Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εκδηλώσεις, Φιλανθρωπική δράση, Φιλοξενίες

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2016

γράφουν οι Γιάννα Ξηροφώτου και η Ναταλία Τσακνάκη

Μια ξεχωριστή μέρα!
Μια ξεχωριστή μέρα!

 

Η παγκόσμια ημέρα ατόμων  με αναπηρία( 3 Δεκεμβρίου) έκανε ξανά  στάση  στο σχολείο  μας, όπως κάθε χρόνο.  Η ημέρα αυτή ξεκίνησε να τηρείται παγκόσμια  από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Κάθε χρόνο έχει και διαφορετικό θέμα. Φέτος το σχολείο μας αφιέρωσε αυτή τη μέρα στα άτομα με προβλήματα όρασης.

        Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου  μας επισκέφτηκαν μέλη του Συλλόγου ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ.  Μας έκαναν να αισθανθούμε και να νιώσουμε τον τρόπο ζωής τους. Πρώτα, μας πληροφόρησαν για το πώς θα μπορέσουμε να προσφέρουμε βοήθεια στον δρόμο, σε άτομα με το  ίδιο πρόβλημα.

Περιοδικό ποικίλλης ύλης

Στη συνέχεια μας μοίρασαν κάποιες σελίδες που ήταν γραμμένες με την μέθοδο της γραφής Braille. Ένας από τους ευγενέστατους κύριους, μας διάβασε το κείμενο που ήταν γραμμένο στις σελίδες που κρατούσαμε, με μεγάλη ευκολία. Μόλις τελείωσε το κείμενο που διάβαζε,  ένας άλλος κύριος,  μας ζήτησε να σηκωθούμε, να χωριστούμε σε δυάδες, ενώ ο ένας από εμάς έδεσε τα μάτια του με μια ειδική μάσκα. Αφού λοιπόν το ένα παιδί δεν έβλεπε, το άλλο με βάση τις οδηγίες που μας έδωσε ο κύριος, προσπάθησε να οδηγήσει το «τυφλό» παιδί από την αίθουσα που βρισκόμασταν έως το κυλικείο του σχολείου. 

Μαθαίνω να οδηγώ
Μαθαίνω να οδηγώ

Οι τρεις μικρές τάξεις βρίσκονταν σε διαφορετική αίθουσα και παίζανε 2 παιχνίδια. Το ένα από αυτά ήταν ότι με κλειστά μάτια έπρεπε να κολλήσουν την ουρά που κρατούσαν πάνω σε ένα «ζωάκι». Στο δεύτερο παιχνίδι τα παιδιά είχαν σχηματίσει έναν κύκλο, και έπρεπε να πετάξουν  την «κουδουνιστή» μπάλα στους συμμαθητές τους. Τέλος όλες οι τάξεις μαζευτήκαν στο προάυλιο του σχολείου και παρακολούθησαν ένα σπόρ τύπου χάντμπολ.

      Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των δραστηριoτήτων μας παρακολουθούσε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» Φώτης Σπανός ο οποίος έπειτα έγραψε ένα άρθρο αφιερωμένο στη δράση μας αυτή. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

 

Ηταν μια μέρα γεμάτη γνώσεις,  μας έκανε να κατανοήσουμε τις δυσκολίες αυτών των ανθρώπων, να μάθουμε πώς να προσφέρουμε με σωστό τρόπο τη βοήθειά μας και πάνω από όλα ότι δεν διαφέρει κανένας τους από εμάς.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Δ' Τάξη, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εκδηλώσεις, Προγράμματα, Φιλοξενίες

Πρόγραμμα αγωγής υγείας

χωρίς τίτλο

Είναι σπουδαίο να μοιράζεσαι συναισθήματα, γνώσεις …χαρά.
Εμείς φέτος μάθαμε πολλά.
Μάθαμε
για το ταξίδι της Ανάσας στο σώμα,
για την Νικοτίνη και τον Πονηρό Καπνό …
μάθαμε για …..τα μικρόβια
και φυσικά θέλουμε
όλα αυτά να τα μοιραστούμε μαζί σας….
ελάτε ……….

θα σας περιμένουμε……

Οι μαθητές των Α΄ και Δ΄ τάξεων σας προσκαλούν
στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας

Τρίτη 31 Μαίου
Ώρα 10.00 π.μ

θα μάθετε …θα διασκεδάσετε ….
θα…..τραγουδήσετε μαζί μας….

crest

Οι μαθητές των Α΄ & Δ΄ τάξεων

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δ' Τάξη, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Προγράμματα, Φιλοξενίες

Επίσκεψη διατροφολόγου

 

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου στα πλαίσια του προγράμματος << ΕΥ ΖΗΝ>> επισκέφθηκε το σχολείο μας ο διατροφολόγος κ. Παναγιώτης Ζήσης. Ο κ. Ζήσης μίλησε στους μαθητές της Δ ΄και Ε΄ τάξης για την αξία της σωστής διατροφής στην παιδική ηλικία ενημερώνοντας τα παιδιά για τη σημασία του καλού πρωινού. Μέσα από ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο για τους μαθητές πρότεινε σωστά διατροφικά γεύματα που μπορούν να έχουν μαζί τους στο σχολείο με σκοπό την πνευματική και σωματική τους ισορροπία. Ήταν μια αξιόλογη προσπάθεια που σίγουρα θα έχει και συνέχεια.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Φιλοξενίες

Δενδροφύτευση και σχολικός κήπος

Το όμορφο τοπίο του σχολείου μας

γράφει η Δέσποινα Καρατάσιου

Όταν ήρθαμε σε αυτό το πανέμορφο σχολείο απ’ έξω από τα σίδερα του σχολείου, το τοπίο ήταν με ξερόχορτα, φυτά, και γεμάτο άχρηστα πράγματα και σκουπίδια. Μετά από δύο χρόνια αποφασίσαμε να τον καθαρίσουμε και να του φυτέψουμε διάφορα όμορφα δέντρα και φυτά που δίνουν ζωντάνια στον χώρο μας.
Την προηγούμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου του 2016 ήρθαν δύο δημοσιογράφοι από το κανάλι ΑΣΤΡΑ και πήρανε συνέντευξη από τον διευθυντή μας τον κύριο Κώστα Γαϊτανά  και τον κηπουρό μας τον κύριο Ηρακλή Παυλίδη
Οι δημοσιογράφοι του ΑΣΤΡΑ έκαναν διάφορες ερωτήσεις. Όταν ρώτησαν τον κηπουρό μας άμα θα φυτέψουμε και αλλού εκτός από το σχολείο μας είπε ότι θα πάμε την Άνοιξη στο βουνό και θα φυτέψουμε διάφορα βότανα. Μόλις τελείωσαν την συνέντευξη, πήραν όλο το σχολείο σε ένα βίντεο.
Είμαι πολύ περήφανη και ταυτόχρονα χαρούμενη που πάω σε αυτό το σχολείο!!!
Φυτεύουμε βότανα
γράφει ο Βαγγέλης Καραλάκος
Μια μέρα, μετά το διάλειμμα ο διευθυντής του σχολείου μας μάς είπε να κάνουμε γραμμές. Μας εξήγησε ότι θα φυτέψουμε βότανα με τον κύριο Ηρακλή.( Ο κύριος Ηρακλής είναι ένας κύριος που μας βοηθάει να κάνουμε κηπουρική στο σχολείο μας).
Έτσι όλοι πήραμε χώμα, δύο γλάστρες, και δύο φυτά,  βασιλικό και δενδρολίβανο. Όταν τελειώσαμε ο κύριος Ηρακλής μας είπε ότι την άνοιξη θα τα μεταφυτέψουμε στο βουνό. Μας έδειξε επίσης διάφορα βότανα που δεν γνώριζα. Μας είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 10.000 διαφορετικά είδη βοτάνων. Ήταν μια υπέροχη μέρα και έμαθα πολλά πράγματα.
Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Φιλοξενίες

Μαθαίνω να προσέχω στο νερό

P1070914

Το καλοκαίρι πλησιάζει και σύντομα θα αρχίσουν οι εξορμήσεις όλων μας στις κοντινές παραλίες. Η θάλασσα μας περιμένει να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές χαράς και παιχνιδιού! Είναι όμως πάντα ασφαλές το παιχνίδι κοντά ή μέσα στο νερό; Σε μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία  του Λιμενικού Σώματος Βόλου, επισκέφθηκε το σχολείο μας η Σημαιοφόρος Ξηρομερήσιου Ελευθερία. Με μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα παρουσίαση με ήρωα ένα μικρό βάτραχο μίλησε στους μικρούς μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων για το τι πρέπει να προσέχουμε όταν παίζουμε κοντά η μέσα στη θάλασσα ακόμα κι αν ξέρουμε πολύ καλό κολύμπι και για τις συνήθειες που πρέπει συνοδεύουν το καλοκαιρινό μπάνιο. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εκδηλώσεις, Προγράμματα, Φιλοξενίες, Φυσική Αγωγή

Kids Athletics – Αθλητισμός για παιδιά

Την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς-Άλλης Μεριάς, πραγματοποιήθηκε το αθλητικό πρόγραμμα Kid’s athletics. Η υπεύθυνη του προγράμματος για τον Ν. Μαγνησίας Βιβή Τσελεπίδου σε συνεργασία με τον  εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Οικονόμου  Αθανάσιο  και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου,  αρχικά παρουσίασαν στους  μικρούς μαθητές μας το πρόγραμμα.

Πρόκειται για μια καινοτόμο δράση  με αγωνίσματα Στίβου ( δρόμοι, ρίψεις και άλματα) προσαρμοσμένα για παιδιά .Οι μαθητές αγωνίζονται σε ομάδες και όλα τα μέλη της ομάδας με την ατομική τους προσπάθεια συμβάλλουν στην τελική επίδοση της ομάδας. Επίσης οι μαθητές συμμετέχουν σε όλα τα αγωνίσματα, τα οποία διεξάγονται σε κυκλική μορφή. Άλλη μια ιδιαιτερότητα είναι ότι οι ομάδες είναι μεικτές δηλαδή αποτελούνται από αγόρια και κορίτσια αλλά και από μαθητές διαφορετικών τάξεων. Νικήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που συγκεντρώνει τους περισσότερους βαθμούς. Η βαθμολόγηση είναι  απλή και κατανοητή καθώς η νικήτρια ομάδα σε κάθε αγώνισμα έπαιρνε 4 και οι υπόλοιπες 3,2 και1 βαθμούς αντίστοιχα. Η ομάδα που συγκεντρώνει τους περισσότερους βαθμούς μετά το τέλος των 4 αγωνισμάτων ορίστηκε ως νικήτρια.

Μετά τη σύντομη ενημέρωση  περάσαμε στην …πράξη.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην κλειστή αίθουσα – Γυμναστήριο του  σχολείου με την συμμετοχή 68 μαθητών των Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξεων του σχολείου. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 4 ομάδες μεικτές και συμμετείχαν σε 4 αγωνίσματα ταυτόχρονα.

Τα αγωνίσματα ήταν:

  1. Αγώνας ταχύτητας με εμπόδια σε μορφή σκυταλοδρομίας
  2. Άλμα σε μήκος χωρίς φορά.
  3. Ρίψη ιατρικής μπάλας από την γονάτιση.
  4. Σταυρωτά άλματα (διάρκεια 15 δευτ.)

Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και προθυμία στο όλο πρόγραμμα.

P1070309

 

P1070313

 

P1070315

 

P1070321

 

Ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ανέπτυξαν ομαδικότητα και  συνεργατικότητα. Οι στόχοι του προγράμματος «στίβος για παιδιά» θεωρούμε ότι κατακτήθηκαν. Γιατί μπόρεσε να δραστηριοποιήσει πολλά παιδιά ταυτόχρονα, να δώσει νέες κινητικές εμπειρίες, να διαμορφώσει την αντίληψη ότι ένα καλό αποτέλεσμα δεν οφείλεται απαραίτητα στα δυνατότερα ή τα ταχύτερα παιδιά αλλά στην κοινή προσπάθεια όλων και  πάνω απ’ όλα να τονίσει το ομαδικό πνεύμα.

Οι μαθητές μας εξέφρασαν  με ευχαρίστηση την επιθυμία  να συνεχιστούν και άλλες παρόμοιες δράσεις στο μέλλον. Στο τέλος απονεμήθηκαν σε όλους τους μαθητές αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Β' Τάξη, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Φιλοξενίες

Ένα παιχνίδι απο τα παλιά…..

Βροχερή μέρα η σημερινή… όλοι στην τάξη μας έχουμε αγχωθεί…κοιτάμε τον καιρό και ελπίζουμε γρήγορα να σταματήσει το ψιλόβροχο. Σήμερα είναι μια μέρα διαφορετική…ο αγαπημένος παππούς του Σοφοκλή, μαθητή της Β΄τάξης,  θα μας παρουσιάσει ένα παιχνίδι που έπαιζε όταν ήταν παιδί. Έφερε δύο ξύλα στο σχολείο πριν λίγο καιρό που γιορτάσαμε την ημέρα τρίτης Ηλικίας με τραγούδια και ποιήματα.  Όλοι αναρρωτηθήκαμε τι χρειάζονται αυτά τα δύο ξυλαράκια σε ένα παιχνίδι όταν είναι τόσο μικρά που δεν μπορείς ούτε καν να τα καβαλήσεις ώστε να τα μεταμορφώσεις σε άλογο.

Λοιπόν σήμερα η απορία μας λύθηκε. Το μεγάλο ξύλο  το έλεγαν τσιλίκα και είχε μήκος περίπου μισό μέτρο, ενώ το μικρό το έλεγαν τσιλικάρι και ήταν περίπου 20 εκ. Μάλιστα το μικρό το πελεκούσαν στις δυο άκρες του ώστε να φαίνεται σαν πλάγιο παραλληλόγραμμο και όταν το χτυπάς να μπορεί να αναπηδήσει.

Οι κανόνες του παιχνιδιού ήταν απλοί..φυσικά στην αρχή χωριζόμαστε σε ομάδες μετά  ο πρώτος της ομάδας που ξεκινούσε το παιχνίδι έβαζε το τσιλικάρι πάνω στο έδαφος και προσπαθούσε να το χτυπήσει με το τσιλίκι ώστε να το κάνει να ανασηκωθεί. Καθόλου εύκολη δουλειά στ’ αλήθεια!!! Αν το κατάφερνε την ώρα που αυτό ήταν στον αέρα το χτυπούσε με την τσιλίκα και το έριχνε όσο πιο μακριά γινόνταν. Μετά με την τσιλίκα μετρούσε πόσο μακριά το έριξε.

Στο τέλος όπως καταλαβαίνετε κέρδιζε αυτή η ομάδα που είχε ρίξει πιο μακριά το τσιλικάρι της και μάζευε τους πιο πολλούς βαθμούς.

P1070037 P1070038 P1070039

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γ' Τάξη, Δ' Τάξη, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Προγράμματα, Φιλοξενίες

Επίσκεψη της Τροχαίας στο σχολείο

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» το πρωί της Δευτέρας ήρθε κλιμάκιο της Τροχαίας και μίλησε στους μαθητές Τρίτης Γ’ και Τετάρτης Δ ́τάξεων για τη σωστή συμπεριφορά που επιβάλλεται να έχουμε στο δρόμο είτε είμαστε στο αυτοκίνητο, είτε στη μηχανή είτε ως πεζοί.

Τα παιδιά παρακολούθησαν ένα ενημερωτικό video από τους τροχονόμους, ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις των παιδιών. Στο τέλος τα παιδιά έδωσαν μία κατασκευή (κολλάζ) που είχαν φτιάξει στις τάξεις τους, για να ευχαριστήσουν τους τροχονόμους για την καλή διάθεση που είχαν και για το χρόνο που αφιέρωσαν στα παιδιά.

P1070217 P1070220 P1070222

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Δ' Τάξη, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εκδηλώσεις, Φιλοξενίες

Παγκόσμια ημέρα 3ης ηλικίας

Η παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η του Οκτώβρη ήταν το έναυσμα για την διοργάνωση μιας τρυφερής  γιορτής αφιερωμένης σε αυτούς που μας χαρίζουν καθημερινά τον χρόνο τους και την αγάπη τους.

Την  1η Οκτώβρη οι παππούδες και οι γιαγιάδες είχαν την τιμητική τους στο σχολείο μας. Η μέρα ήταν αφιερωμένη σε αυτούς και έτσι τους υποδεχτήκαμε με χαμόγελα και αγκαλιές σε μια όμορφη εκδήλωση που ετοίμασαν οι μαθητές της Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης.

Η αυλή μας γέμισε παππούδες και γιαγιάδες. Τα παιδιά άξιοι οικοδεσπότες είχαν ετοιμάσει πολλά με τη βοήθεια των δασκάλων τους. Έγραψαν ποιήματα και κείμενα, έκαναν ζωγραφιές και κατασκευές, τραγούδησαν και παρουσίασαν τις σκέψεις τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση ενός αναμνηστικού συμμετοχής στους αγαπημένους μας  παππούδες και γιαγιάδες.

 

Χρόνια πολλά παππού! Χρόνια πολλά γιαγιά!

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Αγγλικά, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Γιορτές, Δ' Τάξη, Διαγωνισμοί, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Εκδηλώσεις, Εκδρομές, Επισκέψεις, Μουσική, Ολοήμερο Σχολείο, Προγράμματα, ΣΤ' Τάξη, Φιλανθρωπική δράση, Φιλοξενίες, Φυσική Αγωγή, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2013-14

Απολογισμός σχ. έτους 2013-2014

School Crest

 

Απολογισμός πεπραγμένων 2013-14

Ολοκληρώνοντας μια γεμάτη και πολυτάραχη χρονιά, δεδομένου ότι ήταν η χρονιά της μετεγκατάστασής μας σε νεόκτιστο διδακτήριο, αισθανόμαστε την ανάγκη να κοιτάξουμε πίσω και να κάνουμε έναν απολογισμό των σημαντικότερων δράσεων που διεκπεραιώθηκαν στο σχολείο μας.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαν σε πεζοπορίες, εκπαιδευτικές επισκέψεις, προετοιμασία και παρουσίαση σχολικών εορτών, πολιτιστικά προγράμματα στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και αθλητικές δραστηριότητες. Πέρα όμως από τα συνηθισμένα, θα θέλαμε να αναφερθούμε ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες δράσεις και εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας και με αυτήν την ευκαιρία να συγχαρούμε τους μαθητές μας για την εξαιρετική επίδοσή τους σε όλα τα επίπεδα.

Η πρώτη σημαντική δράση που άνοιξε την αυλαία φέτος είχε να κάνει με τα φιλανθρωπικά αισθήματα των μαθητών μας που τα απέδειξαν έμπρακτα συγκεντρώνοντας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έναν συγκλονιστικό αριθμό πλαστικών πωμάτων (260.000 !) που δόθηκαν για ανακύκλωση συμβάλλοντας στην απόκτηση δύο αναπηρικών αμαξιδίων για άπορους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες. Διαβάστε στο blog μας το σχετικό άρθρο

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

και παρακολουθήστε στο κανάλι μας  ένα σχετικό βιντεοκλίπ  https://www.youtube.com/watch?v=u3KT7XVaYPc. Για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης αυτής, οργανώθηκε στο σχολείο μας ημερίδα με θέμα τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Το σχολείο μας επισκέφθηκε μια μεγάλη προσωπικότητα του τόπου μας, η παγκόσμια πρωταθλήτρια κα. Ευαγγελία Μουγάκου, η οποία μίλησε στα παιδιά για τα επιτεύγματά της αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την αναπηρία της βιώνοντάς την σαν μια ευκαιρία αντί για κατάρα. Μια εκδήλωση που θα μας μείνει αξέχαστη.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά, λίγο πριν διακόψουμε για Χριστουγεννιάτικες διακοπές, ολοκληρώθηκε με πολλή δουλειά η μετακόμιση του σχολείου που γιορτάστηκε με ένα τριήμερο γιορτινών εκδηλώσεων. Στα εγκαίνια παρέστησαν πολλές τοπικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη. Παράλληλα, ξεκίνησε ενεργά η συνεργασία Συλλόγου Γονέων και σχολείου με το Χριστουγεννιάτικο χορό. Διαβάστε το άρθρο στο blog μας

Ευτυχισμένο το 2014!

Η φιλαναγνωσία προωθείται ενεργά στο σχολείο μας και τίποτα δε μας δίνει περισσότερη χαρά από το να βλέπουμε να γεμίζουν οι καρτέλες δανεισμού. Η βιβλιοθήκη μας λειτουργεί οργανωμένα σε δικό της χώρο από την αρχή του 2014, και μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον γεμίζει από μικρούς αναγνώστες που ανυπομονούν να ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο με ένα καινούριο βιβλίο. Με την καινούρια χρονιά δεχτήκαμε μια σημαντική δωρεά βιβλίων από την κυρία Βερδή Μαρία από τη Θεσσαλονίκη την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε κα Βερδή!

Στα τέλη του Γενάρη, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μια αγαπημένη συγγραφέα όλων των παιδιών, τη Λίνα Μουσιώνη. Στην εκδήλωση που οργανώσαμε συζητήθηκαν τα βιβλία που οι μαθητές όλων των τάξεων είχαν ήδη διαβάσει και προετοιμάσει και η συγγραφέας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και έπαιξε πολλά όμορφα παιχνίδια με τα παιδιά. Διαβάστε το σχετικό άρθρο:

Η Λίνα Μουσιώνη στο σχολείο μας!

Στα τέλη του Φλεβάρη, μετά από δύο μήνες πολλής δουλειάς και διαβάσματος, έφτασε η στιγμή να γιορτάσουμε την Αποκριά, πολυαγαπημένη γιορτή των παιδιών. Επιλέξαμε να γιορτάσουμε την τελευταία Παρασκευή της αποκριάς παίζοντας κατά τάξη παραδοσιακά καρναβαλίστικα παιχνίδια και τηρώντας το τοπικό έθιμο του Αφανού για το οποίο φτιάξαμε το δικό μας αερόστατο. Διαβάστε σχετικά:

Απόκριες 2014 – Ένα αξέχαστο πάρτυ!

Κι έτσι μπήκαμε στο τρίτο τρίμηνο και δράσεις που κυλούσαν σε μεγάλο διάστημα, άρχισαν να πλησιάζουν στην  κορύφωση. Από την αρχή της χρονιάς το σχολείο μας συνεργάστηκε συχνά με την οργάνωση κατά της φτώχειας και της ανισότητας ActionAid. Τα παιδιά δούλεψαν με το εκπαιδευτικό υλικό της οργάνωσης (βλέπε Ο Κύριος 2Π (Εκπαιδευτικό υλικό της ActionAid) και συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση έφτιαξαν ανθρώπινες αλυσίδες στην αυλή του σχολείου. Φωτογραφίες από την ημέρα αυτή δημοσιεύτηκαν και στην επίσημη ιστοσελίδα της ActionAid Hellas.  Διαβάστε στο blog μας:

ActionAid – Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση

Και δείτε το υλικό όλων των σχολείων:

Στείλτε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο!

Παράλληλα, το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη ήμασταν ένα από τα τρία δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη Μαγνησία που φιλοξένησαν την έκθεση φωτογραφίας με τις καλύτερες φωτογραφίες του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι… τα δικαιώματα των παιδιών!» Συνοδευμένη από διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες, η έκθεση παρέμεινε στους χώρους του σχολείου μας για τρεις ημέρες και δέχτηκε επισκέψεις από ιδιώτες και σχολεία. Διαβάστε σχετικά:

«Ειρήνη είναι…» – Έκθεση Φωτογραφίας

Τέλος Α΄Μέρους – Συνεχίζεται…