Έφτασαν Χριστούγεννα και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς- Άλλης Μεριάς ανασκουμπώθηκαν  και έφτιαξαν τις πιο όμορφες χειροτεχνίες τους. Με όρεξη, φαντασία και μεράκι δημιούργησαν αγγελάκια, στολίδια, εικόνες, κεριά, ρόδια, αστεράκια, αγιοβασιλάκια, και χιονανθρωπάκια με απλά υλικά και τα πούλησαν στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για την μικρή μας Μπεγιενέ. Το κοριτσάκι που υιοθετήσαμε από την Action Aid.
Απολαύστε τις δημιουργίες των μικρών μαθητών!!!!

Τα χριστούγεννα της προσφοράς

Υπάρχει κάπου ένα παιδί
που είναι πεινασμένο
δεν έχει σπίτι κάθεται
μονάχο ξεχασμένο,
δεν έχει νιώσει ένα χάδι
ποτέ δεν ένιωσε χαρά,
δεν του αγόρασαν δωράκια
και δεν του είπαν τραγουδάκια.
Όλη τη μέρα αυτό απλώνει
το παγωμένο του χεράκι
και περιμένει λυπημένο
λίγη στοργή από έναν ξένο.
Τέτοια  παιδιά είναι τριγύρω
ας τους απλώσουμε το χέρι.
Έχουν δικαίωμα κι αυτά
να ζήσουνε ευτυχισμένα.
Μοιάζουν εσένα και εμένα
μόνο που είναι ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ

Για όλα αυτά τα παιδιά που υποφέρουν εμείς τα παιδιά του σχολείου της Άλλης Μεριάς μαζέψαμε παιχνίδια τρόφιμα και ρούχα και τους τα προσφέρουμε με αγάπη.

Κάντε όλοι το ίδιο. Το κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας χρειάζεται την βοήθειά μας. Ας χαρίσουμε αγάπη και ένα χαμόγελο στους ανθρώπους που υποφέρουν

Ειδήσεις > Μαγνησία :// Εκδηλώσεις στο 2ο σχολείο Πορταριάς [22/12/2011]
Η τοπική εφημερίδα Ταχυδρόμος γράφει για μας.

Εβδομάδα γιορτής και προσφοράς διοργανώνει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς-Άλλης Μεριάς, με αφορμή τις μέρες των Χριστουγέννων. Στο πλαίσιο αυτό αύριο Δευτέρα, θα επισκεφτεί το σχολείο ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Μάγος. Τα παιδιά του σχολείου, συμμετέχοντας όλα στο πρόγραμμα που εκπονεί η Τετάρτη με τίτλο «Φιλαναγνωσία» χωρισμένα σε τρεις ομάδες, εργάζονται και συζητούν με τον συγγραφέα για το έργο του και προβληματίζονται. Ταυτόχρονα όμως και μέχρι την Παρασκευή, θα λειτουργήσει στο σχολείο έκθεση βιβλίου.
Την Τρίτη θα ξεκινήσει το Χριστουγεννιάτικο παζάρι σε αίθουσα του σχολείου με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές των μαθητών. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την βοήθεια του παιδιού της actionaid, της μικρής Μπιγιονέ, που έχει υιοθετήσει το σχολείο. Επίσης θα λειτουργεί και περίπτερο της Unicef. Αρωγός στην προσπάθεια των μαθητών είναι και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.
Την Τετάρτη προγραμματίζεται επίσκεψη των τάξεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «φροντίζω και νοιάζομαι για τον άλλον» στα συσσίτια του Αγίου Νικολάου, όπου θα ψάλουν τα κάλαντα και θα προσφέρουν γλυκά. Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου, όπου θα δώσουν τρόφιμα, παιχνίδια και ρούχα.
Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σχολική Χριστουγεννιάτικη γιορτή για μαθητές και γονείς, στις 17.00 στο χώρο του σχολείου. Στην γιορτή θα παραστεί και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Την Παρασκευή, προπαραμονή των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του χωριού και στην συνέχεια δάσκαλοι και μαθητές θα ψάλουν τα κάλαντα στα σπίτια του χωριού.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *