13ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης
Με ετικέτα Ετικέτες: , ,

Οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας στα πλαίσια της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας και της ενεργητικής ανάγνωσης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον 13ο  Μαραθώνιο Ανάγνωσης  με θέμα «Η ζωή στο σχολείο» των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Μέσα από την ανάγνωση των βιβλίων, που έχουν επιλεγεί για τον φετινό μαραθώνιο, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορες εκφάνσεις της ζωής στο σχολείο, να κατανοήσουν ότι δεν προσφέρει μόνο πολύτιμες γνώσεις, αλλά συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή τους· είναι ένας χώρος όπου αναπτύσσουν δεσμούς με τους συμμαθητές τους, τους δασκάλους τους αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό, ανακαλύπτοντας τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία τους.

Πώς θα «τρέξουν» οι μαθητές και οι μαθήτριες στον 13ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης

Τα παιδιά κάθε τάξης διαβάζουν συγκεκριμένα βιβλία, απαντούν σε ερωτήσεις και καταπιάνονται με δραστηριότητες.

Τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού διαβάζουν τα βιβλία:

Η δασκάλα με μισεί!

Η σχολική γιορτή

Άμπαλη, εγώ;

Τα παιδιά της Β΄ Δημοτικού διαβάζουν τα βιβλία:

Μια χαζομάρα και μισή

Η εκδίκηση της σοκολάτας

Σχολικά και άλλα (τριχωτά) προβλήματα!

Τα παιδιά της Γ΄ Δημοτικού διαβάζουν τα βιβλία:

Ο σκέιτερ και το φανταστικό υπερόπλο

Ένα γράμμα για τον αρχηγό

Τρίξι Πικλ:Η Τιμωρός της Τέχνης

Τα παιδιά της Δ΄ Δημοτικού διαβάζουν τα βιβλία:

Χάος στο σχολείο

Η Μιμή η Νευρική επιστρέφει στο σχολείο

Ένα παιδί από το πουθενά

Τα παιδιά της Ε΄ Δημοτικού διαβάζουν τα βιβλία:

Κοραλλιογενής ύφαλος

Η ιστορία μιας μουτζούρας

Πιζάζ εναντίον καινούριας συμμαθήτριας

Τα παιδιά της ΣΤ΄ Δημοτικού διαβάζουν τα βιβλία:

Τα χρώματα των παιδιών

Η Έλλα στο περιθώριο

Human Νet

  • Οι μαθητές/τριες θα συμπληρώσουν έντυπα ερωτηματολόγια που θα επιστραφούν συμπληρωμένα στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έως τις 31 Μαρτίου 2024 για να μπουν σε κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2024. (Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.)
  • Η κλήρωση θα αναδείξει τα πέντε (5) τυχερά τμήματα κάθε τάξης από τα οποία θα προκύψουν οι μαθητές που θα κερδίσουν πλούσια δώρα (5 μαθητές από κάθε τάξη του Δημοτικού και 5 μαθητές από κάθε τάξη του Γυμνασίου, συνολικά 45 παιδιά).Επιπλέον τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα μπουν σε κλήρωση, ώστε δέκα (10) από αυτά να παραλάβουν τιμής ένεκεν δεκάδες τίτλους βιβλίων για τη βιβλιοθήκη τους.
  • Όλα τα παιδιά που θα ολοκληρώσουν τον 13ο Μαραθώνιο θα λάβουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του σχολείου τους ένα αναμνηστικό συμμετοχής.

Τα βιβλία υπάρχουν στο σχολείο και θα διαβαστούν σε κάθε τάξη. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μπορούν να τα προμηθευτούν ή να τα δανειστούν από το σχολείο για περαιτέρω μελέτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *