Χριστούγεννα 2021-22  –  Φιλανθρωπικές δράσεις

Οι άνθρωποι ζούνε καλύτερα όταν νιώθουν ο ένας τον άλλον. Όλο το χρόνο πρέπει να σκεφτόμαστε πέρα από τον εαυτό μας, ειδικά ανθρώπους που έχουν λίγο περισσότερη ανάγκη από τη βοήθειά μας. Ειδικά αυτές τις μέρες, όμως, το κρύο δυναμώνει και η ατμόσφαιρα αλλάζει και γίνεται πιο γιορτινή. Θυμόμαστε πιο έντονα πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε ζέστη, νόστιμο φαγητό, γλυκά και λιχουδιές, την υγεία μας, ένα στολισμένο σπίτι.

Τώρα λοιπόν είναι η καλύτερη ώρα να βάλουμε όλοι μαζί ένα χεράκι και να κάνουμε τη ζωή λίγο πιο εύκολη, λίγο πιο όμορφη για όλους εκείνους τους ανθρώπους, μεγάλους και παιδιά που δεν είναι αυτή τη στιγμή τόσο τυχεροί όσο εμείς. Με τέτοιες σκέψεις στο μυαλό, το σχολείο μας, ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί, αποφάσισαν να ενισχύσουν για μια ακόμη φορά το απίστευτα σημαντικό έργο του Ιδρύματος Κάνε μια Ευχή Ελλάδας (Make a Wish Greece) Και για μια ακόμη φορά ή ανταπόκριση γονέων και παιδιών ήταν παραπάνω από συγκινητική! Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε για δεύτερη φορά αστέρια από το Make a Wish γιατί τα πρώτα δε μας έφτασαν! Η δράση αυτή συνεχίζεται μέχρι τις γιορτές και κάθε οικογένεια μπορεί να αγοράσει όσα αστέρια θέλει, συνεισφέροντας έτσι στην πραγματοποίηση όλο και περισσότερων παιδικών ονείρων.

Παράλληλα, όμως, θελήσαμε να βοηθήσουμε και ανθρώπους της περιοχής μας που μας έχουν ανάγκη γιατί περνούν δύσκολα αυτές τις μέρες. Επικοινωνήσαμε λοιπόν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου και ρωτήσαμε πώς μπορούμε να συνδράμουμε στο πολύτιμο έργο τους. Μας ευχαρίστησαν για την πρωτοβουλία και μας εξήγησαν ότι υπάρχει σημαντική ανάγκη για συσκευασμένα τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, αλεύρι, όσπρια και άλλα παρόμοια προϊόντα.  Καλούμε λοιπόν τους/τις μαθητές/τριες τις επόμενες μέρες να φέρουν όσα από τα παραπάνω συσκευασμένα τρόφιμα μπορούν ώστε να τα παραδώσουμε έγκαιρα στους υπεύθυνους του Κοινωνικού Παντοπωλείου κι αυτοί με τη σειρά τους στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Η φιλανθρωπία δεν είναι πράξη ή συνήθεια. Είναι αγάπη. Είναι κυριολεκτικά η αγάπη για τους ανθρώπους. Και στις δύσκολες και παράξενες εποχές που διανύουμε, έχουμε πρώτα ο ένας τον άλλον.

Καλές γιορτές σε όλους!

1 σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση