Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γιορτές, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εκδηλώσεις, Επισκέψεις, Φιλανθρωπική δράση

Χριστούγεννα 2017-18 – Δράσεις


Χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Γράφει η Δήμητρα Νικάκη μαθήτρια της Ε’ τάξης.

Φέτος τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή την ανέλαβαν οι μαθητές των τάξεων Α και Β’(Β1, Β2) Ο τίτλος της παράστασης ήταν «Η μπουγάδα του Αϊ –Βασίλη». Το θέμα ήταν ότι τα ρούχα του Αϊ-Βασίλη πλύθηκαν και είχαν μικρύνει.

Έτσι ζήτησε τη βοήθεια όλων των παιδιών του κόσμου.
Η αίθουσα εκδηλώσεων ήταν γεμάτη. Αρχικά μίλησε ο Διευθυντής
σχολείου μας όπως σε όλες τις γιορτές. Στη συνέχεια την παράσταση άνοιξε η Γ’ και Δ’ με δύο τραγούδια και ακολούθησε η παράσταση του έργου. Κατά τη διάρκεια της γιορτής ακούστηκαν τραγούδια από την χορωδία της Ε’ τάξης.

Στο τέλος ο κόσμος αφού χειροκρότησε υα παιδιά για την υπέροχη
δουλειά αποχώρησε από την αίθουσα. Η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή ήταν από τις καλύτερες που έχουν γίνει στο σχολείο.

 

Συμμετοχή στη συναυλία του Θάνου Καλλίρη

Γράφουν οι Βαγγέλης Καραλάκος και Θάνος Βασιλούδης, μαθητές της Στ΄ τάξης

Στις 26 Δεκεμβρίου 2017 ήμασταν προσκεκλημένοι στο χωρίο του Αϊ-Βασίλη ως χορωδία του γνωστού μουσικού Θάνου Καλλίρη.

Μόλις φτάσαμε εκεί, για να υπάρχει ησυχία , πήγαμε στο Volos Palace για να κάνουμε πρόβα πριν ανέβουμε στη σκηνή για να τραγουδήσουμε. Πραγματικά ήταν πολύ μεγάλη ευκαιρία και
πρωτόγνωρη εμπειρία να τραγουδήσουμε με έναν Αθηναίο τραγουδιστή.

Ανυπομονούσαμε να τον δούμε και να ξεκινήσουμε. Μόλις έφτασε ο κ. Καλλίρης μας χαιρέτησε, βγάλαμε φωτογραφίες και με χαρά αλλά και άγχος κατευθυνθήκαμε στη σκηνή. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε και ξεκινήσαμε. 

Πρώτα είπαμε τον «Χειμώνα τον βαρύ», «Ρούντολφ το ελαφάκι» «Τρίγωνα Κάλαντα» και στο τέλος το «Αϊ-Βασίλης θα ‘ρθει ξανά», Μετά το τέλος της συναυλίας αποχαιρετιστήκαμε και επισήμως ξεκινήσαμε τις διακοπές μας.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar
Γράφουν οι Δέσποινα Καρατάσιου και Αναστασία Χατζή, μαθήτριες της Στ τάξης 

Το χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου μας ξεκίνησε στις 18 Δεκεμβρίου 2017 μία εβδομάδα πριν κλείσουνε τα σχολεία. Στο παζάρι υπήρχαν πολλές λιχουδιές φτιαγμένες από τα χεράκια των παιδιών, διάφορα γούρια για την καινούρια χρονιά, διακοσμητικά χώρου, και στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Την έναρξη των χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων την έκανε η Έκτη τάξη τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα σε διάφορες γλώσσες. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε στον αγώνα του ιδρύματος Make a Wish να προσφέρει χαρά σε παιδιά με πολύ σοβαρές ασθένειες. Τα αγαπημένα μας παιδιά γέμισαν την κουρτίνα της κεντρικής σκηνής με αστέρια του «κάνε μια ευχή». Το φετινό παζάρι μοίρασε χαρά, αγάπη, τύχη και περηφάνια σε όλα τα παιδιά. Και του χρόνου!!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γιορτές, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Εκδηλώσεις

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Γράφει η Σαβίνα Ρίκου μαθήτρια της Ε’ Τάξης

 

 

Η 28 η Οκτωβρίου είναι μία από τις πιο σημαντικές γιορτές του Έθνους μας. Είναι η μέρα που οι Έλληνες ύψωσαν το ανάστημα τους και είπαν το «ΟΧΙ» στους Ιταλούς. Γι’ αυτό κάθε χρόνο το σχολείο μας διοργανώνει μια παράσταση με τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων.

Έτσι και φέτος εμείς, οι μαθητές της Ε’ Τάξης, ετοιμάσαμε με πολλή όρεξη και ενθουσιασμό τη γιορτή μας με θέμα «Ήταν ένας πόλεμος…» Δουλέψαμε όλοι εντατικά για να
παρουσιάσουμε ένα ωραίο θέαμα. Την ημέρα της γιορτής συγκεντρωθήκαμε στις 10:00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων. Ξεκίνησε να μιλά ο Διευθυντής ανακοινώνοντας τους σημαιοφόρους και παραστάτες και στη συνέχεια είπαμε το πρώτο τραγούδι την «Όχθη».

Ακούστηκαν πολλά γνωστά τραγούδια και το θεατρικό μας αναφερόταν στο σχέδιο του Χίτλερ και του Μουσολίνι να μοιράσουν την Ελλάδα. Όλα πήγαν άψογα και στο τέλος αποσπάσαμε το πιο δυνατό χειροκρότημα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμαθητές μου και στους δασκάλους που μας βοήθησαν. Ήταν μια αξέχαστη μέρα.

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γιορτές, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εκδηλώσεις

Η εκδήλωση των 130 χρόνων

Τη δική του εκδοχή για την εκδήλωση δίνει ο εμπνευστής της ιδέας, Παναγιώτης Ψιλιώτης.

Inkedimageedit_9_7304517544

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου το σχολείο μας διοργάνωσε την εκδήλωση των 130 χρόνων. Οι εκπαιδευτικοί πήραν συνεντεύξεις από απόμαχους μαθητές που φοίτησαν στο σχολείο. Μάλιστα ένας ήταν 90 ετών. Οι συνεντεύξεις παρουσιάστηκαν στο κοινό και τις παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι καλεσμένοι, οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Η ιστορία του σχολείου ξετυλίγεται στα μέσα του 19ου αιώνα. Το Δημοτικό Άλλης Μεριάς πέρασε δύσκολες στιγμές. Ήταν τριθέσιο, κινδύνεψε κάποια περίοδο να κλείσει, αλλά πλέον αποτελεί μια σύγχρονη μονάδα που βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον. Επίσης στην εκδήλωση όσοι δεν ήρθαν έστειλαν χαιρετίσματα και έδωσαν ευχές. Ο διευθυντής του σχολείου κος Κώστας Γαϊτανάς ανέφερε πως το σχολείο ιδρύθηκε το 1887, δηλαδή πριν από 130 χρόνια και πορεύτηκε με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στην πάροδο του χρόνου. Όμως, υπήρξαν χρόνια που το σχολείο κινδύνεψε, αλλά σε πείσμα των τοπικών αρχόντων, των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, κατέφερε και διατηρήθηκε. Εξηγώντας την αύξηση των μαθητών ο διευθυντής υπογράμμισε τους παράγοντες της οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής, όπου νέα ζευγάρια με ή χωρίς καταγωγή από την Μαγνησία εγκαταστάθηκαν στην Άλλη Μεριά. Ο κος Γαϊτανάς ανέφερε ότι η εκδήλωση περιελάμβανε αφιερώματα σε παλιούς μαθητές με συνεντεύξεις που τούς πήραν οι εκπαιδευτικοί, διανθισμένα με καλλιτεχνικά δρώμενα και κείμενα που έγραψαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Επίσης πλαισιώθηκε και από έκθεση φωτογραφικού υλικού από το σχολείο. Την ιδέα την σκέφτηκα εγώ διαβάζοντας το βιβλίο του κου Ζέρβα Αθανασίου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κος Χρήστος Ρικος επισήμανε την αρμονική αλληλεπίδραση του σχολείου με την περιοχή. «Εγκαταστάθηκα εδώ, αν και δεν κατάγομαι από την Μαγνησία, γιατί διαπίστωσα πως υπάρχει η έννοια του χωριού με την κοινότητα, το σχολείο και την εκκλησία. Και το σχολείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας» τόνισε.

Τέσσερις γενιές
Για 35 χρόνια εργάστηκε ως καθαρίστρια στο σχολείο. Η συμβολή και ο ρόλος της συμβόλιζε πολύ περισσότερα πράγματα για τα παιδιά. Γι’ αυτό και το προσωνύμιό της ήταν η γιαγιά των μαθητών. Η κ. Μαρία Τσιάκα-Βούλγαρη ήταν μεταξύ των τιμηθέντων στην προχθεσινή εκδήλωση και δεν έκρυψε τη συγκίνησή της.
«Στην αρχή ήμουν γονιός στο σχολείο και επειδή κανείς δεν καθάριζε, αποφάσισα να το κάνω εθελοντικά για πέντε χρόνια. Μετά υπέγραψα σύμβαση και συνέχισα για άλλα 30 χρόνια. Είναι μια ολόκληρη ζωή που αφιέρωσα σε αυτό το σχολείο, όπου φοίτησε ο πατέρας μου, μετά εγώ, στη συνέχεια τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Τέσσερις γενιές πέρασαν από αυτό το σχολείο που το πονώ. Ήμουν η μαμά και η γιαγιά του σχολείου. Στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών έφτιαχνα 120 λουκουμάδες και τους έφερνα. Ζύμωνα, έφτιαχνα ψωμί κουλούρες και τις έδινα στα παιδιά. Μέχρι την τελευταία ημέρα πριν συνταξιοδοτηθώ ήμουν εδώ. Δεν ήθελα να αφήσω τους μαθητές» μας δήλωσε συγκινημένη.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γιορτές, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εκδηλώσεις

Το αποκριάτικο πάρτυ του σχολείου μας

γράφουν ο Βαγγέλης Καραλάκος και η Αφροδίτη Κατσιγιάννη

«Φέτος το σχολείο μας διοργάνωσε ένα ξέφρενο πάρτι με χορό, τραγούδι και κέφι. Το πάρτι ξεκίνησε την Παρασκευή 24-2-2017 την τέταρτη ώρα. Όλοι ήταν ντυμένοι με φοβερές στολές, υπήρχαν αστυνόμοι, πολεμιστές των άστρων, κομάντος, πριγκίπισσες και κάθε στολή που μπορείτε να φανταστείτε.
Οι δάσκαλοι αρχικά πήραν ο καθένας την τάξη του. Πρώτα η πρώτη τάξη έπαιξε ένα ωραίο γεμάτο αγωνία παιχνίδι! Στο παιχνίδι έπρεπε να τρέξουν μέχρι μια καρέκλα με ένα μπαλόνι πάνω της, τα παιδιά κάθονταν πανω στο μπαλόνι οπού έπρεπε να το σπάσουν. Μετά ακολούθησαν τα παιχνίδια της δευτέρας, της τρίτης και της τετάρτης τάξης. Στο παιχνίδι της δευτέρας έπρεπε τα δευτεράκια να καταφέρουν να ρίξουν μία καραμελίτσα στο στόμα ενός κλόουν. Μπορεί να ηταν δύσκολο όμως τα μικρά κατάφεραν με υπομονή να σκοράρουν! Ο σκοπός του παιχνιδιού της τρίτης τάξης ήταν να πιάσουν κάποιες καραμέλες από ένα πιατάκι με ζάχαρη αυτό το παιχνίδι όχι μόνο δεν εκνεύρισε τους χαμένους αλλά τους γλύκανε!
Το τελευταίο παιχνίδι των μικρών ήταν αυτό της τετάρτης οι αυγομαχίες! Ένα παιχνίδι που κράτησε την αγωνία μέχρι το τέλος του. Σ’ αυτό το παιχνίδι οι δύο ομάδες έπρεπε να κρατήσουν ενα αυγό πάνω σε ένα κουταλάκι με το στόμα τους!  Όλες οι τάξεις παρακολούθησαν τα παιχνίδια με ενδιαφέρον. Τελευταίο ήταν το παιχνίδι των μεγάλων, το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, στο οποίο έλαβαν μέρος η πέμπτη και η έκτη τάξη. Το παιχνίδι διεξήχθη όχι μόνο στην αυλή αλλά και στις τάξεις.
Όμως το παιχνίδι και η διασκέδαση δεν τελείωσαν εκεί γιατί η επόμενη δραστηριότητα ήταν η αγαπημένη όλων … ήταν το καραόκε! Οι πάντες μικροί και μεγάλοι έλαβαν μέρος. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δεν έπαιξαν για τη νίκη αλλά για την διασκέδαση, διάλεξαν το αγαπημένο τους τραγούδι και ανέβηκαν στην σκηνή για να τραγουδήσουν αλλά και για να ραπάρουν! Πιστεύω πως όλοι ανυπομονούν για το επόμενο αποκριάτικο πάρτι.» 

«Τις απόκριες το σχολείο μας οργάνωσε ενα πρόγραμμα δραστηριοτήτων με τις οποίες παίξανε και διασκεδάσανε ολές οι τάξεις του σχολείου.
  Η κάθε τάξη συμμετείχε και σε μια δραστηριότητα. Η Α’ τάξη έπαιξε ένα αστείο παιχνίδι με μπαλόνια και η Β’ τάξη ένα παιχνίδι με καραμέλες τις οποίες έπρεπε να βάλεις στο στόμα ενός κλόουν.
    Όμως η Γ΄τάξη «χόρτασε¨ για τα καλά, γιατί έφαγε πολλα ζελέδάκια και πολλή ζάχαρη άχνη, προσπαθώντας να πιάσουν τις καραμέλες που τους περίμεναν σ’ ένα πιατάκι.
   Για την Δ΄ τάξη το παιχνίδι έγινε λίγο πιο δύσκολο γιατί κέρδιζε η ομάδα με την καλύτερη ισορροπία, αφού έπρεπε να μεταφέρουν ένα μπαλάκι που στηριζόταν σ’ ένα κουταλάκι που τα παιδιά το κρατούσαν με το στόμα τους μόνο.
 Οι δύο μεγάλες τάξεις Ε’ και ΣΤ΄ έπαιξαν ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού σ΄όλο το σχολείο και παρά τα λίγα μπερδέματα, κέρδισε η καλύτερη ομάδα.
   Το γαϊτανάκι δεν έλειψε και φέτος, χορέψανε τα κορίτσια της Ε΄τάξης ενώ και όλο το υπόλοιπο σχολείο χόρευε  στην αυλή.
  Το καλύτερο απ’ όλα όμως και αυτό που περιμέναμε όλοι όσοι το ζήσαμε και πέρυσι, ήταν ο διαγωνισμός τραγουδιού play back. Πήρε μέρος σχεδόν όλο το σχολείο και απολαύσαμε διάφορα κρυφά αλλά και ……… γνωστά ταλέντα σε όλες τις γλώσσες και τα είδη μουσικής. Κάποιοι ήδη ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά, μιας και το επίπεδο ανεβαίνει καθε χρόνο.
  Και του χρόνου λοιπόν!!!»

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Γιορτές, Εικαστικά, Εικαστικά, Εκδηλώσεις, Μουσική, Πληροφορική

Η Νύχτα της Γέννησης – χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016-17

γράφουν οι Θάνος Βασιλούδης και Βασίλης Κουτσός

IMG_20161222_113756

Φέτος η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας ήταν διαφορετική από τις υπόλοιπες χρονιές.

Σε αυτή τη γιορτή συμμετείχε μόνο η πρώτη τάξη γιατί για πρώτη φορά έχουμε δεύτερο τμήμα σε μια τάξη. Η γιορτή αυτή ήταν για την γέννηση του Χριστού. Το κείμενο διάλεξαν και διασκεύασαν οι δασκάλες της πρώτης κυρίες Κατερίνα Σαράφη και Έφη Λιακοπούλου.

Επίσης, σε αυτή την γιορτή είχε και χορωδία με παιδιά της Γ, της Δ, της Ε και της ΣΤ τάξης την οποία προετοίμασε η κα Έφη Παυλάτου, η μουσικός μας. Εκείνη διάλεξε και τα τραγούδια της γιορτής και τα δίδαξε στα παιδιά. Στη διδασκαλία των αγγλικών και γαλλικών τραγουδιών βοήθησαν οι δάσκαλοι ξένων γλωσσών κύριος Γιάννης Καραλάκος και κυρία Κατερίνα Κοπάνα.

IMG_20161222_113735
Η χορωδία τραγούδησε πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μερικά σε άλλες γλώσσες. Στο τέλος μέχρι και τα παιδιά της πρώτης τραγούδησαν στα Αγγλικά. Στη γιορτή αυτή έδειξαν πώς μαζεύτηκαν όλοι οι άνθρωποι εκεί. Οι βοσκοί, οι άγγελοι και οι μάγοι.

IMG_20161222_093824
Τα σκηνικά έφτιαξε ο κύριος Βασίλης Νονόγλου, υπεύθυνος για τα καλλιτεχνικά στο σχολείο. Είχαμε και ψηφιακές προβολές τις οποίες επιμελήθηκε η κυρία Ελένη Αναγνώστου, η δασκάλα της πληροφορικής.

 

Τα παιδιά της πρώτης δούλεψαν πολύ σκληρά για αυτήν την γιορτή και νομίζουμε πως ήταν μια από της καλύτερες γιορτές.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γιορτές, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εικαστικά, Εκδηλώσεις, Φιλανθρωπική δράση

Πυρετώδεις προετοιμασίες…

 

IMG_20161216_083406
Μια υπέροχη έκπληξη από τον κ. Ηρακλή- ένα τεράστιο πραγματικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην αυλή του σχολείου μας!

Οι μέρες κυλάνε γοργά και η μεγάλη γιορτή πλησιάζει… Το σχολείο εδώ και μέρες λίγο-λίγο ομορφαίνει και η διάθεση είναι χρυσαφί και ροδοκόκκινη! Οι μαθητές μας θυμούνται και πάλι ότι οι μέρες αυτές είναι χαρούμενες για κάποιους αλλά δύσκολες για πολλούς άλλους και οι δράσεις μας επικεντρώνονται τόσο στην προετοιμασία του αποχαιρετισμού του 2016 όσο και στην προσφορά σε αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη.

IMG_20161216_083331
Οι ευχές των παιδιών είναι αστέρια που περιμένουν να πέσουν στην αγκαλιά τους…
IMG_20161216_083343
Τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς της ζάχαρη και τη σοκολάτα; Μικρά χεράκια, μεγάλες δημιουργίες!

Ελάτε μαζί μας να διασκεδάσουμε, να τραγουδήσουμε, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και να κλείσουμε θριαμβευτικά ένα ακόμα έτος όπως μόνο εμείς ξέρουμε! Περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσουν τις επόμενες μέρες οι μικροί μας δημοσιογράφοι…

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Β' Τάξη, Γιορτές, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εκδηλώσεις

Οι μικροί δημοσιογράφοι γράφουν για διάφορες δράσεις τους σχολείου μας

Επισκέψεις …πεζοπορίες ….το αποκριάτικο πάρτυ του σχολείου μας μα και …..ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου γονέων είναι μερικά απο τα θέματα που απασχόλησαν τους μικρούς δημοσιογράφους των μικρών τάξεων. Ας ενημερωθούμε διάβάζοντας τα κείμενά τους!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γιορτές, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εκδηλώσεις, Φιλανθρωπική δράση

Χριστουγεννιάτικο Bazaar και έκθεση βιβλίου

γράφει ο Βασίλης Κουτσός

Καθε χρονο στο σχολειο μας διοργανωνεται μια εκθεση βιβλιου. Ετσι και φετος λιγο πριν τις γιορτες των χριστουγεννων,στο σχολειο ειχαμε ενα παζαρι βιβλιου.Εκει μπορουσαμε να βρουμε βιβλια απ’ολες τις εγκδοσεις.Ολα τα παιδια ηταν πολυ χαρουμενα και σχεδον ολα αγορασαν απο ενα για να διαβασουν στις γιορτες, των χριστουγεννων.Ειναι πολυ καλο να γινεται αυτο το παζαρι γιατι ολα τα παιδια εχουν την ευκαιρια να αγορασουν βιβλια.

 

γράφουν οι Μαίρη Καφαντάρη και Ιωάννα Κουτσικού

Στις 19 Δεκεμβρίου 2015 στο σχολείο μας διοργανώθηκε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Σ’ αυτό συμμετείχαμε και εμείς με μικρές χειροτεχνίες και λιχουδιές που έφτιαξαν οι τάξεις του σχολείου μας.

Την ημέρα εκείνη, στην είσοδο του σχολείου μας ένας Αι-Βασίλης υποδέχτηκε τον κόσμο δίνοντάς του χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Εκτός από τις χειροτεχνίες και τις λιχουδιές τα παιδιά του σχολείου έδειξαν και τις φωνητικές τους ικανότητες. Το κοινό μας εμψύχωσε με την παρουσία του αφού ήταν πάνω από 400 άτομα. Επίσης, δεν ήταν μόνο τα μικρά παιδιά που δημιούργησαν πράγματα γα το Bazaar αφού και πολλοί γονείς έφτιαξαν πεντανόστιμες λιχουδιές και καλλιτεχνικές δημιουργίες και τις πρόσφεραν στο Bazaar. Οι γονείς μπορούσαν να απολαύσουν διάφορα ροφήματα που τα πρόσφερε το κατάστημα «Μυρμήγκι Exclusive Espresso», ενώ τα παιδιά μπορούσαν να απολαύσουν ζεστή σοκολάτα. Τα μικρότερα παιδιά μπορούσαν να διασκεδάσουν κάνοντας σκανδαλιές μαζί με τους μικρούς καλικάντζαρους.

Στο τέλος του Bazaar κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις η Στ’ τάξη με το καταπληκτικό χορευτικό της που χορογράφησε η κα. Ματίνα Καραλάκου και θέλουμε να της πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από τις καρδιές μας. Επίσης θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γιάννη Καραλάκο και στην κα Κωνσταντίνα Καραφέργια για την βοήθεια που μας χάρισαν για να βγει αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα και γι’ αυτό ο κόσμος έφυγε ενθουσιασμένος.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γιορτές, Εκδηλώσεις, ΣΤ' Τάξη

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

P1080429γράφουν οι Δέσποινα Καρατάσιου και Βασίλης Κουτσός 

Κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την άρνηση της Ελλάδας απέναντι στην Ιταλία. Η ημερομηνία αυτή είναι εθνική γιορτή και αργία.Στο σχολείο μας την Τρίτη 27 Οκτωβρίου μαζευτήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Ξεκίνησε να μιλάει ο κύριος διευθυντής, μας ανακοίνωσε τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες και μας είπε οτι την επόμενη μέρα θα πάμε εκκλησία.Η γιορτή ξεκίνησε με ένα τραγούδι, το »Ένα το χελιδόνι» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και κάποια παιδιά έπαιξαν μεταλλόφωνα και βιολί. Μετά μερικοί μαθητές της ΣΤ΄ δημοτικού μας έδειξαν ένα θεατρικό με θέμα τον πόλεμο και τον φασισμό. Ακούσαμε κι άλλα τραγούδια. Ήταν μια γιορτή γεμάτη από μουσική και θέατρο. Στο τέλος ο κύριος διευθυντής μας είπε να σηκωθούμε για να πούμε τον Εθνικό Ύμνο. Συγχαρητήρια στα παιδιά που ανέλαβαν τη γιορτή του σχολείου μας. Ήταν μια υπέροχη μέρα!!!

P1080441

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γιορτές, Εκδηλώσεις, ΣΤ' Τάξη

«Στα χέρια μας κρατάμε τον κόσμο» – Γιορτή λήξης 2015

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 το σχολείο μας παρουσίασε την καθιερωμένη γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους και τον αποχαιρετισμο των απερχόμενων μαθητών της ΣΤ΄. Η γιορτή χωρίστηκε σε δύο μέρη: το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τον αποχαιρετισμό.  Για φέτος, επιλέχθηκε ένα θεατρικό έργο με θέμα μια ομάδα παιδιών που, σπρωγμένα από την αίσθηση ότι οι μεγάλοι δεν τα καταλαβαίνουν και δεν τα λαμβάνουν υπ’ όψιν, αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι: αν η εξουσία περνούσε στα χέρια των παιδιών και αναλάμβαναν εκείνα τη διακυβέρνηση της χώρας, ποια μέτρα και ποιες αποφάσεις θα εφάρμοζαν ώστε να αλλάξει ο κόσμος;

Το έργο παρουσίασε η ΣΤ΄ με φιλική συμμετοχή από όλες τις τάξεις του σχολείου που έπαιξαν σκετσάκια εμβόλιμα στην κεντρική δράση με χορογραφίες και τραγούδια. Τα παιδιά έδωσαν για άλλη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό, εντυπωσιάζοντας το κοινό με τις θεατρικές και φωνητικές τους επιδόσεις και την ενέργειά τους επί σκηνής. Παράλληλα, σχολιάστηκε θετικά η πειθαρχία, η οργάνωση και η ομαδική δουλειά που χρειάστηκε για να ανέβει μια φιλόδοξη σχολική παράσταση με ένα θίασο 107 ατόμων! Στο τέλος της παράστασης όλοι οι καλλιτέχνες καταχειροκροτήθηκαν από το ενθουσιώδες κοινό.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αφορούσε στον αποχαιρετισμό της ΣΤ΄ και ήταν έντονα φορτισμένο τόσο από την πλευρά των γονέων, όσο και από την πλευρά των μαθητών. Ξεκινήσαμε με την καθιερωμένη παραλαβή-παράδοση του επίσημου λευκώματος του σχολείου, ένα πολύτιμο αρχείο με φωτογραφίες και σκέψεις όλων των μαθητών που περνούν από το σχολείο καθώς και σημαντικά γεγονότα και δημοσιεύσεις που μας αφορούν. Στη συνέχεια τα παιδιά απόλαυσαν τα λόγια αποχαιρετισμού και το τραγούδι που τους αφιέρωσε η Ε΄, παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα από το Σύλλογο Γονέων, και παρακολούθησαν ένα πολύ συγκινητικό βίντεο φτιαγμένο από τους γονείς τους  με φωτογραφίες από όλα τους τα χρόνια στο σχολείο μας και ευχές γραμμένες ειδικά για εκείνα. Τέλος, αφιέρωσαν σε όλους μας ένα γλυκό αντίο με δύο τραγούδια στα γαλλικά, ελληνικά και αγγλικά, αν και τραγούδησαν με μεγάλη δυσκολία λόγω της έντονης συγκίνησης που είχε καταλάβει πια όλους τους παρευρισκόμενους, απερχόμενους και μη! (–> πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε το βίντεο στο επίσημο κανάλι μας στο youtube)

Ξεχωριστή στιγμή της πολύ όμορφης βραδιάς, η επίσκεψη-έκπληξη της δασκάλας που υποδέχτηκε τα ξεχωριστά αυτά παιδιά στην Α΄ δημοτικού πριν από έξι χρόνια, Μαρίας Τερζούδη που ήρθε από τη Λάρισα με σκοπό να είναι παρούσα στον αποχαιρετισμό αυτής της τάξης.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή πρόοδο στους μαθητές μας και τους υποσχόμαστε ότι το παλιό τους σχολείο θα είναι πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά.

Καλό Καλοκαίρι!

11391469_1596418270630900_193889097138757008_n