P1000132

Γιορτάζοντας την άνοιξη και την εβδομάδα παιδικού βιβλίου που έχουμε πια καθιερώσει στο σχολείο μας, οι δράσεις κορυφώθηκαν με την πολυαναμενόμενη επίσκεψη στη βιβλιοθήκη Μηλεών Πηλίου. Με δώρο τον υπέροχο καιρό και την απίστευτη ομορφιά της φύσης του βουνού των Κενταύρων, οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων γνώρισαν μερικά από τα πιο σημαντικά και ενδιαφέροντα ιστορικά και λαογραφικά κτίρια της περιοχής.

P1000131    P1000134

 

 

Ξεναγηθήκαμε στη βιβλιοθήκη, στο κοντινό λαογραφικό μουσείο και τέλος στην πραγματικά μοναδική εκκλησία της πλατείας των Μηλεών. Απολαύσαμε τη δροσιά κάτω από τα πλατάνια που άρχισαν σιγά-σιγά να πρασινίζουν και παίξαμε ξέφρενα στην παιδική χαρά περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι επισκέψεις. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν και από τα τρία κτίρια και τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ετοιμάστηκαν να χαρούν το φυσικό τοπίο που περιστοιχίζει αυτό το ιστορικό χωριό.

P1000135     P1000166 (2)

P1000169    P1000164

Πολύ κοντά, ένα ακόμη κτίσμα που κατέχει πρωταγωνιστική θέση στην ιστορία της περιοχής, ο περιβόητος σταθμός του Μουντζούρη, μας υποδέχτηκε και φιλοξένησε τις μικρές τάξεις ενώ οι μεγαλύτεροι ξεκίνησαν την πορεία τους προς τα Καλά Νερά πάνω στο ομαλό και κατάφυτο μονοπάτι. Μια διαδρομή που μαγεύει σε όλες τις εποχές, αλλά πολύ περισσότερο τώρα που αρχίζει να φοράει τα καλά της, άφησε αξέχαστες εικόνες και μυρωδιές στο μυαλό των παιδιών. Γεμάτοι οξυγόνο, αγριολούλουδα και καλή διάθεση φτάσαμε επιτέλους μετά από μιάμιση περίπου ώρα στον κεντρικό δρόμο όπου περίμενε το λεωφορείο για το σχολείο.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο τρόπο να αποχαιρετηθούμε για τις διακοπές που έρχονται να μας ξεκουράσουν όλους και να μας ανανεώσουν μετά από ένα μακρύ και δύσκολο χειμώνα! Εσείς;

1 σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *