Γράφουν οι μαθητές Νικάκη Ζωή και Φίλιππος Καταδωράκης της Δ’ τάξης

Στα τέλη περίπου του Νοέμβρη ο κ. Γιάννης μας ανακοίνωσε ότι μας έχει προσκαλέσει ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες “Φλόγα” να παρουσιάσουμε κάτι στο χριστουγεννιάτικο μπαζάαρ τους. Αποφασίσαμε να ανεβάσουμε ένα θεατρικό και αμέσως ξεκίνησε η προετοιμασία.

Αρχικά ο κ. Γιάννης και η κα Σταυρούλα, η δασκάλα μας, μας διάβασαν ένα βιβλίο με τίτλο: «Η Μαίρη και το λευκό μπιζέλι» της ταλαντούχου συγγραφέως Δήμητρας Σωκράτους. Το βιβλίο αναφερόταν στον παιδικό καρκίνο, πώς είναι δυνατό να φυτρώσει και να μεγαλώσει αυτό το
μικρό μπιζελάκι μέσα στο σώμα ενός παιδιού, με ποιον τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί….

Αποτυπώσαμε με ζωγραφιές όλο το βιβλίο, για να τις χαρίσουμε στη «Φλόγα», δραματοποιήσαμε ένα κομμάτι και δημιουργήσαμε ένα βίντεο με τις φωνές μας. Έτσι λοιπόν στις 8 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο bazaar της Φλόγας. Η Φλόγα είναι ένας Σύλλογος που στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν νοσήσει ή νοσούν από την αρρώστια του αιώνα μας, τον καρκίνο.

Την έναρξη του bazaar την κάναμε εμείς παρουσιάζοντας με ξεχωριστό τρόπο το θεατρικό: «Η Μαίρη και το λευκό μπιζέλι». Πλήθος κόσμου μας χειροκρότησε, υπήρχε έντονη συναισθηματική φόρτιση και μας ζήτησαν να το ξαναπαίξουμε στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου τους
που έγινε στις 26 Ιανουαρίου 2017.

Πράγματι, το βράδυ της Παρασκευής 26/1/2018 πήγαμε στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης για να παίξουμε το θεατρικό μας. Στο χώρο βρίσκονταν πολλοί Επίσημοι όπως ο Δήμαρχος Βόλου, Βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, πρόεδροι τοπικών συλλόγων  κ.α. Στο τέλος τραγουδήσαμε το τραγούδι «Έχεις τη δύναμη» σε μουσική του Στέφανου Κορκολή και στίχους Ελεάνας Βραχάλη που μας δίδαξε ο κ. Νίκος ο μουσικός μας.

Ήταν μια βραδιά ξεχωριστή και ευχόμαστε όλα τα παιδιά να είναι γερά και δυνατά.

Αναφορές στον τύπο: Εφημερίδα Θεσσαλία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *