Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γενικά Θέματα, ΣΤ' Τάξη

Η ιστορία του σχολείου μας

Ο Παναγιώτης Ψιλιώτης, μαθητής της ΣΤ τάξης και εμπνευστής της ιδέας που οδήγησε στη λαμπρή εκδήλωση εορτασμού των 130 χρόνων του σχολείου τον Ιούνιο του 2017, δημοσιεύει στο προσωπικό του blog μια λεπτομερή ανασκόπηση της ιστορίας του σχολείου μέχρι σήμερα!

Κάντε κλικ εδώ για να τη διαβάσετε!

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γενικά Θέματα, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά

«Ο Ορφέας και τα Κίτρινα Ποδήλατα» – Σχολικός εκφοβισμός

γράφει ο Φίλιππος Κατσαδωράκης

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου έγινε μια εκδήλωση κατά του σχολικού εκφοβισμού (Bullying) στο σχολείο.

Μετά το πρώτο διάλειμμα μαζευτήκαμε όλοι στην αίθουσα εκδηλώσεων και αργά-αργά καθήσαμε στις θέσεις μας. Είδαμε την κυρία Κατερίνα και την κυρία Ελένη να κάθονται σε ένα τραπέζι μπροστά σε ένα λάπτοπ και την οθόνη του προτζέκτορα. Είχαν μπροστά τους και ένα βιβλίο, τον «Ορέστη και τα Κίτρινα Ποδήλατα». Μας έκαναν κάποιες ερωτήσεις για την καθημερινότητά μας στο σχολείο και έπειτα μας διάβασαν αυτό το λεπτό αλλά πολύ ενδιαφέρον βιβλιαράκι. Παράλληλα, στην οθόνη βλέπαμε τις σελίδες του βιβλίου με την όμορφη εικονογράφηση. Ήταν μια πολύ ωραία ιστορία που έβγαζε ένα ξεκάθαρο νόημα. Έλεγε την ιστορία του Ορφέα που ήταν ένας μαθητής που στο σχολείο μια παρέα παιδιών με κίτρινα ποδήλατα τον εκβίαζε, του έπαιρνε το χαρτζιλίκι, το κολατσιό κ.α. Ο Ορφεας δεν είχε φίλους και έκανε φανταστικούς για να παίρνει θάρρος. Μια μέρα στην πισίνα ενώ του ζητούσαν για άλλη μια φορά να τους δώσει το χαρτζιλίκι του, ένα από τα παιδιά έπεσε στην πισίνα και κάνεις από τους φίλους του δεν τον βοηθήσε. O Ορφέας πήρε το θάρρος από τους φανταστικούς του ήρωες και βούτηξε να τον σώσει. Έτσι έγινε αυτός ηρωας ….. Στο τέλος έδειχνε μια ζωγραφιά που απεικόνιζε έναν ελέφαντα και ένα μυρμήγκι και έλεγε: «Εγώ μπορώ να είμαι φίλος σου. Εσύ;»

Έτσι τελείωσε το παραμύθι του Ορφέα και η κυρία Κατερίνα έκλεισε αποφασιστικά το βιβλίο. Αρχίσαμε να συζητάμε για το πώς μας φάνηκε, τι μας έκανε εντύπωση, αν έχουμε νιώσει κι εμείς ποτέ έτσι. Είναι μια ιστορία που δείχνει πώς πολλές φορές αυτός που μας τρομάζει μπορεί να καταλάβει ότι είναι καλύτερα να μας έχει φίλο. Έδειξε να άρεσε πολύ στα περισσότερα παιδιά.

Το βιβλίο υπάρχει στη βιβλιοθήκη του σχολείου και μπορεί, όποιος θέλει, να το δανειστεί για να το διαβάσει με την ησυχία του.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γενικά Θέματα

Τα χιόνια στην Άλλη Μεριά

15992201_1817619461837238_807725450_o

γράφει η Δήμητρα Νικάκη

Οι χιονοπτώσεις στην Άλλη Μεριά και στην Πορτάρια ήταν έντονες. Πολύς  κόσμος δεν μπορούσε να βγει από τα σπίτια του και να πάει στις δουλειές του. Τα παιδιά εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την ευκαιρία για χιονοπόλεμο, με τόσο χιόνι που είχε ρίξει! Η θερμοκρασία έφτασε -7 με -8 βαθμούς Κελσίου!!! Γενικώς έκανε  πολύ κρύο τις τελευταίες ημέρες. Οι δρόμοι ήταν παγωμένοι και δεν ήταν καθόλου εύκολο να κυκλοφορήσουν τα αυτοκίνητα. Μα τι λέω! Ούτε καν με αλυσίδες δεν μπορούσες να κυκλοφορήσεις! Όλοι είχαν ανάψει το τζάκι για να ζεσταθούν. Έβλεπες παντού καμινάδες που έβγαζαν καπνούς, κι αυτό ήταν ένα πολύ ωραίο θέαμα.
15941418_10154947020433466_6500468453658082564_n

γράφει η Βάσω Νικάκη

Η θερμοκρασία στην Άλλη Μεριά ήταν πολύ χαμηλή. Όλοι οι δρόμοι ήταν κλειστοί. Κανένας δεν μπορούσε να πάει πουθενά γιατί είχε ρίξει τόσο πολύ χιόνι που μπορούσες να παίξεις χιονοπόλεμο. Έκανε πάρα πολύ κρύο που έβαζες ακόμα και κασκόλ με σκουφί!!! Για να πάει κάποιος στη δουλειά του έπρεπε να βάλει πολύ χοντρές αλυσίδες, για να κυκλοφορήσει στο δρόμο. Κι αυτό ήταν ριψοκύνδινο ακόμα και με αλυσίδες, γιατί είχε πιάσει χοντρό, πολύ χοντρο πάγο και μπορούσε να γλυστρίσει το αυτοκίνητο. Αυτό γινόταν για μια εβδομάδα.
Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γενικά Θέματα

Η κοπή της Βασιλόπιτας για το 2017

γράφουν οι Μαριλένα Κουκουσέλη και Μαρία Τσιάντου

Όπως κάθε χρόνο στο σχολείο μας κόβουμε βασιλόπιτα έτσι και φέτος. Οι τυχεροί για φέτος κέρδισαν: επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία και άλλα πολλά. Σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά !!! Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τις νόστιμες βασιλόπιτες και για τα υπέροχα δώρα που οι «τυχέροι μαθητές» τα λάτρεψαν κυριολεκτικά !!!!!