Η Βιβλιοθήκη μας μεγαλώνει και ομορφαίνει και είναι πολύ χαρούμενη που έχει πια το δικό της χώρο! Στο κάλεσμά μας για δωρεές βιβλίων ( βλ. δημοσίευση εδώ) ανταποκρίθηκε μια ξεχωριστή κυρία από τη Θεσσαλονίκη η οποία ευαισθητοποιήθηκε και μας χάρισε το πιο υπέροχο πρωτοχρονιάτικο δώρο! Μαζί με τις ευχαριστίες των μαθητών μας, εκφράζει την ευγνωμοσύνη όλων μας εύγλωττα το ευχαριστήριο σημείωμα του Διευθυντή. Και μην ξεχνάτε: Η Βιβλιοθήκη μας κανένα βιβλίο δεν περιφρονεί! Όλες οι προσφορές είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

Το ευχαριστήριο σημείωμα προς την κυρία Βερδή Μαρία:

“Κυρία Βερδή

Μετά τις γιορτές και με την επανέναρξη των μαθημάτων παρέλαβα το δέμα με τη δωρεά των βιβλίων προς το σχολείο μας. Δεν περίμενα ότι εκείνη η συνομιλία μας θα κατέληγε τελικά. Ήταν μια ιδιαίτερη έκπληξη για μένα, τους συναδέλφους μου, μα και τους μικρούς μαθητές μας. Ήταν για μας κάτι πολύ ευχάριστο και ήρθε μάλιστα στην πιο κατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή της μεταφοράς του σχολείου στο νέο διδακτήριο και στην επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης μας. Μιας βιβλιοθήκης που έχουμε σκοπό να την κάνουμε δανειστική βιβλιοθήκη και για τους γονείς των μαθητών μας μα και για κάθε κάτοικο του χωριού μας. Σήμερα, στην εποχή του διαδικτύου  με τον καταιγισμό των πληροφοριών και την κυριαρχία της τεχνολογίας  ίσως κάποιοι να θεωρούν τη φιλαναγνωσία ως ξεπερασμένη και  παρωχημένη. Εμείς όμως σαν εκπαιδευτικοί  γνωρίζουμε τη διαχρονική της αξία και τι μπορεί να προσφέρει σε κάποιον που ενδιαφέρεται και αναζητά  κάτι επιπλέον από στείρες  πληροφορίες και γνώσεις. Έχουμε διάφορες ιδέες για το καινούριο μας σχολείο και πρωτοβουλίες σαν τις δικές σας μας δίνουν κουράγιο και ώθηση.

Κυρία Βερδή, δε γνωριζόμαστε και πολύ πιθανόν να μην ανταμώσουμε ποτέ. Να γνωρίζετε όμως ότι στη μικρή κοινωνία του σχολείου μας θα είστε πάντα η κυρία Μαρία που δώρισε στο σχολείο μας βιβλία. Το όνομα σας αναγράφεται  στα βιβλία  σας με τη σφραγίδα του σχολείου και το χαρακτηρισμό «δωρήτρια».

Ξέρετε τέτοιες κινήσεις λειτουργούν κι ως παράδειγμα για τους μαθητές μας. «Κάποιος επιβαρύνεται οικονομικά για να δωρίσει βιβλία από την προσωπική του βιβλιοθήκη σε ένα σχολείο κάπου μακριά σε άλλη πόλη». Ανεκτίμητο παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς που οι δάσκαλοι του σχολείου μας θα αξιοποιήσουν ανάλογα. Ελπίζω η πρωτοβουλία σας να βρει μιμητές.

 Χαίρομαι για την επαφή αυτή και εκτιμώ ιδιαίτερα την προσφορά σας. Πιστεύω πως ένας άνθρωπος που προσφέρει δε χρειάζεται ευχαριστώ γιατί γνωρίζει πολύ καλά αυτό που λέει ο ποιητής «δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από αυτή που δίνεις». Έτσι κι εγώ δε θα καταφύγω σε τυπικές ευχαριστίες αλλά θα σας απευθύνω τις δικές μου μα και των συναδέλφων μου θερμές ευχές για καλή υγεία και καλή χρονιά.

Οι δε μαθητές μας δημιούργησαν ένα άλμπουμ με ζωγραφιές τους το οποίο και σας στέλνω. Να είστε καλά!

                                                                               Ο  διευθυντής   του 

                                                          2ου  Δημ. Σχολ. Πορταριάς- Άλλης Μεριάς Βόλου “

Και εδώ μπορείτε να απολαύσετε τις ζωγραφιές  των μαθητών:

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *