Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Δ' Τάξη, Δραστηριότητες - Εξωσχολικά, Ε΄Τάξη, Προγράμματα, ΣΤ' Τάξη, Φυσική Αγωγή

ActionAid – Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Εκπαίδευση της ActionAid που στοχεύει στην εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων που κατοχυρώνουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση για τα παιδιά όλου του κόσμου, η ActionAid Ελλάς συντονίζει σε ετήσια βάση την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση στη χώρα μας. Περιλαμβάνονται δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών όσον αφορά στο μεγάλο πρόβλημα πρόσβασης στην εκπαίδευση που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κα Ολυμπία Μακρή ανέλαβε να βοηθήσει τους μαθητές του σχολείου μας να γνωρίσουν καλύτερα το πρόβλημα και να βοηθήσουν με τη συμμετοχή τους να στείλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο σχολείο. Αφού παρακολούθησαν οι μαθητές όλων των τάξεων τα σχετικά βίντεο και συζήτησαν για το θέμα, έφτιαξαν τις δικές τους χάρτινες αλυσίδες που θα λειτουργήσουν σαν συμβολικές υπογραφές σε κάθε συνάντηση με φορείς και Υπουργεία. Τέλος, τα παιδιά σχημάτισαν στο προαύλιο του σχολείου μια εντυπωσιακή ανθρώπινη αλυσίδα στήριξης για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στην προσπάθεια αυτή της ActionAid και να τραγουδήσουν για παιδιά όλου του κόσμου που θέλουν μόνο να πηγαίνουν σχολείο!

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση