γράφουν οι Βέρα Μαστρογιάννη και Γιώργος Λαθουράς

“Η επίσκεψή μας στο Μουσείο Τσαλαπάτα μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Εκεί μάθαμε πολλά καινούρια πράγματα, όπως πότε χτίστηκε, πώς έφτιαχναν τα τούβλα και άλλα. Μας ξενάγησαν σε όλο το κτίριο και κάθε αίθουσα ήταν γεμάτη από ενδιαφέροντα εκθέματα. Πιστεύω ότι αυτό που μας έκανε να ενθουσιαστούμε πιο πολύ είναι ότι φτιάξαμε μικρά σπιτάκια από τουβλάκια μικρά και κεραμίδια. Ήταν τέλειο!!! Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και ελπίζω να ξαναπάμε!”

2017-02-22 11.09.48                      2017-02-22 11.09.41 2017-02-22 11.09.34                      2017-02-22 11.09.58

“Πριν από λίγες ημέρες πήγαμε με το σχολείο μας στο μουσείο του Τσαλαπάτα. Το εργοστάσιο του Τσαλαπάτα όταν λειτουργούσε έφτιαχνε κεραμίδια και τούβλα.

Τώρα έχει σταματήσει να λειτουργεί και έχει γίνει μουσείο. Όταν μπήκαμε στο μουσείο προχωρήσαμε πάνω σε μια ράμπα και μπήκαμε και μπήκαμε σε μια μικρή αίθουσα που μέσα σε ένα γυάλινο κουτί είχε σε μικρό μέγεθος το μουσείο όπως ήταν παλιά.

Μετά ήρθε μια ξεναγός που μας είπε μερικά λόγια για το μουσείο και μας εξήγησε τι θα κάνουμε και τι θα δούμε. Μας πήγε σε μια αίθουσα όχι πολύ μεγάλη που είχε πολλά εργαλεία και μας έδειξαν πως λειτουργούν και τι κάνουν.

Μετά μας πήρε ένας άλλος ξεναγός και μας πήγε σε κάτι γιγάντια κιβώτια όπου αποθηκευόταν το κάρβουνο και μεταφερόταν με ιμάντες στους τους τεράστιους λέβητες.

Μετά κάναμε μια βόλτα στις  αίθουσες για να μας δείξουν τα τούβλα που υπήρχαν σε στοίβες.

Στο τέλος ήρθε το λεωφορείο και μας πήρε. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία που δεν θα ξεχάσει κανείς μας!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *