβλία που οι μαθητές όλων των τάξεων είχαν ήδη διαβάσει και προετοιμάσει και η συγγραφέας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και έπαιξε πολλά όμορφα παιχνίδια με τα παιδιά. Διαβάστε το σχετικό άρθρο:

Η Λίνα Μουσιώνη στο σχολείο μας!

Στα τέλη του Φλεβάρη, μετά από δύο μήνες πολλής δουλειάς και διαβάσματος, έφτασε η στιγμή να γιορτάσουμε την Αποκριά, πολυαγαπημένη γιορτή των παιδιών. Επιλέξαμε να γιορτάσουμε την τελευταία Παρασκευή της αποκριάς παίζοντας κατά τάξη παραδοσιακά καρναβαλίστικα παιχνίδια και τηρώντας το τοπικό έθιμο του Αφανού για το οποίο φτιάξαμε το δικό μας αερόστατο. Διαβάστε σχετικά:

Απόκριες 2014 – Ένα αξέχαστο πάρτυ!

Κι έτσι μπήκαμε στο τρίτο τρίμηνο και δράσεις που κυλούσαν σε μεγάλο διάστημα, άρχισαν να πλησιάζουν στην  κορύφωση. Από την αρχή της χρονιάς το σχολείο μας συνεργάστηκε συχνά με την οργάνωση κατά της φτώχειας και της ανισότητας ActionAid. Τα παιδιά δούλεψαν με το εκπαιδευτικό υλικό της οργάνωσης (βλέπε Ο Κύριος 2Π (Εκπαιδευτικό υλικό της ActionAid) και συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση έφτιαξαν ανθρώπινες αλυσίδες στην αυλή του σχολείου. Φωτογραφίες από την ημέρα αυτή δημοσιεύτηκαν και στην επίσημη ιστοσελίδα της ActionAid Hellas.  Διαβάστε στο blog μας:

ActionAid – Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση

Και δείτε το υλικό όλων των σχολείων:

Στείλτε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο!

Παράλληλα, το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη ήμασταν ένα από τα τρία δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη Μαγνησία που φιλοξένησαν την έκθεση φωτογραφίας με τις καλύτερες φωτογραφίες του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι… τα δικαιώματα των παιδιών!» Συνοδευμένη από διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες, η έκθεση παρέμεινε στους χώρους του σχολείου μας για τρεις ημέρες και δέχτηκε επισκέψεις από ιδιώτες και σχολεία. Διαβάστε σχετικά:

«Ειρήνη είναι…» – Έκθεση Φωτογραφίας

Τέλος Α΄Μέρους – Συνεχίζεται…

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Αγγλικά, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Δ' Τάξη, Διαγωνισμοί, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Εκδηλώσεις, Εκδρομές, Μουσική, Ολοήμερο Σχολείο, Προγράμματα, ΣΤ' Τάξη, Φιλοξενίες, Φυσική Αγωγή, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2013-14

Απολογισμός σχ. έτους 2013-14 – μέρος β΄

Φέτος, στο σχολείο μας έγιναν πολλά πράγματα για πρώτη φορά. Ένα από αυτά για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι είναι η συμμετοχή μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικών ταινιών μικρού μήκους «Βιντεομουσεία 2014». Οι μαθητές της ΣΤ΄ συνέλαβαν την ιδέα και δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τα συναισθήματα που τους προκαλεί η σκέψη του Γυμνασίου. Η ταινία μας προκρίθηκε στις 30 καλύτερες από τις 117 συμμετοχές και μάλιστα μας ζητήθηκε άδεια από το Κέντρο Πρόληψης Δ. Καλλιθέας, Ταύρου, Μοσχάτου «Σταθμός», μέρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ώστε να χρησιμοποιηθεί η ταινία μας ως μέρος του εκπαιδευτικού τους υλικού. Παρακολουθήστε την ταινία στο κανάλι μας:

https://www.youtube.com/watch?v=HLbXhrL4qI4

Στις αρχές του Μάη, επίσης για πρώτη φορά, ομάδα μαθητών της ΣΤ΄ τάξης που από τα Χριστούγεννα και μετά παρακολουθούσαν μία ώρα έξτρα την εβδομάδα Αγγλικά για προετοιμασία έλαβαν μέρος στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας επιπέδου Α (Α1-Α2). Φιλοδοξούμε η ενέργεια αυτή να αποτελέσει από δω και πέρα μέρος του μόνιμου προγραμματισμού ύλης στο σχολείο μας ώστε να μπορούμε να αποχαιρετούμε τους εθελοντές μαθητές της ΣΤ΄ με ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει τη σκληρή δουλειά τους αλλά και τις γνώσεις τους στην ξένη γλώσσα την οποία διδάσκονται στο σχολείο για τέσσερα χρόνια. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο επίσημο blog του σχολείου αλλά και στην ιστοσελίδα του μαθήματος των Αγγλικών (http://room9english.weebly.com) και θα διοργανωθεί απονομή των πιστοποιητικών για τους επιτυχόντες με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Πλησιάζοντας ολοταχώς στη λήξη, οι δράσεις και οι εκδηλώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Συμμετείχαμε στη Γιορτή Λουλουδιών, ένα ετήσιο ανοιξιάτικο φεστιβάλ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλλης Μεριάς, με εικαστικές δημιουργίες, διαγωνιστική ανθοσύνθεση και εμφάνιση χορωδίας με αγαπημένα ανοιξιάτικα τραγούδια.

Πολιτιστικό Παζάρι Μάιος 2014 – συνέχεια!

Καμαρώσαμε τους μαθητές μας που διέπρεψαν στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας «Μικρός Ευκλείδης». Μέρος της τελετής λήξης ήταν αφιερωμένο στη βράβευσή τους.

Διαγωνισμός Μαθηματικής Εταιρείας

Επίσης, συμμετείχαμε σε μια πραγματικά πρωτοφανή μουσική σύμπραξη σχολικών χορωδιών με τέσσερα δημοτικά σχολεία της Κατερίνης, δύο από τα οποία φιλοξενήσαμε και στο σχολείο μας σε μια συναυλία με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Λίγες ημέρες μετά, σαν μέρος της καθιερωμένης μας ημερήσιας εκδρομής, φιλοξενηθήκαμε και στην πόλη τους, σε ένα πολιτιστικό γεγονός με συμμετοχή περισσοτέρων από 140 μαθητές σε σχολικές χορωδίες. Η εκδήλωση αυτή, με το γενικό τίτλο «Κατερίνη-Βόλος, εφτά τραγούδια δρόμος» αποτέλεσε το πρώτο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Κατερίνης στο οποίο συμμετείχε τιμητικά μόνο το δικό μας σχολείο από τη Μαγνησία.

Τέλος, ευχαριστημένοι, καταϊδρωμένοι αλλά και πολύ συγκινημένοι, αποχαιρετήσαμε στη σχολική χρονιά και τους μαθητές της ΣΤ΄ που του χρόνου μας αφήνουν και συνεχίζουν το ταξίδι αλλού, με μια εκδήλωση γεμάτη μουσική και γλέντι. Μια παράσταση-αφιέρωμα σε όλες τις εποχές του ελληνικού τραγουδιού από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι και το σήμερα. Στην παράσταση αυτή, με τίτλο «Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι» συμμετείχε ολόκληρο το σχολείο, μαθητές και εκπαιδευτικοί, και ελπίζουμε ότι οι καλεσμένοι μας διασκέδασν όσο και εμείς. Σε αυτή την τελετή, ευχαριστήσαμε όσους μας συμπαραστάθηκαν, αποχαιρετήσαμε δακρύβρεχτα τους μαθητές της  Έκτης Τάξης, παρακολουθήσαμε τη βράβευση μαθητών που διέπρεψαν σε διάφορα επίπεδα και την παράδοση-παραλαβή του σχολικού λευκώματος, μιας ακόμα καινοτομίας του σχολείου μας. Το λεύκωμα αυτό παραλαμβάνει ο κορυφαίος μαθητής της Ε΄ τάξης και φροντίζει με ευθύνη του να συμπληρώνεται με τα πιο σημαντικά γεγονότα που αφορούν το σχολείο μας. Στο τέλος της χρονιάς οι απερχόμενοι μαθητές της ΣΤ΄ γράφουν το δικό τους μήνυμα κάτω από μια φωτογραφία τους. Αποτελεί λοιπόν την ίδια την ιστορία του σχολείου μας.

Αποχαιρετώντας οριστικά το σχολικό έτος 2013-14, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Άλλης Μεριάς αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε όλους τους μαθητές μας για τη δράση και τις επιδόσεις τους, τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Δηλώνουμε αιώνια περήφανοι. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους βοήθησαν, δούλεψαν ή έκαναν δωρεές προς το σχολείο και να τους διαβεβαιώσουμε για την ευγνωμοσύνη μας. Τέλος, θα θέλαμε να ζητήσουμε από γονείς και φορείς να συνεχίσουν να συνδράμουν στην προσπάθειά μας για ένα σχολείο όπου η παιδεία και η δημιουργικότητα θα βαδίζουν χέρι-χέρι δημιουργώντας ολοκληρωμένες προσωπικότητες μελλοντικών ενηλίκων.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Β' Τάξη, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Φιλανθρωπική δράση, Φυσική Αγωγή, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2013-14

Η Δύναμη των Ευχών

Το ημερολόγιο γράφει 28 Ιανουαρίου 2014. Μόλις ένας μήνας έχει περάσει με τον ερχομό της καινούριας χρονιάς. Ο παλιός χρόνος έφυγε μένοντας στις μνήμες μας.

Στα παιδικά μας χέρια κρατώντας τις ευχές που κρεμάσαμε στο Δέντρο των Ευχών τα Χριστούγεννα, ας αφήσουμε να τις παρασύρει το νερό του ποταμού που είναι δίπλα στο σχολείο μας. Με τη λαχτάρα να φτάσουν και να σκορπιστούν στους ωκεανούς, να τις αφουγκραστούν οι νεράιδες του νερού και να τις πραγματοποιήσουν. Γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι, όταν οι ευχές γίνονται με καθαρή καρδιά, έχουν τη δύναμη να υλοποιηθούν.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γιορτές, Εκδηλώσεις, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2013-14

Μια καθαρή φιλία

Οι μέρες περνάνε και σιγά-σιγά η σκόνη της μετακόμισης κατακάθεται. Όλο και πιο ξεκάθαρα φαίνεται το καινούριο μας σχολείο κάτω από τα άπειρα κουτιά, έπιπλα, σακούλες και ιστορία που ήρθαν μαζί μας από το παλιό κτίριο. Τα μαθήματα έχουν μπει σε σειρά, η βιβλιοθήκη λειτούργησε ήδη και μικροί και μεγάλοι μπαίνουμε στο ρυθμό της καθημερινότητας. Ώρα λοιπόν να θυμηθούμε μια πολύ προσωπική στιγμή που μοιραστήκαμε μέσα σ’ όλο το θόρυβο των εγκαινίων και των γιορτών: τον αποχαιρετισμό της αγαπημένης μας Μαρίας.

Αποχαιρετήσαμε τη Μαρία, που συνταξιοδοτήθηκε εντελώς απρόθυμα και μετά από τόσα χρόνια δεν είναι πια κάθε μέρα στο σχολείο, με δάκρυα, λόγια και μουσική. Ανταλλάξαμε δώρα και υποσχέσεις και εκείνη παρέδωσε τη σκυτάλη στην άξια διάδοχο. Κι επειδή οι εικόνες μιλάνε πιο δυνατά από τις λέξεις:

Πιο συγκινημένα απ' όλους, τα παιδιά.
Πιο συγκινημένα απ’ όλους, τα παιδιά.

P1050540

Ένα τραγούδι δώρο στη "μαμά" του σχολείου!
Ένα τραγούδι δώρο στη «μαμά» του σχολείου!
Η Μαρία μας αποχαιρετά με δώρα.
Η Μαρία μας αποχαιρετά με δώρα.
Παράδοση - Παραλαβή!
Παράδοση – Παραλαβή!
Και ο Σύλλογος Γονέων έχει ένα δώρο και έναν καλό λόγο για τη Μαρία.
Και ο Σύλλογος Γονέων έχει ένα δώρο και έναν καλό λόγο για τη Μαρία.

 

 

Και εδώ οι πολύ όμορφοι στίχοι που έγραψε ο διευθυντής μας, μελοποιήσαμε και τραγουδήσαμε για να εκφράσουμε τα τόσα ανάμεικτα συναισθήματα.

 

Μια καθαρή φιλία

Τριάντα χρόνια έδωσε σώμα και ψυχή, όταν και όπου τη ζήταγαν πάντα ήταν εκεί

Μαζί μεγάλωσαν σχολείο και Μαρία, μαζί της δρομολόγησε ανοδική πορεία

Κάθε παιδί και δάσκαλος που πέρασε από δω, απλόχερα, αβίαστα της λένε ευχαριστώ

Συνέπεια, ευγένεια, ήθος και ηρεμία πρόσφερε φιλότιμα, ήταν η Μαρία

 

Για όλους εμάς δεν ήτανε κάποια γνωστή κυρία

ήτανε μια ζεστή αγκαλιά, μια καθαρή φιλία

ήτανε μια ζεστή αγκαλιά, μια καθαρή φιλία

Πάντα θα μένει στην καρδιά, πάντα στην ιστορία

ήτανε η Μαρία…

 

Ο χρόνος κι αν επέρασε και κούρασε το κορμί της, ούτε στιγμή δεν μπόρεσε να κάμψει την ψυχή της

Σκέπασε στις φτερούγες της όλα τα παιδιά, και στους δασκάλους πρόσφερε κάλυψη σιγουριά

Η ιστορία άλλαξε σελίδα στο σχολείο και στη Μαρία φύλαξε οριστικό αντίο

Δε θα μπορέσει όμως ποτέ να σβήσει απ’ την καρδιά, αυτή την καθαρίστρια στην Άλλη τη Μεριά

 

Για όλους εμάς δεν ήτανε κάποια γνωστή κυρία

ήτανε μια ζεστή αγκαλιά, μια καθαρή φιλία

ήτανε μια ζεστή αγκαλιά, μια καθαρή φιλία

Πάντα θα μένει στην καρδιά, πάντα στην ιστορία

ήτανε η Μαρία…

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Αγγλικά, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Γιορτές, Δ' Τάξη, Ε΄Τάξη, Εκδηλώσεις, Ολοήμερο Σχολείο, ΣΤ' Τάξη, Φυσική Αγωγή, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2013-14

Ευτυχισμένο το 2014!

Καινούριος  χρόνος  με ανανεωμένη διάθεση στο καινούριο σχολείο ξεκινάει σε λίγες μέρες! Είναι σίγουρο ότι ανυπομονούμε όλοι να ξαναβρεθούμε στις αίθουσες και τους διαδρόμους και να ξαναρχίσουμε με όρεξη και το μάθημα και τις δραστηριότητές μας. Αλλά πριν γίνει αυτό, ας θυμηθούμε λίγο πώς αποχαιρετήσαμε το 2013 και ειδικά το τελευταίο τριήμερο που ήταν γεμάτο εκδηλώσεις.

Όλοι βάζουν ένα χέρι στη μετακόμιση!
Όλοι βάζουν ένα χέρι στη μετακόμιση!

\

P1050374

P1050358

Μετά από μια βδομάδα σκληρής δουλειάς και εντατικής πρόβας για να είναι όλα στολισμένα και έτοιμα στην ώρα τους, έφτασε τελικά η Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, η μεγάλη μέρα των εγκαινίων. Υποδεχτήκαμε πλήθος κόσμου στο καινούριο μας κτίριο καθώς και πολλούς επίσημους καλεσμένους.

Οι καλεσμένοι φτάνουν στο σχολείο.
Οι καλεσμένοι φτάνουν στο σχολείο.

Ανάμεσά τους και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και ο Αντιδήμαρχος   Πορταριάς – Ιωλκού και Μακρινίτσας κ. Γιάννης Γκουντέλιας, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το σχολείο μας. Μάλιστα αναφέρθηκαν και στη δράση με τη συλλογή πλαστικών πωμάτων και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόλου κ. Κερασία Μπαρτζώκα επέδωσε τιμητικά βραβεία. 

Αγιασμός.
Αγιασμός.
 "Αισθάνομαι τυχερός". Ο Διευθυντής κ. Γαϊτανάς μιλά για το σχολείο, τους συναδέλφους και τη θητεία του.
«Αισθάνομαι τυχερός».
Ο Διευθυντής κ. Γαϊτανάς μιλά για το σχολείο, τους συναδέλφους και τη θητεία του.

–> Διαβάστε εδώ την ομιλία του διευθυντή του σχολείου Κων/νου Γαϊτανά.

"Δουλέψαμε ενωμένοι". Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.
«Δουλέψαμε ενωμένοι».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.
"Πρότυπο σχολείου - καινοτομικό και δραστήριο". Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης βραβεύει το Διευθυντή.
«Πρότυπο σχολείου – καινοτομικό και δραστήριο».
Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης βραβεύει το Διευθυντή.
Η Σχολική Σύμβουλος 5ης Περιφέρειας Μαρία Χατζή.
Η Σχολική Σύμβουλος 5ης Περιφέρειας Μαρία Χατζή.

 

Παρούσα και η Σχολική Σύμβουλος 5ης Περιφέρειας κα Μαρία Χατζή η οποία μίλησε ιδιαίτερα επαινετικά για σχολείο, εκπαιδευτικούς, μαθητές αλλά και γονείς. Τέλος, ήταν επίσης παρών και φανερά συγκινημένος ο πρώην Δήμαρχος Πορταριάς κ. Βασίλης Κοντορίζος.

Πριν τις ομιλίες, τελέστηκε αγιασμός του σχολείου και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε το συμβολικό κόψιμο της λευκής κορδέλας, ανοίγοντας και επίσημα το δρόμο για το καινούριο ξεκίνημα του 2ου Δ.Σ. Πορταριάς-Άλλης Μεριάς.

Το κόψιμο της κορδέλας.
Το κόψιμο της κορδέλας.
Η χορωδία τραγουδά τα "Τρίγωνα Κάλαντα" σε διασκευή.
Η χορωδία τραγουδά τα «Τρίγωνα Κάλαντα» σε διασκευή.
Οι μαθητές/τριες της ΣΤ' μας εύχονται "Merry Christmas!".
Οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ μας εύχονται «Merry Christmas!».

Το σχολείο  μας εκπροσωπήθηκε επάξια στην εκδήλωση από τη χορωδία που σχημάτισαν οι μαθητές/τριες της Ε΄ Τάξης, τραγουδώντας παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα, διασκευές αλλά και γνωστό τραγούδι στα  Αγγλικά, καθώς επίσης και από το εντυπωσιακό Latin χορευτικό των μαθητών/τριών της ΣΤ΄.

Christmas Bazaar 2013-14
Christmas Bazaar 2013-14

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου το καθιερωμένο Christmas Bazaar του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Άλλης Μεριάς με μεγάλη προσέλευση. Υπέροχες κατασκευές, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες σε διάφορες αίθουσες του σχολείου (face painting, δραματοποιημένη αφήγηση, προβολή ταινίας κ.α.), μουσική, χορός, φαγητό και αναψυκτικά συνέθεσαν ένα γιορτινό σκηνικό που σίγουρα απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι! Η έκπληξη της βραδιάς, μια guest εμφάνιση της χριστουγεννιάτικης χορωδίας μας με πρωτότυπα τραγούδια από τη γιορτή αλλά και γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Πολλές και πολύ ωραίες φωτογραφίες έχουν ανέβει στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook: https://www.facebook.com/groups/syllgonam/

Σιγά-σιγά, φτάσαμε στην τελευταία μέρα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τη σχολική γιορτή που οργάνωσαν και παρουσίασαν οι Α΄ και Β΄ τάξεις με τη συμμετοχή μαθητριών της  Γ΄ και τη συνοδεία φυσικά της χορωδίας. Παρακολουθήσαμε τις περιπέτειες των κοριτσιών του χωριού με τους καλλικάντζαρους, την ιστορία ενός χιονάνθρωπου που  δεν ήθελε να λιώσει, τραγουδήσαμε και χορέψαμε και απολαύσαμε τη Δ΄ σε μια ξεχωριστή εμφάνιση με ένα τρυφερό παιδικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι στα Αγγλικά. Σε περίοπτη θέση, τα σκηνικά που σχεδίασε και δημιούργησε η Αργυρώ Παυλίδη.

P1050526

P1050513(1)

P1050519

P1050520(1)

P1050482

P1050472

Τελικά, με πολλή κούραση, πολλή συγκίνηση και πολλά σχέδια για το 2014, αποχαιρετηθήκαμε. Η ώρα όμως να ξανασμίξουμε πλησιάζει. Είστε έτοιμοι για καινούρια πράγματα;

ΥΓ.

Για τα εγκαίνια έγραψαν (παινεύοντας ιδιαίτερα το blog μας!):
-Το blog του Δημάρχου: http://pskotiniotis.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9118.html

-Η εφημερίδα «Ταχυδρόμος»: http://www.taxydromos.gr/article.php?id=103483&cat=1

-Η εφημερίδα «Μαγνησία»: http://www.magnesianews.gr/News/?EntityID=b3272229-7f26-4230-ba29-b880b0b11c87

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Δ' Τάξη, Ε΄Τάξη, Εκδηλώσεις, Ολοήμερο Σχολείο, ΣΤ' Τάξη, Φυσική Αγωγή, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2013-14

Το πνεύμα των Χριστουγέννων

Οι μαθητές του σχολείου μας δε χάνουν ευκαιρία για να δείξουν τα αισθήματα φιλανθρωπίας που τους διακατέχουν όλο το χρόνο. Ακόμη περισσότερο τώρα που πλησιάζει η μεγάλη γιορτή της αγάπης και της συμπόνιας.

Παρ’ όλη την ευχάριστη αναστάτωση που έχει προκαλέσει η πολυαναμενόμενη μετακόμιση στο καινούριο μας κτίριο (η οποία μόλις ολοκληρώθηκε και η χαρά όλων μας δεν περιγράφεται!) οι μαθητές μας βρήκαν χρόνο να διαθέσουν για να προσφέρουν σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη:

  • συγκεντρώνοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα προσφερθούν σε οικογένειες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν βοήθεια από άλλες πηγές αλλά τα έχουν πραγματικά ανάγκη
  • συμβάλλοντας με το ποσό των 35 ευρώ από το ταμείο της ΣΤ΄ Τάξης στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης 2013 της Unicef που διεξήχθη στη Δημόσια Τηλεόραση τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου
  • συνεχίζοντας τη συλλογή πλαστικών πωμάτων ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής συμπολίτη μας που θα δεχτεί το ένα από τα αναπηρικά αμαξίδια που εξασφαλίσαμε
  • συμβάλλοντας στον αγώνα του συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα»

Δηλώνουμε απερίφραστα αιώνια υπερήφανοι για τους μαθητές που έχουμε την τύχη να πηγαίνουν στο σχολείο μας. Συγχαρητήρια παιδιά! Συνεχίστε να μας διδάσκετε με το παράδειγμά σας!