Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, μία μέρα μετά τη γιορτή των μαθητών και των δασκάλων, των Τριών Ιεραρχών, είχαμε την τιμή να μας επισκεφτεί στο σχολείο μας η συγγραφέας παιδικών παραμυθιών η κ. Λίνα Μουσιώνη. Όλες οι τάξεις είχαν να παρουσιάσουν κάτι ξεχωριστό.    

Δείτε το στο slideshare.net
 

Οι μικροί μας αναγνώστες, δηλαδή των  Α’,  Β’ και Γ’ τάξεων διάβασαν το βιβλίο της «Νεράιδα Μαγείρισσα» με τη δασκάλα ή το δάσκαλό τους παρουσίασαν τα εξής:      

Οι μαθητές της Α’  τάξης, αφού ζωγράφισαν όπως φαντάστηκαν την ηρωίδα του παραμυθιού, έγραψαν με μοναδικό τρόπο τις σκέψεις τους.

Τα παιδιά της  Β΄ τάξης ζωγράφισαν  και έκαναν ένα υπέροχο κολλάζ, τη νεραϊδομαγείρισσα.

Η παρέα της Γ’ τάξης ήταν μοναδικοί ζωγράφοι, αφού σχεδίασαν τις εντυπώσεις τους σε μικρές χειροποίητες παλέτες.

Οι μεγαλύτεροι αναγνώστες δηλαδή των Δ’, Ε’, και Στ’ τάξεων, διάβασαν στην τάξη και συζήτησαν το βιβλίο «Ο μάγος Πότε Πότε και το χαμένο ποτέ».

 Οι μικροί ηθοποιοί της Δ΄ τάξης δραματοποίησαν σαν σωστοί επαγγελματίες χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου  και τα παρουσίασαν έχοντας για κοινό τους υπόλοιπους μαθητές και τη συγγραφέα.

Οι καλλιτέχνες της Ε’ τάξης αφού ζωγράφισαν με το δικό τους τρόπο το βιβλίο κατέληξαν στο : «Το ποτέ είναι μια λέξη που μπορεί να  σε πονέσει! Αν κανείς δεν την αντέξει μπορεί να τη μαγέψει»

Οι δημοσιογράφοι της Στ’ τάξης είχαν ετοιμάσει μια σειρά από ερωτήσεις για τη συγγραφέα, στις οποίες απάντησε.

Όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τον τρόπο που τα προσέγγισε η κ. Μουσιώνη, μιας και η πηγή έμπνευσής της είναι οι μικροί μάγοι και οι μικρές νεράιδες. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η υπέροχη μέρα θα είναι το εφαλτήριο για περισσότερο εξωσχολικό διάβασμα και για ενασχόληση  με την ποιοτική παιδική λογοτεχνία.

 Ας δούμε όμως πώς το βίωσαν οι νεοσσοί του σχολείου που τώρα αρχίζουν σιγά-σιγά να ανακαλύπτουν το μαγικό κόσμο του βιβλίου.

 Η νεράιδα μαγείρισσα στην Α τάξη

Δείτε το στο slideshare.net
 

Ένα βιβλίο μπορεί εύκολα να σε ξεσηκώσει…να σε ταξιδέψει….να σε οδηγήσει σε παραμυθένια μονοπάτια….

Στην τάξη μας (Α δημοτικού) ακούσαμε την ιστορία της νεράιδας μαγείρισσας με κλειστά μάτια και  ονειρευτήκαμε ….φτιάξαμε εικόνες με την φαντασία μας πασπαλισμένες με νεραιδόσκονη ….μεταξένια μαντήλια και μανιτάρια…..χιλιάδες μανιτάρια χρωματιστά,  κόκκινα,  κίτρινα, γαλάζια…….

Έτσι υποδεχτήκαμε την κ. Λίνα μας τη μαμά του βιβλίου «Η νεράιδα Μαγείρισσα»

Της χαρίσαμε χρωματιστά βαζάκια με νεραιδόσκονη που την φτιάξαμε ακολουθώντας μυστικές συνταγές που μόνο εμείς ξέρουμε….και αφού είπαμε τις σκέψεις των ηρώων του βιβλίου της…. με ολόκληρες και ολόσωστες προτάσεις βάλαμε όλο μας το ταλέντο και  τις  ζωγραφίσαμε…..

Πήραμε τα χρωματιστά νεραιδένια μας μαντήλια τα κορίτσια και χορέψαμε στο νεραιδένιο δάσος αποφασίζοντας αν θα κρατήσουμε ή θα πετάξουμε για πάντα το νεραιδένιο μας μαντήλι ακολουθώντας το όνειρό μας, και με τις κουκουναρομηχανές μας τα αγόρια  φωτογραφίσαμε τα μανιτάρια του μαγικού δάσους και τρέξαμε αρπάζοντας από το χέρι την αγαπημένη μας νεράιδα στον κόσμο των ανθρώπων.

Δεν φαντάζεστε πόσα νεραιδένια μαντήλια χάθηκαν για πάντα στο νεραιδένιο δάσος μια και τα περισσότερα παιδιά διάλεξαν να ακολουθήσουν το όνειρό τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *