Δημοσιευμένο στην κατηγορία Διαγωνισμοί, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εικαστικά

Τα αγωνιστικά μήλα!

γράφουν οι Μαριλένα Κουκουσέλη και Μαρία Τσιάντου

Το σχολείο μας έλαβε μέρος σε έναν διαγωνισμό με θέμα <<τα μήλα>> που διοργάνωσε ο αγροτικός συνεταιρισμός Ζαγοράς.

Η Τετάρτη τάξη δημιούργησε τρείς ψηφιακές αφίσες πάλι με θέμα τα μήλα με τον συντονισμό της κυρίας Ελένης Αναγνώστου που διδάσκει το μάθημα της πληροφορικής στο σχολείο μας. Οι κατηγορίες που λάβαμε μέρος ήταν ζωγραφική και γλυπτική. Όλες οι τάξεις ζωγράφισαν αλλά η Τρίτη και η Πέμπτη πειραματίστηκαν και στη γλυπτική.

Τα αποτελέσματα μάλλον θα βγούνε στις αρχές Μαρτίου. Δεν λάβαμε μέρος για το βραβείο αλλά γιατί πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε!!!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δ' Τάξη, Διαγωνισμοί, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εικαστικά

Συμμετοχή του σχολείου στην έκθεση ζωγραφικής του Δήμου Βόλου

γράφει ο Πάνος Ψιλιώτης

 

Παραμονές Χριστουγέννων, οι μαθητές της Δ’ Τάξης με το συντονισμό του κου Βασίλη, του υπεύθυνου εικαστικών στο σχολείο, ζωγραφίζουν και δημιουργούν χριστουγεννιάτικα έργα.Το αποτέλεσμα ήταν να προβληθούν τα έργα στην έκθεση του Δήμου Βόλου.

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει από ότι έμαθα και στο διαγωνισμό Bike Art με θέμα » Το φανταστικό μου ποδήλατο».

Αποτελέσματα ΚΠΓ Ιουνίου 2016


Χθες 5/9/2016 ανακοινώθηκαν (επιτέλους!) τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποίησης γλωσσομάθειας του Κρατικού Πιστοποιητικού. Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι οι μαθητές της ΣΤ’  που συμμετείχαν στις εξετάσεις Αγγλικών πέρασαν ΟΛΟΙ και φέτος συνεχίζοντας την επιτυχία των προηγουμένων ετών!!  Συγκεκριμένα:

Πιστοποιητικό επιπέδου Α2 απέκτησαν οι:

Ακριβόπουλος Νίκος

Βασιλούδης Γιάννης

Καρατάσιου Μερόπη

Κατσαδωράκης Βαγγέλης

Καφαντάρη Μαίρη

Κουτσικού-Γεωργούλα Ιωάννα

Ματσάγκος Μανώλης

Σιδέρης Σπύρος

Τζαλαβρέτας Ορφέας

Χαραλαμπίδης Κωνσταντίνος

 

Πιστοποιητικό επιπέδου Α1 απέκτησαν οι:

Θεοδώρου Δημήτρης

Κουτσιμπάνας Δημήτρης

Χολέβας Βαγγέλης

 

Πιστοποιητικό επιπέδου Β2 απέκτησε η:

Γκάτσιτς-Βετούλη Βασιλεία !

 

Το σχολείο και ο καθηγητής των Αγγλικών εκφράζουμε τα θερμότερά μας συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που δούλεψαν πολύ σκληρά όλη τη χρονιά και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να παλεύουν και να κερδίζουν σε όλες τις «μάχες» που θα δώσουν από δω και πέρα! Ακόμα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι την προετοιμασία αυτή τη φορά παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές της ΣΤ’  τάξης, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν ή όχι στις εξετάσεις. Δηλώνουμε αιώνια υπερήφανοι για όλους τους μαθητές της Άλλης Μεριάς!

 

Σημείωση: Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να παραλάβουν ηλεκτρονικά τα αναλυτικά αποτελέσματα των παιδιών τους αρκεί να επικοινωνήσουν στη διεύθυνση του σχολείου (2dimpor@sch.gr) ή του καθηγητή Αγγλικών (jnkar@sch.gr).

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Αγγλικά, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Διαγωνισμοί, Εισαγωγή, ΣΤ' Τάξη

Επίδοση πιστοποιητικών ΚΠΓ Μαΐου 2015

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 11.00 περίπου θα παραδοθούν στους περσινούς επιτυχόντες τα πιστοποιητικά ΚΠΓ επιπέδου Α2. Είναι απαραίτητη η παρουσία σας για να παραλάβετε το πιστοποιητικό σας και να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας από τις εξετάσεις και την προετοιμασία με τους φετινούς υποψηφίους. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε κι εσάς και του γονείς σς και να θυμηθούμε τις ωραίες στιγμές της περσινής χρονιάς!

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές για το ΚΠΓ περιόδου Ιουνίου 2016 ξεκίνησαν μόλις και βρισκόμαστε σε διαδικασία συγκέντρωσης δικαιολογητικών. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κ. Καραλάκο στο jnkar@sch.gr ή στο τηλέφωνο του σχολείου τις ώρες λειτουργίας (8.00 – 14.00).

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Αγγλικά, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Διαγωνισμοί, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Εισαγωγή, ΣΤ' Τάξη

Αποτελέσματα εξετάσεων ΚΠΓ Μαϊου 2015 – 100% επιτυχία!

Ανακοινώθηκαν χθες 16/7/2015 τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας περιόδου Μαϊου 2015. Από τη ΣΤ´ τάξη του σχολείου μας συμμετείχαν 15 μαθητές στο επίπεδο Α1-Α2 και είναι ΟΛΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ! Τους συγχαίρουμε θερμά για την επιτυχία τους και ευχόμαστε καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες σε όλες τις εξετάσεις της ζωής τους! Αναλυτικά:

Πιστοποιητικό επιπέδου Α2 απέκτησαν οι:

 Αβδελάς Ευάγγελος

Γιαννοπούλου Κωνσταντίνα

Γιαννοπούλου Στέλλα

Καραμανιώλας Ίωνας

Κοτρώτσιου Ιωάννα

Λιάλιου Ουρανία

Μαρτίου Φωτεινή

Μελτζινίτη Θεοδώρα

Μητρομάρα Δανάη

Χατζής Χρήστος

Πιστοποιητικό επιπέδου Α1 απέκτησαν οι:

Καγιά Ελένη

Κουταλάς Γεώργιος

Κουτσιμπάνας Γεώργιος

Σαρρής Ιωάννης

Ψαρρού Ανθή

Τα ποσοστά και οι βαθμολογίες των μαθητών δεν ανακοινώνονται εδώ για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Όποιος γονέας ή μαθητής/τρια επιθυμεί να πληροφορηθεί το βαθμό ή τα αναλυτικά σκορ ανά ενότητα, μπορεί να επικοινωνήσει στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του σχολείου (mail@2dim-portar.mag.sch.gr)  ή του καθηγητή (jnkar@sch.gr). 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Αγγλικά, Διαγωνισμοί, ΣΤ' Τάξη

Εξετάσεις ΚΠΓ Μαΐου 2015

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου διεξήχθησαν με επιτυχία οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για όλα τα επίπεδα.

Όπως και πέρυσι, η πλειοψηφία των μαθητών της ΣΤ΄ Τάξης του σχολείου μας συμμετείχε στις εξετάσεις Αγγλικής γλώσσας για το επίπεδο Α (Βασική Γνώση). Οι υποψήφιοι, μετά από μια γεμάτη και κουραστική χρονιά προετοιμασίας, έφτασαν το Σάββατο νωρίς το πρωί στο εξεταστικό κέντρο αγχωμένοι αλλά πανέτοιμοι. Πέρασαν τη διαδικασία όπως έπρεπε και βγήκαν ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να ξαναρχίσουν από την αρχή!

Συνολικά, δεκαπέντε μαθητές της ΣΤ΄ έγραψαν στις εξετάσεις και θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους καλά αποτελέσματα και πάντα επιτυχίες σε όλες τις εξετάσεις της ζωής τους!

Από το καθιερωμένο παγωτό που απολαμβάνουν κάθε φορά οι υποψήφιοι μετά τη λήξη των εξετάσεων!
Από το καθιερωμένο παγωτό που απολαμβάνουν κάθε φορά οι υποψήφιοι μετά τη λήξη των εξετάσεων!

ΣΗΜ: Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα με τέλη Ιουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το blog του σχολείου (https://blogs.sch.gr/2dimpor), την ιστοσελίδα των Αγγλικών (https://room9english.weebly.com) και επίσημη σελίδα του Υπουργείου (http://www.minedu.gov.gr/)

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Αγγλικά, Διαγωνισμοί, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, ΣΤ' Τάξη

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο τους αποφοίτους του 2013-14 που συμμετείχαν στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας το Μάιο του 2014. Πραγματοποιήσαμε σε ατμόσφαιρα μεγάλης συγκίνησης την απονομή των πιστοποιητικών των επιτυχόντων και οι μαθητές είπαν λίγα λόγια ο καθένας για την εμπειρία της προετοιμασίας και της συμμετοχής σε εξετάσεις για πρώτη φορά. Ο απολογισμός ήταν πολύ θετικός για όλους, που συνολικά σύστησαν την εμπειρία στους μικρότερους μαθητές και ιδιαίτερα στους μαθητές της φετινής ΣΤ΄ που έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία. Μεγάλη η χαρά μας που ξαναβρεθήκαμε, και πιο μεγάλη η ικανοποίηση και η υπερηφάνεια για τα παιδιά μας που άνοιξαν το δρόμο για τους επόμενους. Θερμά συγχαρητήρια απευθύνουμε στους μαθητές και ευχές για μια σταδιοδρομία γεμάη επιτυχίες!

P1070510

P1070503

P1070496

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Αγγλικά, Διαγωνισμοί, ΣΤ' Τάξη

Αποτελέσματα εξετάσεων ΚΠΓ – επιτυχόντες

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας ΚΠΓ Μαίου 2014 επιπέδου Α πέρασαν όλοι οι μαθητές μας! Συγκεκριμένα, όλοι οι υποψήφιοι πέτυχαν στο επίπεδο Α2 και μάλιστα με βαθμολογίες άνω του 75%, έως και 99%! Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που απέδειξαν για άλλη μια φορά το υψηλό τους επίπεδο σε αξιολόγηση ανεξάρτητης αρχής.

Τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν είναι τα εξής:

Μπαρμπουδάκη Χριστίνα Α2

Σολδάτος Αλέξανδρος Α2

Σολδάτου Ισμήνη Α2

Μαργαρού-Κυρανούδη Βίκυ Α2

Σταματέλου Καλλιόπη Α2

Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος Α2

Τσιάντου Εύα Α2

Μαρτίου Μαίρη Α2

Φιλιούση Βασιλική Α2

 

Όποιος γονέας επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας των Αγγλικών (room9english.weebly.com στο σύνδεσμο Contact) για να λάβει ενημέρωση σχετικά με τη συνολική βαθμολογία και την επίδοση στις επιμέρους ενότητες αναλυτικά. Τα αναλυτικά αποτελέσματα των παιδιών καθώς και οι κωδικοί δεν ανακοινώνονται για προφανείς λόγους.

Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους και πάντα επιτυχίες!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Αγγλικά, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Διαγωνισμοί

Ανακοίνωση για ΚΠΓ – ενημέρωση

Το Υπουργείο ενημερώνει ότι τα αποτελέσματα αναμένονται πολύ σύντομα. Υπάρχει πιθανότητα να ανακοινωθούν και σήμερα, αν όχι, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Αγγλικά, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Γιορτές, Δ' Τάξη, Διαγωνισμοί, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Εκδηλώσεις, Εκδρομές, Επισκέψεις, Μουσική, Ολοήμερο Σχολείο, Προγράμματα, ΣΤ' Τάξη, Φιλανθρωπική δράση, Φιλοξενίες, Φυσική Αγωγή, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2013-14

Απολογισμός σχ. έτους 2013-2014

School Crest

 

Απολογισμός πεπραγμένων 2013-14

Ολοκληρώνοντας μια γεμάτη και πολυτάραχη χρονιά, δεδομένου ότι ήταν η χρονιά της μετεγκατάστασής μας σε νεόκτιστο διδακτήριο, αισθανόμαστε την ανάγκη να κοιτάξουμε πίσω και να κάνουμε έναν απολογισμό των σημαντικότερων δράσεων που διεκπεραιώθηκαν στο σχολείο μας.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαν σε πεζοπορίες, εκπαιδευτικές επισκέψεις, προετοιμασία και παρουσίαση σχολικών εορτών, πολιτιστικά προγράμματα στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και αθλητικές δραστηριότητες. Πέρα όμως από τα συνηθισμένα, θα θέλαμε να αναφερθούμε ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες δράσεις και εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας και με αυτήν την ευκαιρία να συγχαρούμε τους μαθητές μας για την εξαιρετική επίδοσή τους σε όλα τα επίπεδα.

Η πρώτη σημαντική δράση που άνοιξε την αυλαία φέτος είχε να κάνει με τα φιλανθρωπικά αισθήματα των μαθητών μας που τα απέδειξαν έμπρακτα συγκεντρώνοντας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έναν συγκλονιστικό αριθμό πλαστικών πωμάτων (260.000 !) που δόθηκαν για ανακύκλωση συμβάλλοντας στην απόκτηση δύο αναπηρικών αμαξιδίων για άπορους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες. Διαβάστε στο blog μας το σχετικό άρθρο

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

και παρακολουθήστε στο κανάλι μας  ένα σχετικό βιντεοκλίπ  https://www.youtube.com/watch?v=u3KT7XVaYPc. Για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης αυτής, οργανώθηκε στο σχολείο μας ημερίδα με θέμα τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Το σχολείο μας επισκέφθηκε μια μεγάλη προσωπικότητα του τόπου μας, η παγκόσμια πρωταθλήτρια κα. Ευαγγελία Μουγάκου, η οποία μίλησε στα παιδιά για τα επιτεύγματά της αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την αναπηρία της βιώνοντάς την σαν μια ευκαιρία αντί για κατάρα. Μια εκδήλωση που θα μας μείνει αξέχαστη.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά, λίγο πριν διακόψουμε για Χριστουγεννιάτικες διακοπές, ολοκληρώθηκε με πολλή δουλειά η μετακόμιση του σχολείου που γιορτάστηκε με ένα τριήμερο γιορτινών εκδηλώσεων. Στα εγκαίνια παρέστησαν πολλές τοπικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη. Παράλληλα, ξεκίνησε ενεργά η συνεργασία Συλλόγου Γονέων και σχολείου με το Χριστουγεννιάτικο χορό. Διαβάστε το άρθρο στο blog μας

Ευτυχισμένο το 2014!

Η φιλαναγνωσία προωθείται ενεργά στο σχολείο μας και τίποτα δε μας δίνει περισσότερη χαρά από το να βλέπουμε να γεμίζουν οι καρτέλες δανεισμού. Η βιβλιοθήκη μας λειτουργεί οργανωμένα σε δικό της χώρο από την αρχή του 2014, και μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον γεμίζει από μικρούς αναγνώστες που ανυπομονούν να ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο με ένα καινούριο βιβλίο. Με την καινούρια χρονιά δεχτήκαμε μια σημαντική δωρεά βιβλίων από την κυρία Βερδή Μαρία από τη Θεσσαλονίκη την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε κα Βερδή!

Στα τέλη του Γενάρη, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μια αγαπημένη συγγραφέα όλων των παιδιών, τη Λίνα Μουσιώνη. Στην εκδήλωση που οργανώσαμε συζητήθηκαν τα βιβλία που οι μαθητές όλων των τάξεων είχαν ήδη διαβάσει και προετοιμάσει και η συγγραφέας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και έπαιξε πολλά όμορφα παιχνίδια με τα παιδιά. Διαβάστε το σχετικό άρθρο:

Η Λίνα Μουσιώνη στο σχολείο μας!

Στα τέλη του Φλεβάρη, μετά από δύο μήνες πολλής δουλειάς και διαβάσματος, έφτασε η στιγμή να γιορτάσουμε την Αποκριά, πολυαγαπημένη γιορτή των παιδιών. Επιλέξαμε να γιορτάσουμε την τελευταία Παρασκευή της αποκριάς παίζοντας κατά τάξη παραδοσιακά καρναβαλίστικα παιχνίδια και τηρώντας το τοπικό έθιμο του Αφανού για το οποίο φτιάξαμε το δικό μας αερόστατο. Διαβάστε σχετικά:

Απόκριες 2014 – Ένα αξέχαστο πάρτυ!

Κι έτσι μπήκαμε στο τρίτο τρίμηνο και δράσεις που κυλούσαν σε μεγάλο διάστημα, άρχισαν να πλησιάζουν στην  κορύφωση. Από την αρχή της χρονιάς το σχολείο μας συνεργάστηκε συχνά με την οργάνωση κατά της φτώχειας και της ανισότητας ActionAid. Τα παιδιά δούλεψαν με το εκπαιδευτικό υλικό της οργάνωσης (βλέπε Ο Κύριος 2Π (Εκπαιδευτικό υλικό της ActionAid) και συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση έφτιαξαν ανθρώπινες αλυσίδες στην αυλή του σχολείου. Φωτογραφίες από την ημέρα αυτή δημοσιεύτηκαν και στην επίσημη ιστοσελίδα της ActionAid Hellas.  Διαβάστε στο blog μας:

ActionAid – Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση

Και δείτε το υλικό όλων των σχολείων:

Στείλτε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο!

Παράλληλα, το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη ήμασταν ένα από τα τρία δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη Μαγνησία που φιλοξένησαν την έκθεση φωτογραφίας με τις καλύτερες φωτογραφίες του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι… τα δικαιώματα των παιδιών!» Συνοδευμένη από διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες, η έκθεση παρέμεινε στους χώρους του σχολείου μας για τρεις ημέρες και δέχτηκε επισκέψεις από ιδιώτες και σχολεία. Διαβάστε σχετικά:

«Ειρήνη είναι…» – Έκθεση Φωτογραφίας

Τέλος Α΄Μέρους – Συνεχίζεται…